25 / 04 / 2024

Kartal, Pendik ve Sultanbeyli birbirine bağlandı!

Kartal, Pendik ve Sultanbeyli birbirine bağlandı!

Kartal Belediyesi; Kartal, Pendik ve Sultanbeyli’yi birbirine bağlayan Gülden Caddesi ile devamındaki Asil Türk Caddesi’nin asfalt çalışmalarında sona geldi.



Kartal Belediyesi; Kartal, Pendik ve Sultanbeyli’yi birbirine bağlayan Gülden Caddesi ile devamındaki Asil Türk Caddesi’nin asfalt çalışmalarında sona geldi.

 

Kartal Belediyesi, Kartal’ın daha çağdaş bir görünüme kavuşması için altyapı, asfalt serimi, kaldırım ve yeni yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Yol Yapım Amirliği; Kartal, Pendik ve Sultanbeyli ilçelerini birbirine bağlayan Yakacık, Çarşı Mahallesi Aydos mevkiindeki Gülden Caddesi ile devamındaki Asil Türk Caddesi’nin yol genişletme ve asfalt serim çalışmalarında sona yaklaştı.

 

Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan asfalt çalışmaları, hava şartlarının elverdiği ölçüde devam ettiriliyor. 2015 yılı başında hazırlanan asfalt programı gereğince ilçenin merkezden uzak ve bozuk yollarının, yaklaşan kış şartları öncesinde asfaltı yapılarak bakım ve yenileme işlemlerinin tamamlanması için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında Kartal ilçesinin Kuzeydoğusunda yer alan ve 537 mt. yüksekliği ile İstanbul’un en yüksek tepesi olan Aydos Tepesi önünden geçip Pendik ilçesi, Kurtköy Sabiha Gökçen Havaalanı ile Sultanbeyli ilçelerine ulaşımı sağlayan toplam 2 bin 405 metre uzunluk ve ortalama 7,5 metre genişliğinde olan Gülden ve Asil Türk Caddeleri’nin asfaltlanmasına başlanıldı. Dar kısımları genişletilen yolun asfaltlama işlemlerinin hava şartlarının uygun olması halinde birkaç gün içinde tamamlanması öngörülüyor. Fen İşleri Müdürlüğü Yol Bakım Amirliği’ne bağlı kontrol ekipleri, çalışmaları yerinde inceleyerek çalışanlara gerekli uyarı ve bilgilendirmelerde bulundu. Bölgede yaşayan vatandaşlar da yapılan çalışmalar için Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve emeği geçen görevlilere teşekkürlerini iletti.

 

3 Kasım tarihinde başlatılan asfalt çalışmalarında bugüne kadar yaklaşık bin750 ton asfalt serilmiş olup, çalışmalar sonunda bu rakamın 7 bin 500 tona ulaşması tahmin ediliyor.

 

“Kartal ve Kartallılar için çalışıyoruz”

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartallıların huzurlu ve çağdaş bir ilçede yaşamaları için 24 saat görev başında olduklarını belirterek: “Kartal Belediyesi, bütün birimleriyle Kartallıların ve İstanbulluların hizmetindedir. Kartallıların daha çağdaş bir ilçede yaşamaları için 24 saat çalışıyoruz. Yeni yollar açıyoruz, kaldırımlarımızı yeniliyoruz. Engelli rampaları, altyapı ve üst yapı çalışmalarını yaparak Kartallıların huzur ve mutluluğu için çalışıyoruz. Sokaklarımızı, mahallelerimizi, caddelerimizi düzenli olarak izleyerek sorun olan yerde anında çözüm üretiyoruz. Kartal Belediyesi, çözüm ve vatandaş memnuniyeti odaklı bir belediyedir. Çalışmalarımız aralıksız devam edecektir. Bizler, Kartal ve Kartallılar için çalışıyoruz.” dedi.

 


Geri Dön