18 / 04 / 2024

Kartal, İstanbul'un yatırım değeri en yüksek bölgesi!

Kartal, İstanbul'un yatırım değeri en yüksek bölgesi!

DAP Yapı, Acıbadem, Beykoz, Kartal ve Taksim’de, yeni projeler hayata geçirmeye hazırlanıyor. DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, İstanbul'un yatırım değeri en yüksek bölgesinin Kartal olduğuna dikkat çekti.



İstanbul’a sembol eserler kazandıran, farklı mimari tasarımlara imza atarak özgün projeler geliştiren DAP Yapı, 2016 yılında yatırım atağına kalkıyor. DAP Yapı, Acıbadem, Beykoz, Kartal ve Taksim’de, 1 milyar 800 milyon lira yatırımla gerçekleştirilecek yeni projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, İstMarina Satış Ofisi’nde, 27 Kasım Cuma günü basın mensuplarıyla gerçekleştirilen sohbet toplantısında, sektör ve DAP Yapı’nın çalışmalarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin 2015 yılında iki önemli seçim geçirdiğine dikkat çeken Ziya Yılmaz, 7 Haziran ve 1 Kasım milletvekili genel seçimleri arasında insanların huzursuz ve mutsuz bir dönem geçirdiğini, bu durumun doğal olarak alım refleksini yavaşlattığını kaydetti. 1 Kasım’da milletin istikrardan yana olduğunu gösteren bir sonucun alındığını belirten Ziya Yılmaz, “Şu anda güçlü bir iktidar ve hükümet var. En azından insanlar dört yıl seçim olmayacağından dolayı net olarak önünü görebiliyorlar. Bu da direkt olarak piyasayı hareketlendiriyor ve canlandırıyor; alım içgüdüsünü tetikliyor. Son zamanlarda talepte yükselme var, bunu çok rahat görebiliyoruz” dedi.



2016 Yılında Hedef 1 milyar 800 milyon TL Yeni Yatırım


DAP Yapı olarak 2016 yılına yine iddialı projelerle girmeye hazırlandıklarını belirten Ziya Yılmaz, şunları söyledi: “Eylül ayında Emlak Konut’un bir ihalesini kazandık. Validebağ Korusunun tam karşısında konumlanan arsadan Boğaziçi Köprüsü’ne direkt bağlanılıyor. Askeri alanın dönüştürülmesi ile oluşturulan arsanın üzerinde bulunan Hava Subayları Lojmanları yerine muhteşem bir konut projesi geliştireceğiz. Yine Kartal’da iki kuleden oluşan bir proje tasarlıyoruz. 2016 yılının üçüncü ayında lansmanını yapmayı planlıyoruz. Taksim Petek projemizi de 6-7 ay sonra bitiriyoruz. Beykoz’da geliştirdiğimiz çok özel bir projemiz daha olacak. Onun çalışmaları da bir taraftan sürüyor. Bütün bu projeler için önümüzdeki yıl 1 milyar 800 milyon liralık bir yatırım planlıyoruz. DAP Holding olarak bir yandan yeni iş alanları oluşturarak, daha çok istihdam sağlamaya çalışırken, diğer yandan her zaman olduğu gibi ülkemizin vitrinini güzelleştiren projeler geliştirmeye gayret ediyoruz.” 



Dünyanın En İyi Karma Projelerinden İstMarina’da Ticari Ofislerin Satışına Başlandı


