26 / 04 / 2024

Kartal dönüşümle ayrıcalıklı yaşam sunuyor!

Kartal dönüşümle ayrıcalıklı yaşam sunuyor!

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, “2009’dan önce ismi çok fazla bilinmeyen Kartal’ı kentsel dönüşüm ve yapılan yatırımlarla ayrıcalıklı bir ilçe haline getirdik” diye açıklama yaptı. 



'Dönüşümde Kartal Modeli’ni geliştirerek kentsel dönüşümde ilklere imza atan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, göreve geldiği 2009’dan bu yana Kartal’daki dönüşümü halktan yana bir anlayışla ve halkla el ele gerçekleştiriyor. 

Türkiye’de kentsel dönüşümde öncü olduklarını belirten Başkan Altınok Öz, ilçede gerçekleştirilen yatırımları Milliyet Gazetesi'nden Eren Aka değerlendirdi.

9 yıllık çalışmayla Kartal’ı yeniden ayağa kaldırdıklarını dile getiren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Kentsel dönüşümde öncüyüz diyoruz çünkü biz halkı hazırladık, en önemlisi kendimiz hazırdık. 2009 seçim bildirgemizde kentsel dönüşüme uğrayacak binalardan imar ruhsat harcı almayacağız dedik. 2012 yılının başında evi yıkılacaklara 500 TL kira yardımını ilçe belediye meclisinden çıkardık. Kadir Topbaş planların yapılmasında bize çok yardımcı oldu. Bina bazlı değil ada bazlı dönüşümün önünü açtık. Vatandaşlar için bir kira sözleşme taslağı hazırladık. Dolayısıyla kentsel dönüşümde Kartal Belediyesi öncü oldu. Kentsel dönüşümdeki en güzel örneklerden biri de Kurtuluş Apartmanı oldu. Apartman sakinleri banka kredisi alarak daha geniş ve depreme dayanıklı bir bina yaptırdılar. Adını da Birlik Apartmanı olarak değiştirdiler. Ayrıca kentsel dönüşüm projelerimizde imar yasasında olmamasına rağmen her daireye yer altı bir buçuk otopark şartı koyuyoruz” dedi. 

‘Kentler meydanlarıyla yaşar’ anlayışıyla Kartal’a yeni meydanlar kazandıran Başkan Altınok Öz, ilçenin büyük mahalleleri arasında yer alan Uğur Mumcu Mahallesi’ne de bir kent meydanı yaparak halkın kullanımına sunmayı amaçlıyor. İçerisinde modern bir kentin ihtiyacı olan pazar yeri, sinema salonları, sportif, kültürel ve sosyal aktivite alanları barındıracak olan Uğur Mumcu Kent Meydanı’na, ismini taşıdığı Gazeteci Uğur Mumcu’nun bir anıtı da yerleştirilecek.


Geri Dön