25 / 04 / 2024

Kars'ta asfaltlama çalışmaları başladı!

Kars'ta asfaltlama çalışmaları başladı!

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, ''Kars’ı inşaat alanına çevirdik. Alt ve üst yapıda önemli mesafe kat ettik, yılsonuna kadar kentin yol sorununu çözmeyi hedefliyoruz.'' dedi.



Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, verdikleri sözleri tek tek yerine getirdiklerini ve özellikle asfalt çalışmalarında önemli yol kat ettiklerini belirtti.


Başkan Karaçanta, Kars’ı inşaat alanına çevirdiklerini, alt ve üst yapıda önemli mesafe kat ettiklerini, yılsonuna kadar kentin yol sorununu çözmeyi hedef ettiklerini söyledi.


Kars’ın son yıllarda en çok yağış alan illerden bir tanesi olduğunu dikkat çeken Karaçanta, hava koşullarının el verdiği takdirde özellikle kent merkezindeki asfalt çalışmalarının büyük çoğunluğunu tamamlayacaklarını söyledi.


Kars’ın en önemli noktalarından bir tanesi olan Kafkas Üniversitesi yolunda yapılan asfalt çalışmalarını yerinde görerek Teknik Belediye Başkan Yardımcısı Arda Soner Tatlı’dan yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler alan Başkan Karaçanta, üniversite yolunun kötü hava koşullarından dolayı bir türlü tamamlayamadıklarını kaydetti.


Başkan Yardımcısı Hülya Çağraşan ve Özel Kalem Müdürü Muhammet Lütfü Koç ile birlikte üniversite yoluna gelen Karaçanta, burada yapılan çalışmaları yerinde gördü. Karaçanta, havaların normal koşullarda seyretmesi durumunda üniversite yolunun tamamlanacağını vurguladı.


Kötü hava koşullarından dolayı çalışmalarını sağlıklı bir şekilde yürütemediklerinin altını çizen Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Üniversite yoluna çok erken başladık. Ancak hava koşullarından dolayı baya zaman kaybımız oldu. Normal şartlarda yolun bitirilmesi gerekiyordu. Olmadı, yağmur arkadaşlarımızın çalışmasına fırsat vermedi. Sizlerde takdir eresiniz yağışlı havada asfalt atılmaz. Atılan asfaltta kısa sürede bozulur. Biz bundan dolayı havaların düzelmesi bekledik. İnşallah kısa sürede yolu sağlı sollu tam anlamıyla hizmete açarız” dedi.


Kars Hayvan Pazarı’nda da çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Karaçanta, “Belediye olarak birçok noktada çalışmalarımız var. Bunlardan bir tanesi de hayvan pazarıdır. Şuanda hayvan pazarında da arkadaşlarımız çalışıyor. Burasının da kısa sürede tamamlanması için çaba sarf ediyoruz. İnşallah vatandaşlarımız kısa sürede Modern Hayvan Pazarı’nda, sağlıklı ortamda hizmet alacaktır” diye konuştu.


Göreve geldikten sonra alışıla gelmişin dışında kent dışından yol ve alt yapı çalışmaları başlattıklarını da hatırlatan Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Karslılara eşit hizmet verdiklerini de sözlerine ekledi.



Milliyet Kars


Geri Dön