Halen satışı devam eden projeleri hakkında da bilgi veren Ziya Yılmaz, Kartal sahilinde hayata geçirdikleri dünyanın en iyi karma projeleri arasında gösterilen İstMarina’da ticari ofislerin satışına başlandığını belirterek, şöyle devam etti:“Ön talep toplamaya başladık. 100 ofis ve 10 dükkan olmak üzere 110 ticari bağımsız bölümden oluşan İstMarina Ofis’e gösterilen ilgiden dolayı çok memnunuz. İstMarina Ofis tüm fonksiyonların bir arada yer aldığı yeni iş ve yaşam merkezi olacak. Lansman fiyatlarının devam ettiği deniz ve adalar manzaralı ofisler özel hastane alanının karşısında, özel okul alanının ise arkasında konumlanacak. Kartal Sahili’nde hayata geçirilen İstMarina’nın ofisleri, tıpkı konutlarda olduğu gibi yatırımcısına büyük kar vadediyor. Her ihtiyaca çözüm üretmek üzere estetik ve konforu bir araya getirecek şekilde tasarlanan İstMarina Ofis, metrekaresi 6800 TL’den başlayan avantajlı lansman fiyatlarıyla alıcılarını bekliyor.” İstanbul’un şu anda yatırım değeri en yüksek bölgesi Kartal İstanbul’un şu anda yatırım değeri en yüksek bölgesinin Kartal olduğuna dikkat çeken Ziya Yılmaz, “Kartal’ı ve çevresini bu denli değerli kılan en önemli etken Sabiha Gökçen Havalimanı… Bu sayede dünyaya erişim çok kolay. Türkiye’nin büyük şirketlerinin yönetim yerleri Kartal ve çevresinde. İş dünyasının yanında, markalı konut projelerinin merkezi de Kartal oldu. İnsanlar Kartal’dan sadece yatırım yapmak için değil, ailesiyle birlikte yaşamak için de ev ve ofis satın alıyorlar”  dedi. İstMarina projesinin, Kartal, Kuzey Marmara Otoyolu, 3. Havalimanı, 3. Köprü,  Çanakkale ile İzmit Körfez Geçiş Köprüleri ve İstanbul –  Ankara  Yüksek Hızlı Tren hattının tam ortasında yer aldığına dikkat çeken Ziya Yılmaz, şunları söyledi:“İş merkezleri için önemli bir lokasyonda bulunan İstMarina Ofis, İzmir’e 3.5 saat Bursa’ya, Balıkesir’e ve İzmit’e çok yakın bir konumda yer alıyor. Doğusunda Anadolu Yakası'nın sanayi ve üretim merkezi, batısında sürekli gelişen bir hayatın olduğu Kartal’dan günde 1 milyon kişi geçiş yapıyor. Türkiye sanayisinin yüzde 35’ini barındıran İzmit-Kocaeli hattından da bu bölgeye ticari anlamda olumlu yansımalar oluyor. Kartal’ın, İstanbul’un parlayan yıldızı olmasında büyük yatırımların etkisi var. Önünde mega yat marina alanı bulunan, içinden hızlı tren geçen, özel okulu, hastanesi, deniz manzaralı açık ve kapalı alanlardan oluşacak alışveriş merkezi, deniz manzaralı çarşısı, restoranları ve oteliyle donanmış küçük bir şehir geliştiriyoruz.”



http://www.dapyapi.com.tr/


Haber Dünya gazetesinde şöyle yer aldı:

Dap Yapı'dan toplam 1.8 milyarlık proje!

DAP Yapı, 2016 yılında yatırım atağına kalkıyor. DAP Yapı, Acıbadem, Beykoz, Kartal ve Taksim'de, 1 milyar 800 milyon lira yatırım değeri taşıyan yeni projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. DAP Holding Yönetim Kurulu Başkam Ziya Yılmaz, şunları söyledi: "Eylül ajanda Emlak Konut'un bir ihalesini kazandık. Validebağ Korusu'nun tam karşısında konumlanan arsadan Boğaziçi Köprüsü'ne direkt bağlanılıyor. Askeri alanın dönüştürülmesi ile oluşturulan arsanın üzerinde bulunan Hava Subayları Lojmanları yerine muhteşem bir konut projesi geliştireceğiz. Yine Kartal'daiki kuleden oluşan bir proje tasarlıyoruz. 

2016 yılının üçüncü ayında lansmanını yapmayı planlıyoruz. Taksim Petek projemizi de 6-7 ay sonra bitiriyoruz. Beykoz'da geliştirdiğimiz çok özel bir projemiz daha olacak. Onun çalışmaları da bir taraftan sürüyor. Bütün bu projeler için önümüzdeki yıl 1 milyar 800 milyon liralık bir yatırım planlıyoruz." Beykoz'da yapacakları projenin Beykoz Konakları'na komşu olacağım söyleyen Ziya Yılmaz, "Yatay konakların olacağı projede ailelerin oturumuna yönelik olarak 200 ila300 metrekarelik büyük daireler inşa edilecek" dedi. 

İstMarina'da ticari ofislerin satışına başladı

Halen satışı devam eden projeleri hakkında da bilgi veren Ziya Y ılmaz, Kartal sahilinde hayata geçirdikleri İstMarina'da ticari ofislerin satışına başlandığını belirterek, şöyle devam etti: "On talep toplamaya başladık. 100 ofis ve 10 dükkan olmak üzere 110 ticari bağımsız bölümden oluşan İstMarina Ofis'e gösterilen ilgiden dolayı çok memnunuz. İstMarina Ofis tüm fonksiyonların bir arada yer aldığı yeni iş ve yaşam merkezi olacak. 

Lansman fiyatlarının devam ettiği deniz ve adalar manzaralı ofisler özel hastane alanının karşısında, özel okul alanının ise arkasında konumlanacak. İstMarina Ofis, metrekaresi 6 bin 800 TL'den başlayan avantajlı lansman fiyatlarıyla alıcılarını bekliyor." 

Havalimanı Kartal'ın yatırım değerini yükseltti

İstanbul'un şu anda yatırım değeri en yüksek bölgesinin Kartal olduğuna dikkat çeken Ziya Yılmaz, "Kartal'ı ve çevresini bu denli değerli kılan en önemli etken Sabiha Gökçen Havalimanı... Bu sayede dünyaya erişim çok kolay. Türkiye'nin büyük şirketlerinin yönetim yerleri Kartal ve çevresinde. İş dünyasının yanında, markalı konut projelerinin merkezi de Kartal oldu. İnsanlar Kartal'dan sadece yatırım yapmak için değil, ailesiyle birlikte yaşamak için de ev ve ofis satın alıyorlar" dedi. 


