23 / 04 / 2024

Kars'taki üniversite öğrencileri yüksek kiradan dertli!

Kars'taki üniversite öğrencileri yüksek kiradan dertli!

Üniversite tercihi Kars Kafkas Üniversitesi’ne yapan çok sayıda öğrenci kentte bütçelerine uygun kiralık ev aramaya başladı. Kiraların yüksek olduğundan yakınan öğrenciler, bütçelerine uygun ev bulamıyor.



Üniversite tercihi Kars Kafkas Üniversitesi’ne yapan çok sayıda öğrenci kentte bütçelerine uygun kiralık ev aramaya başladı. Kiraların yüksek olduğundan yakınan öğrenciler, bütçelerine uygun ev bulamıyor.

Kars’ta 1artı 1 dairelerin aylık kirasının 600-650 TL.’den başladığını ifade eden öğrenciler, bölgesine ve yerine göre 650-700-800 hatta 1000 TL.’ye kadar daire kiralık daire olduğunu belirterek daire sahiplerinin de kendilerine yardımcı olmalarını istediler.

Her yıl üniversite öğrencilerinin gelmesiyle birlikte ev ve daire fiyatlarının artına dikkat çeken öğrenciler, bazı ev sahiplerinin evlerini tek öğrenciye vermediğini ve öğrenci başına göre fiyat belirlediklerini belirterek, tanımadıkları kişilerle birlikte aynı daireyi kullanmak zorunda kaldıklarını kaydettiler.

Ev sahipleriyle görüştüklerinde, ev sahiplerinin ilk sözünün “kaç kişiniz” olduğunu vurgulayan öğrenciler, “Kiralık daire veya ev için görüştüğümüzde bize “Kaç kişisiniz” sorusu yöneltiliyor. Ev sahibi öğrenci başına kira belirliyor. Buda yaklaşık ortalama 4 kişi olunca 1000 TL.’yi buluyor. Elektriği, doğalgazı, ortak gideri, diğer ihtiyaçlarla öğrencinin bu şartlarda Kars’ta okuması neredeyse imkansız. Bazı arkadaşlarımız ise maddi durumları iyi olmadığı ve kendilerine yurt çıkmadığı için kayıtlarını durduruyor. Kars’ta öğrencilere herkesin yardımcı olması gerekiyor. Çünkü Karslıların da çocukları dışarıda okuyor” diyerek kendilerine ev sahiplerinin yardımcı olmalarını istediler.


“KARS’A GELEN ÖĞRENCİLER EV ARIYOR”

Öte yandan 2015-2016 eğitim-öğretim yılında Kars Kafkas Üniversitesi’nde yükseköğrenimi görecek öğrenciler kente gelerek bütçelerine uygun ev aramaya başladılar.

Kars’ın her tarafında kiralık daire ve ev ilanlarının olduğuna dikkat çeken öğlenciler, günlerce cadde ve sokakları gezerek bütçelerine uygun ev aradıklarını ve ev sahiplerinin tek fiyat söyleyerek, pazarlık dahi yapmadıklarının altını çizdiler.

Kars’ta kiraların çok yüksek olduğunu kaydeden öğrenciler, “Kars’ta ev kiraları çok yüksek. Bir ev tutabilmek için 3 ya da 4 arkadaş birleşmek zorunda kalıyoruz. Çünkü, bu kira bedellerini tek başına karşılamak mümkün değil. Bütçemize uygun ev bulabilmek için kentin dört bir yanını dolaşıyoruz. Ama her bulduğumuz evin kirası yüksek. Fiyatların yüksek olması bizleri zora sokuyor” dediler.



Hürriyet 


Geri Dön