28 / 03 / 2024

Kartal Belediyesi Büyükada´da iskele çalışması yapıyor!

Kartal Belediyesi Büyükada´da iskele çalışması yapıyor!

Kartal Belediyesi Büyükada´da iskele çalışması için kazık çaktı. Adalar Belediye Başkanı Farsakoğlu bu duruma sert tepki verdi



CHP´li Kartal Belediyesi, Büyükada´da Orman Bakanlığı´ndan 29 yıllığına kiraladığı arazide yaptığı inşa çalışmaları yüzünden CHP´li Adalar Belediyesi´yle karşı karşıya geldi.

Kartal Belediyesi, izin almadan kiraladığı araziye iş makinaları sokup iskele kurmak için kazık çakmaya başladı. Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu ise, "Bu uygulama yanlış" dedi.

Orman Bakanlığı´nın 282 bin TL yıllık muhammen bedelle ihaleye çıkardığı Büyükada Orman Kampı Plaj Tesisleri´ni 1 milyon 331 bin TL ile Kartal Belediyesi almış, diğer firma 476 bin TL ile ikinci en yüksek teklifi vermişti. Arada 3 kat fark olması tartışma yaratmıştı.

`İhtiyaç var´ demişti
Kartal Belediyesi´nin daha önceki yönetimden 70 milyon TL´yi bulan borç devralmış olmasına rağmen, böylesi pahalı bir yatırıma girişmesi rakipleri tarafından eleştirilmişti. Belediye Başkanı Altınok Öz, "Hafta sonu Kartal´dan Adalar´a 17 bin kişi gidiyor. İhtiyaç var" demişti.

İş makineleri sahilde
Plaj, havuz, otel ve mesire yeri bulunan araziyi teslim alan Kartal Belediyesi alanı düzenlemek için çalışmalara başladı. İskele yapılması için denize kazıklar çakıldı. Adalar Belediye Başkanı Farsakoğlu, "Kartal Belediyesi´ni uyardık, şimdi bunu düzeltiyorlar. Kazıkları çıkartıyorlar" dedi. Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Aziz Bayar ise, "Burada 83 kazık vardı. Biz unu 112´ye tamamladık. İlave bir şey yapmadık" diye konuştu.

Kartallılara özel
Alınan bilgiye göre; "Kartal Belediyesi Büyükada Sosyal Tesisi" olarak işletilecek 44 bin metrekarelik alandan sadece Kartallılar yararlanacak. Özellikle sabit ve dar gelirlilere hizmet için düşünülen alana ulaşım motorlarla sağlanacak. Ücrete, Kartal-Büyükada Orman Kampı Plaj Tesisleri arasındaki motor seferleri de dahil olacak.
ÖNAY YILMAZ/Milliyet


Geri Dön