Dünya




Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Dar gelirli vatandaşın ev hayali arsa ve vergi engeline takıldı. İstanbul'da metrekaresi 5 bin liradan pahalı evlerde üretim ve stok şişiyor. Metrekaresi 2 bin liradan ucuz evlerde ise üretim yok denecek kadar az. Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, ekonomik konut üretimi için arsa fiyatlarındaki şişkinliğe bir çözüm bulunması ve vergi yükünün hafifletilmesi gerektiğini düşünüyor.


Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Türkiye'nin büyüyen sorunu ekonomik konutlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Artık arsa fiyatlarındaki pahalılık ve devletin aldığı vergiler sebebiyle ekonomik konut üretmenin İstanbul gibi bölgelerde mümkün olmadığına dikkat çekerek, “Ekonomik konut üretebilmek için arazi maliyetlerinin düşük olması lazım. Vergileri de düşürmek şart. Bazı konutlarda vergi yüzde 40'ları buluyor. Bunlar düşmedikçe, kaliteden ödün vererek ekonomik konut üretilemez.” dedi. Yeni Bakan Fatma Güldemet Sarı'dan KONUTDER olarak randevu alıp hem bunları hem de sektörün kentsel dönüşüm, mükteseb hakkı, KDV ve vergi yükü sorunlarını dile getirmeyi planladıklarını belirten Ziya Yılmaz, Rusya krizi ile ilgili de, “Rusya üzücü bir olay. Keşke olmasaydı. Siyasi çekişmeler olabilir ama iki taraf da bunu ticarete yansıtmamalı. Halklara bu durum yansımamalı. Rusya olayı gündemde tutuyor, kendine göre sebepleri var. Bu durumu ekonomiye yansıtmamak, istikrara yansıtmamak lazım.” dedi.


1,8 MİLYAR TL'LİK YENİ YATIRIM YOLDA


Şirketin 2016 planları ile ilgili bilgi vermek için gazetecilerle bir araya gelen Ziya Yılmaz, Validebağ Korusu'nun karşısındaki lojmanların olduğu arazide kentsel dönüşüm projesine gelecek yıl sonunda başlayacaklarını açıkladı. Taksim'de henüz satışa çıkmadıkları Taksim Petek projesini de 6-7 ay içinde bitireceklerini belirtti. Beykoz'da 50 dönümlük bir alanda kentsel dönüşüme, yine gelecek yıl Kartal'da iki yeni kule inşasına başlayacaklarını açıkladı. Yılmaz, bu 4 projenin 1,8 milyar lira yatırımla gerçekleştirileceğini kaydetti.


PENDİK'E ŞANZELİZE'DEN UZUN CADDE


Pendik'te de 206 dönümlük arazi içinde dev bir proje planladıklarını ama inşa çalışmalarının 2 yıl içinde ancak başlayacağını belirten Yılmaz, “Bu projede 1.200 metrelik bir cadde de olacak. Fransa'daki Şanzelize'nin uzunluğu 1.100 metre. Daha uzun olacak.” dedi. Dap Yapı'nın Adam Kule projesinde satışların yüzde 71 seviyesine geldiği öğrenildi. Yılmaz, Ünalan'daki 60 dönümlük arazi ile ilgili çalışmaların ise sürdüğünü söyledi.


İstMarina'nın yüzde 90'ı satıldı


Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, İstMarina'daki 1.501 konutun yüzde 90'ını sattıklarını açıkladı. Projenin inşa çalışmalarında şu an 1.000 kişinin çalıştığını, bu rakamın 6 ay içinde 2.500'e çıkacağını belirten Yılmaz, “Altyapı yol ve kavşak yatırımlarına da 30 milyon lira yatırdık.” dedi.


Arif BAYRAKTAR/Zaman



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


DAP Yapı, 2016’da 4 projeyi satışa çıkaracak. Altunizade, Beykoz, Kartal ve Taksim’deki projelerin toplam değeri 1 milyar 800 milyon lira olacak.

 

BU yıl seçimler nedeniyle lansmanlarını bekleten DAP Yapı, 2016 yılında yatırım atağına kalkıyor. DAP Yapı, Altunizade, Beykoz, Kartal ve Taksim’de toplam değeri 1 milyar 800 milyon lira olan yeni projelerini hayata geçirecek. DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Biz her yıl en az iki lansman yapıyorduk. Bu yıl içinde yalnızca Adam Kule’yi satışa çıkarabildik. Seçimler ve belirsizlikler nedeniyle beklemek zorunda kaldık. 2016’da 4 projenin lansmanını yapacağız” diye konuştu. Toplam 1.8 milyar lirayı bulacak yatırımları hakkında bilgi veren Ziya Yılmaz, “Eylül ayında Emlak Konut’un bir ihalesini kazandık. Validebağ Korusu’nun karşısında konumlanan Hava Subayları Lojmanları’nın yerine bir konut projesi geliştireceğiz. Bu yıl lansmanını yapamadığımız Taksim Petek projemizi, satışa çıkaracağız. Projenin inşaatı neredeyse bitti, yüzde 40 oranında da ön talep aldık. Yılın ikinci yarısında lansman yapacağız. Petek’te metrekare fiyatlarımız 6-7 bin dolar seviyesinde bulunuyor” dedi.

