17 / 04 / 2024

Kars’ta yollara sıcak asfalt yapılıyor!

Kars’ta yollara sıcak asfalt yapılıyor!

Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü, “Kars-Selim-Sarıkamış-Karakurt arasında başlatılan asfaltlama çalışmaları sürüyor. Özellikle kış aylarında eksi 30’larıgören Kars’ta yollar Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) yöntemiyle yapılıyor.



Kars-Selim-Sarıkamış-Karakurt, Sarıkamış Şehir Geçişi Yolu ve Selim Şehir Geçişi Yolu çalışmaları, Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü koordinesinde ilgili firma tarafından havaların soğumasına rağmen yürütülüyor.


Kars-Selim-Sarıkamış-Karakurt Yolu’nun toplam proje uzunluğu 71 kilometre Bölünmüş Yol (BY) olan Kars-Selim-Sarıkamış-Karakurt yolu üzerinde 3 adet Sathi Kaplama Üzeri Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) çalışmaları tam hız devam ederken, Karslılarda kaliteli yollara kavuşmanınım mutluluğunu yaşıyor.

AK Parti Hükümetiyle birlikte Kars’ta devlet yatırımlarından payına düşeni fazlasıyla almaya başladı. Kars’ta yapılan modern Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü Hizmet Binası’nın adından yollarından sıcak asfalt olarak yapılması kentin gelişimini olumlu yönde etkiliyor.


Karayolları 18. Bölge Müdürü Turan Yılmaz, yol yapım çalışmalarının kendi kontrollerinde ilgili firmalarca yapıldığını belirtti.

Yılmaz, “Kars-Selim-Sarıkamış-Karakurt arasında kazı, dolgu işleri, alt temel çalışmaları, sıcak karışımlar yapıyoruz. Bu çalışmalarda yaklaşık ilgili firma bünyesinde 150 personel görev alıyor. Özellikle 8 ay kış olan Kars’ta kış koşullarına uygun imalatlar yapılıyor. 3 katmandan oluşan asfalt tabakalar yapılıyor. Alt yapısı da sağlam şekilde oluşturuluyor. Sathi kaplamaların üzerine yapılan imalatlar yaklaşık 50 santim üst yapıyla sağlamlaştırılıyor” dedi.

Yolların BSK olarak yapıldığına ifade eden Bölge Müdürü Yılmaz, “BSK 3 katmandan oluşmakta. Bitümlü temel, binder atılıyor ardından da bunun üzerine 5 santim daha aşınma atılıyor. BSK’lar daha uzun yıllar kalıcı oluyor. Daha ekonomik, daha güvenli oluyor. Çünkü yolun geometrisini ve güvenliğini sağlıyorsunuz. Özellikle kış aylarında donma çözülme nedeniyle sathi kaplamada bozulma ve buzlanma çok fazla olur. Ama yapılan bu yollarda bunları yaşamazsınız” şeklinde konuştu.

Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü’nce kent genelinde ve Bölge Müdürlüğü bağlı illerde de yol çalışmaları yürüttüklerini kaydeden Yılmaz, Kars’ın yakın sıcak asfalt yapılmamış yolunun kalmayacağının müjdesini de verdi.


Hürriyet


Geri Dön