28 / 03 / 2024

Karşıyaka'da 8 kat sınırı müteahhitleri nasıl etkiledi?

Karşıyaka'da 8 kat sınırı müteahhitleri nasıl etkiledi?

23 yıldır uygulanan "Emsalli yerlerde 8 kata kadar inşaat yapılabilir" kararının iptal edilmesi, müteahhitleri ve vatandaşları mağdur etti .



İZMİR Milliyet Karşıyaka Müteahhit İşadamları Derneği Başkanı Zeki Yüksel, Karşıyaka Belediye Meclisi'nin 01.10.2015'te alınan "Karşıyaka'da İmar Planlarında Taks ve Kaks verilen adaların hmax 24.80 metre olacak şekline kat sınır yoktur" şeklinde plan notunun iptalinin hem müteahhitleri hem de vatandaşı mağdur ettiğini söyledi. "23 sene önce Karşıyaka Belediyesi problemlerin ışığında bir planlama çıkardı" diyen Yüksel şunları söyledi: "Emsalli yerlerde 8 kata kadar inşaat yapılabilir diye emsal değişmemek koşuluyla, '4 kat imarlı yerler 8 kata kadar yapılabilir' diye... Böylece biz tabandan yükseltiyorduk ve bir mimar olarak da daha iyi çözümlere ulaşıyorduk. Fiziki olarak da daha iyi binalar ortaya çıkıyordu. 


Karşıyaka da 8 kat sınırı müteahhitleri nasıl etkiledi?

"Ayrıntıları bilmiyor"

Vatandaşın ve herkesin işine geliyordu. Öyle parseller vardı ki emsaller sığmıyordu. Yapmak istediğin inşaatı ve verilen hakkı yapamıyorsun. Bu nedenle bu plan notu çıkmıştı. Bu plan notu 23 senedir uygulanıyordu.  Şimdi bir arkadaş gelmiş başkan yardımcısı olmuş, bu detayları bilmiyor. O da bunu art niyetli yapmıyor. Haksızlık olmasın yanlışlık olmasın diye yanlış yapıyor.  Bu plan notu geri gelmelidir. Bazı vatandaşların ruhsat aşamasına gelmiş projeleri iptal edilmiş. Onların derhal verilmesi lazımdır.  Belediye işlem yapmış bu hakkın geri verilmesi lazım. Ama diğerlerine de plan notunun geri gelmesi lazım. Ve mahkemenin de bu yürütmeyi durdurması lazım." 


Milliyet Ege 


Geri Dön