 

Kartal’da iki kuleden oluşan bir proje tasarladıklarını ve 2016 yılının üçüncü ayında lansmanını yapmayı planladıklarını anlatan Yılmaz, “Beykoz’da geliştirdiğimiz çok özel bir projemiz daha olacak. Onun çalışmaları da bir taraftan sürüyor. Beykoz Konakları’nın yanındaki arsada, konak tarzı yatay mimarili bir projemiz olacak” dedi.

 

Makineler kırıldı kayalar kırılmadı

 

İSTMARİNA projesinin zemininden söz eden Ziya Yılmaz, “Hafriyatı 6 ayda bitiririz diye planlamıştık ancak bir yıldır kaya kırıyoruz. Bu bize zeminin ne kadar sağlam olduğunu gösteriyor. 28 metre aşağı indik ancak kaya kırıcı makineleri değil patlayıcı kullanıyoruz. Makineler kırıldı ancak zemindeki kaya patlayıcı olmadan kırılmıyor” dedi. Yılmaz, şantiyede şu anda 1.000 kişinin çalıştığını, 4 ay içinde 2 bin 500 kişiye çıkacaklarını da ifade etti.

 

İstMarina’da ticari ofisler satışa çıktı

 

KARTAL’da inşaatı devam eden İstMarina projeleri hakkında bilgi veren Ziya Yılmaz, şunları söyledi: “İstMarina’daki 1.501 konutun yüzde 90’ını sattık. Geri kalan satışları da 3 ay içinde tamamlarız. Aslında satış birkaç kez bitti ancak bazı iptaller oldu. Bu projede ticari ofislerin satışına başlıyoruz. Ön talep toplamaya başladık. 100 ofis ve 10 dükkan olmak üzere 110 ticari birimden oluşuyor. İstMarina Ofis’te metrekare fiyatları 6 bin 800 TL ile 10 bin TL arasında değişiyor.” Projedeki özel hastaneyi 171 milyon lira bedelle Acıbadem’e verdiklerini belirten Yılmaz, özel okul için de önümüzdeki ay ihale yapacaklarını kaydetti.


Vatan/ Meltem Kara


Haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yayınlandı;


Dap Yapı, yeni yılda da farklı projelerini sürdürmeyi planlarken, 2016’da yatırım atağına hazırlanıyor. Şirket, merkezi yerlerde 4 projeye 1 milyar 800 milyon TL yatırmayı hedefliyor


İstanbul’un merkezi lokasyonlarında farklı mimari tasarımlara sahip projeler üreten Dap Yapı, 2016 yılı için de yatırım hedefini büyüttü. Gelecek yıl yatırım için 1.8 milyar lirayı gözden çıkaran Dap Yapı, bu çerçevede Acıbadem, Beykoz, Kartal ve Taksim’de dört farklı proje hayata geçirecek.


Son zamanlarda sektördeki talep artışını rahatlıkla görebildiklerini belirten Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, bu kapsamda yeni projeleriyle piyasanın canlanmasına katkı sunacaklarını söyledi. Yılmaz, 2016’ya yeni ve devam eden önemli yatırımlarla gireceklerini vurgulayarak, “Eylülde emlak konut’un Validebağ Korusu karşısındaki askeri lojman ihalesini kazandık. Yılın ikinci yarısında burası için çalışmaya başlayacağız. Kartal’da iki kuleden oluşan bir proje hazırlığındayız. ‘Taksim Petek’ projemizi 6 ay sonra bitirip, lansmanını yapacağız. Beykoz’daysa Beykoz Konakları’na bitişik arazide özel bir projemiz olacak” dedi.


‘Yatay konak’ geliyor


Daha önce Validebağ Korusu karşısında aldığı arazide geniş konutların olduğu bir proje yapacağını açıklayan Yılmaz, Beykoz’da da 200-300 metrekare büyüklüğünde konutlar inşa edeceklerini dile getirdi. Bölgenin durumuna uygun olarak bunlara “yatay konak” da denilebileceğini ifade eden Yılmaz, ferah alanda oturmak isteyenlere yönelik bir proje planladıklarını kaydetti.


Kartal sahilde “İstMarina” inşaatının devam ettiğini anlatan Yılmaz, 2 aya kadar tüm kulelerde otopark seviyesine gelmiş olacaklarını söyledi. Yılmaz, günde 1000 kişinin çalıştığı şantiyede, ince işlerle birlikte, 6 aya kadar içeride 2 bin 500’ü dışarıdan destekli 7 bin 500 kişinin burada görev yapacağını vurguladı.


Yılmaz, yeni bir ofis bloğunu da satışa açtıklarını belirterek, “Burada bir yıl kaya kırdık. Bazı kayalar için özel patlatıcı kullandık. Deniz kotundan aşağı indik, hafriyat sürüyor. Ticari ofislerin satışına başladık. 100 ofis ve 10 dükkan olmak üzere, 110 ticari bağımsız bölümden oluşan İstMarina Ofis’te yüzde 40 ön talep aldık. Lansman fiyatlarının sürdüğü deniz ve Adalar manzaralı ofisler, metrekaresi 6 bin 800-10 bin lira arasında satılacak” dedi.


Hastaneyi sattı


Yılmaz, İstMarina projesinde 1.501 konutun yüzde 90’ını sattıklarını da vurgulayarak, altyapı, kavşak ve yollar gibi yatırımlar için 30 milyon lira harcadıklarını anlattı. İstMarina içinde yer alan hastaneyi 171 milyon 100 bin liraya Acıbadem’e sattıklarını ifade eden Yılmaz, okul ihalesinin ise gelecek yıl yapılacağını belirtti. Proje teslimleri ise 2017 yılının ikinci yarısından itibaren başlayacak.


‘Sektöre kadın eli değecek’

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ilk defa bir kadın bakan geldiğine dikkat çeken Ziya Yılmaz, sektöre kadın eli değmiş olacağını belirtti. KDV, müktesep hak, tüketici kanunu, artan arazi fiyatları gibi sorunların çözüm beklediğini belirten Yılmaz, “Konutder olarak da randevu alıp, bunları görüşürüz. İvedilikle çözüm bekleyen bu sorunlarımızın çözülmesi, ekonomiye can veren bu damarın daha iyi yol almasını sağlar. Bunun karşılıklı olarak bize, tüketiciye, ekonomiye önemli yararları olur” diye konuştu. 



Milliyet



Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Şirket yeni projeler için adres olarak Acıbadem, Beykoz , Kartal ve Taksim’i seçti. 1501 konutluk İstMarina projesinde ise çalışmalara devam eden Dap Yapı, projedeki ofis binasını da satışa çıkardı. 


SEÇİM sonrası gayrimenkul sektörünün harekete geçtiğini söyleyen Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, 2016’da 1.8 milyar lira yatırım yapacağını dile getirdi. Projelerini ağırlıklı olarak kentsel dönüşüm kapsamında olduğunu belirten Yılmaz, “Eylül ayında Emlak Konut’un bir ihalesini kazandık. Validebağ Korusu’nun karşısında konumlanan Hava Subayları Lojmanları yerine lüks bir konut projesi inşa edeceğiz. Kartal’da iki kuleden oluşan yeni projemizi ise 2016’nın ilk yarısında satışa sunacağız. Taksim’deki Petek projemizi 7 ay sonra tamamlıyoruz. Bir de Beykoz’da 50 bin metrekare alanda 200-400 metrekarelik geniş evler planlıyoruz” dedi. YÜZDE 90’INI SATTIKartal sahildeki İstMarina projesinde inşaat çalışmalarının sürdüğünü belirten Yılmaz, 1501 konutluk projede evlerin yüzde 90’ını sattıklarını söyledi. 100 ofis ve 10 dükkân bulunan bloku da yeni satışa sunduklarını belirten Yılmaz, ofislerin metrekare fiyatının 6 bin 800 lira ile 10 bin lira arasında değiştiğini söyledi. Projede konut, ofis, okul, hastane ve alışveriş merkezi yer alacağını belirten Yılmaz, “30 bin metrekarelik hastaneyi 171 milyon 100 bin lira bedelle Acıbadem’e sattık. Önümüzdeki ay da projedeki okul için bir ihale olacak” dedi.


ALTYAPIYA 30 MİLYON TL


İstMarina’da hafriyat çalışmalarının zaman aldığını  belirten Yılmaz, sert zemin nedeniyle iş makinası yerine patlayıcılarla çalıştıklarını belirtti. Projede teslimlere 2017’nin ikinci yarısında başlayacaklarını söyleyen Yılmaz, “Hafriyatın bizi zorlaması buranın ne kadar sağlam bir zemini olduğunu gösterdi” dedi. Projeyi hayata geçirdikleri bölgede yol ve kavşak yapımlarını da üstlendiklerini belirten Yılmaz altyapı için 30 milyon lirayı aşan yatırım yaptıklarını ifade etti.


Bakan ziyareti

İNŞAAT sektörü temsilcileri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevine sektörü bile bir isimin gelmesini istiyordu. Yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı hakkında düşüncelerini paylaşan Ziya Yılmaz, “İlk kez sektöre bir kadın bakan geldi ve böylece inşaat kadın eli değdi. Sektörün kentsel dönüşüm, KDV ve vergi konusunda ciddi sorunları var. Bu sorunlara çözüm yolu bulmak için Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği olarak yeni bakandan randevu talep edip görüşmeye gideceğiz” dedi. Öte yandan Rusya ile yaşanan gerilimi değerlendiren Yılmaz, “Siyasi çekişmeler ticarete yansımamalı” dedi.


Hürriyet 



Haber Akşam Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Seçim sonrası piyasanın hareketlendiğini vurgulayan Ziya Yılmaz, "Satış ofislerimize gelen kişi sayısı 5'e katlandı. 2016'ya da iddialı giriyoruz, 1.8 milyar TLlik yatırım planlıyoruz" dedi. 


KARTAL sahilinde hayata geçirdikleri istMarinada ticari ofislerin satışına başlandığını belirten Yılmaz, "Ön talep toplamaya başladık, ilgiden çok memnunuz. Lansman fiyatları devam ederken, istMarina ofislerinde metrekare fiyatı ise 6.800TLden başlıyor" dedi. 

Dap Yapı 2016 yılında 1.8 milyar TElik yeni projelere başlamayı planlıyor. Türkiye'nin 2015 yılında 2 önemli seçim geçirdiğini hatırlatan Dap Holding Yönetim Kumlu Başkanı Ziya Yılmaz, 1 Kasım'da ise milletin istikrardan yana olduğunu gösteren bir sonuç alındığını ifade etti. Yılmaz, "Şu anda güçlü bir iktidar var. En azmdan insanlar 4 yıl seçim olmayacağından dolayı önünü net bir şekilde görüyor, bu da piyasayı hareketlendiriyor. Talepte yükselme var, satış ofislerimize gelenlerin sayısı 4'e, 5'e katlandı" dedi. 


2016'YA İDDİALI GİRİŞ

Dap Yapı olarak 2016'ya iddialı projelerle girmeye hazırlandıklarım belirten Ziya Yılmaz, yeni projeleri hakkında şu bilgileri verdi: "Eylül ayında Emlak Konut'un bir ihalesini kazandık. Validebağ Korusu'nun tam karşısında konumlanan arsadan Boğaziçi Köprüsü'ne direkt bağlanılıyor. Askeri alanın dönüştürülmesiyle oluşturulan arsanm üzerinde bulunan Hava Subayları Lojmanları yerine muhteşem bir konut projesi geliştireceğiz. Yine Kartal'da iki kuleden oluşan bir proje tasarlıyoruz. 2016 yılının üçüncü aymda lansmamnı yapmayı planlıyoruz." ticariler satışta 


Akşam 


Haber Habertürk Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Dap Holding Acıbadem, Beykoz, Kartal ve Taksim’de 4 proje yapacak. DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, 2016’da toplam 1 milyar 800 milyon lira yatırım planladıklarını söyledi. Acıbadem, Beykoz, Kartal ve Taksim’de 4 proje hayata geçireceklerini kaydeden Yılmaz seçimin ardından talebin canlandığını kaydetti


Yeni yılda 4 yeni projeye başlamayı hedefleyen DAP Yapı, toplam 1 milyar 800 milyon liralık yatırım planladığını duyurdu. DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, 2016 yılında Acıbadem, Beykoz, Kartal ve Taksim’de toplam 1 milyar 800 milyon liralık yatırımla 4 yeni projeyi hayata geçireceklerini kaydetti. Yılmaz, dün düzenlediği basınla sohbet toplantısında, seçimlerin ardından gayrimenkul piyasasının canlanmaya başladığına dikkat çekti.


‘EYLÜL’DE İHALE KAZANDIK’

7 Haziran ve 1 Kasım milletvekili genel seçimleri arasında, alım refleksinin yavaşladığını vurgulayan Yılmaz, “Şimdi insanlar en az 4 yıl seçim olmayacağından net olarak önünü görebiliyor. Bu da direkt olarak piyasayı hareketlendiriyor ve canlandırıyor; alım içgüdüsünü tetikliyor” dedi. Yeni projeleri hakkında da bilgi veren Ziya Yılmaz, şunları söyledi: “Eylül ayında Emlak Konut’un bir ihalesini kazandık. Validebağ Korusu’nun karşısındaki arsadan Boğaziçi Köprüsü’ne direkt bağlanılıyor.


Askeri alanın dönüştürülmesi ile oluşturulan arsanın üzerindeki Hava Subayları Lojmanları yerine konut projesi geliştireceğiz. Kartal’da iki kuleden oluşan proje tasarlıyoruz. Taksim Petek projemizi de 6-7 ay sonra bitiriyoruz. Beykoz’da bir projemiz daha olacak. Bütün bu projeler için önümüzdeki yıl 1 milyar 800 milyon liralık bir yatırım planlıyoruz.”


İstMarina’da ticari ofislerin metrekaresi 6.800 TL’den başlıyor 

Halen satışı devam eden projeleri hakkında da bilgi veren Yılmaz, Kartal sahilinde hayata geçirdikleri İstMarina’da ticari ofislerin satışına başlandığını belirtti. Yılmaz “Ön talep toplamaya başladık. 100 ofis ve 10 dükkân olmak üzere 110 ticari bağımsız bölümden oluşan İstMarina Ofis’in, metrekare fiyatı 6800 TL’den başlıyor” diye konuştu.



Habertürk


Haber Bugün Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


DAP Yapı Acıbadem, Beykoz, Kartal ve Taksim'de 1 milyar 800 milyon lira yatırımla gerçekleştirilecek yeni projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor


Bugüne kadar birçok konut projesine imza attıklarını belirten DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, önümüzdeki sene 4 projeye birden start vereceklerini söyledi. 1 Kasım'da milletin istikrardan yana olduğunu gösteren bir sonucun alındığını belirten Ziya Yılmaz, "Şu anda güçlü bir iktidar ve hükümet var. En azından insanlar dört yıl seçim olmayacağından dolayı net olarak önünü görebiliyorlar. Bu da direkt olarak piyasayı hareketlendiriyor ve canlandırıyor; alım içgüdüsünü tetikliyor. Son zamanlarda talepte yükselme var, bunu çok rahat görebiliyoruz" dedi. 


Eylül ayında Emlak Konut'un Validebağ Korusunun tam karşısında konumlanan arsa ihalesini kazandıklarını hatırlatan Yılmaz, arsanın üzerinde bulunan Hava Subayları Lojmanları yerine konut projesi geliştireceklerini aktardı. Şirket Kartal'da da iki kuleden oluşan bir proje tasarlıyor. Taksim Petek projesinin 6-7 ay soma biteceğini belirten Yümaz, Beykoz'da geliştirdikleri projede ise büyük metrekareli daireler yapacaklarım söyledi. 


Büyük kâr vadediyor

Ziya Yılmaz, Kartal sahilihdeki İstMarina projesinin yatırım- ,T cıya büyük kâr vadettiğini söyledi. 


METREKARESİ 10 BİN LİRA


İst Marina'da ticari ofislerin satışı başladı. 100 ofis ve 10 dükkanın bulunduğu bölümde metrekaresi 6 bin 800 liradan başlıyor 


Halen satışı devam eden projeleri hakkında da bilgi veren Ziya Yılmaz, Kartal sahilinde hayata geçirdikleri İstMarina'da ticari ofislerin satışına başlandığım belirterek, "Metrekare fiyatlan 10 bin liraya kadar çıkıyor. Ofisler özel hastane alanının karşısında, özel okul alanının ise arkasında konumlanacak. Ofisler de tıpkı konutlarda olduğu gibi yatırımcısına büyük kâr vadediyor" şeklinde konuştu. 


Bugün



Haber Yeni Akit Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, kazandığı uluslararası ödüllerin yanısıra Z Ofis projesiyle Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hazırlanıyor. 4 yeni proje için yaklaşık 2 milyar liralık yatırım planı olan DAP Holding'in patronu Ziya Yılmaz'ın 2016 ajandası şimdiden kapandı DAP Holding olarak bir yandan yeni iş alanları oluşturarak, daha çok istihdam sağlamaya çakşırken, diğer yandan her zaman olduğu gibi ülkemizin vitrinini güzelleştiren projeler geliştirmeye gayret ediyoruz" dedi. 


DAP Yapı, Emlak Konut GYO imzasıyla, 2015'te en çok satan listesinde başı çeken Kartal sahilindeki İstMarinaüa ticari ofislerin satışına başlandı. 100 ofis ve 10 dükkan olmak üzere 110 ticari bağımsız bölümden oluşan İstMarina Ofise gösterilen ilgiden dolayı çok memnuniyetini dile getiren Ziya Yılmaz, "İstMarina Ofis tüm fonksiyonların bir arada yer aldığı yeni iş ve yaşam merkezi olacak" dedi. 


İstMarina Ofis, metrekaresi 6800 liradan başlayan avantajlı lansman fiyatlarıyla alıcılarını bekliyor. 165 bin metrekare alanda inşa edilecek ve 160 mağazanın yer alacağı İstMarina AVM'nin 2017 yılının ikinci yarısında hizmete açılacağını söyleyen Yılmaz, "250 milyon euro yatırımla hayata geçecek İstMarina AVM, 3 kattan oluşurken birçok ünlü markaya ev sahipliği yapacak" dedi. İstMarina AVM'nin kiralama faaliyetlerini ise JLL Türkiye yürütecek" ifadelerini kullandı. 


ADALAR MANZARALI ALIŞVERİŞ 

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum da, DAP Yapı ile birlikte yürüttükleri İstMarina projesinin "Alışveriş Merkezi" etabının Adalar manzaralı bir alışveriş fırsatı sunacağını belirterek, "İstMarina ile Anadolu Yakası tüm İstanbullular için çok daha önemli ve tercih edilir bir yaşam alanı haline gelecektir" dedi. 


2016 YILINI yatırım yılı olarak belirleyen DAP Yapı; İstanbul Anadolu yakası odaklı projelerine yenilerini ekleyecek. Şirketin yatırım planında Acıbadem, Beykoz, Kartal ve Taksim öne çıkarken kentsel dönüşüm ağırlıklı arsa alımları da devam edecek. Gelecek yılki yatırım bütçesinden 1 milyar 800 milyon lirayı 4 farklı projeye ayıran DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, 2015'ten daha yüksek performans göstermeyi hedefliyor. 


Yılmaz'ın şimdiden dolan ajandasında, inşaatı devam eden projelerin tamamlanması, ihaleler ve yurtdışı iş ilişkilerini kuvvetlendirmek var. 1 Kasım seçimlerinden sonra piyasayı hareketlendirici ve alım içgüdüsünü tetikleyici girişimlerin olduğuna dikkat çeken Ziya Yılmaz, imza attıkları projelere olan ilginin 2016'da da devam edeceği umudunu taşıyor. Yeni projelerle sadık müşterileri kadar yeni yatırımcılara da hitap edeceklerini söyleyen Yılmaz, piyasaya daha fazla hareket kazandırmak için gerekli olan önceliklerini KONUTDER olarak yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarıya aktaracaklarını dile getirdi. 


HEDEF DAHA ÇOK İSTİHDAM 

Eylül ayında Emlak Konutun bir ihalesini kazandıklarını hatırlatan Yılmaz, "Validebağ Korusunun tam karşısında konumlanan arsadan Boğaziçi Köprüsüne direkt bağlanılıyor. Askeri alanın dönüştürülmesi ile oluşturulan arsanın üzerinde bulunan Hava Subaydan Lojmanları yerine muhteşem bir konut projesi geliştireceğiz Yine Kartal'da iki kuleden oluşan bir proje tasarlıyoruz. 2016 yılının üçüncü ayında lansmanını yapmayı planlıyoruz. Taksim Petek projemizi de 6-7 ay sonra bitiriyoruz. 


Beykoz'da geliştirdiğimiz çok özel bir projemiz daha olacak. Onun çalışmaları da bir taraftan sürüyor. Bütün bu projeler için önümüzdeki yıl 1 milyar 800 milyon liralık bir yatırım planlıyoruz. 


Yeni Akit


Haber Ekonomist Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;


İstanbul'a sembol eserler kazandıran, farklı mimari tasarımlara imza atarak özgün projeler geliştiren DAP Yapı, 2016 yılında yatırım atağına kalkıyor. DAP Yapı, Acıbadem, Beykoz, Kartal ve Taksim'de, 1 milyar 800 milyon lira yatırımla gerçekleştirilecek yeni projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, 2016 yılına yine iddialı projelerle girmeye hazırlandıklarını toplam 1 milyar 800 milyon TL'lik yatırım yapacaklarını vurguluyor.


Ekonomist


Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


DAP Yapı,  TOKİ  iştiraki Emlak Konut GYO iş birliği ile Kartal sahilinde geliştirilen İstMarina'nın ticari ofislerini deniz ve Adalar manzarasıyla hayata geçiriyor. 110 ticari bağımsız bölümden oluşacak.


İstMarina'nın ofis alanı, projenin özel hastane alanının karşısında, özel okul alanının ise arkasında konumlanacak. Projede ticari ünitelerin büyüklüğü 40 metrekare ile 75 metrekare arasında değişiyor. Anadolu yakasının cazibe merkezi olan Kartal Sahili'nde hayata geçirilen İstMarina'nın ofisleri, tıpkı konutlarda olduğu gibi yatırımcısına büyük kâr vaat edeceği ifade ediliyor. 


Altın çember oluşuyor DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Kartal'ın Kuzey Marmara Otoyolu, 3. Havalimanı, 3. Köprü, Çanakkale ile İzmit Körfez Geçiş Köprüleri ve İstanbul Ankara Yüksek Hızlı Tren hattının tam ortasında bulunduğunu vurgulayarak, "Bu doğrultuda bölgede gayrimenkul sektörü için altın bir çember oluşuyor. Doğusunda Anadolu yakasının sanayi ve üretim merkezi, batısında sürekli gelişen bir hayatın olduğu Kartal'dan günde 1 milyon kişi geçiş yapıyor. Türkiye sanayisinin yüzde 35'ini barındıran İzmit-Kocaeli hattından da bu bölgeye ticari anlamda olumlu yansımalar oluyor. Kartal'ın, İstanbul'un parlayan yıldızı olmasında büyük yatırımların etkisi var" dedi. 


Dünyaya erişimi kolay Ziya Yılmaz, Kartal'ın İstanbul'un yatırım değeri en yüksek bölgesi olduğunu belirterek, bunun nedeninin Kartal'ın bulunduğu lokasyonla pek çok büyük proje ve bölgeye yakın olması olarak açıkladı. Yılmaz, "Her şeyden önce bölgenin yanı başında Sabiha Gökçen Havalimanı var. Bu sayede dünyaya erişim çok kolay. Türkiye'nin büyük şirketlerinin yönetim yerleri Kartal ve çevresinde. İş dünyasının yanında, markalı konut projelerinin merkezi de Kartal oldu" dedi. 


Vatan


Geri Dön