26 / 04 / 2024

Kartal'da 5 yılda 230 proje hayata geçirildi!

Kartal'da 5 yılda 230 proje hayata geçirildi!

KARTAL'DA 5 yılda 230 PROJE Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, "insan odaklı hizmet anlayışıyla" başladığı beş yıl içinde Kartal'da büyük bir değişime imza attı...



KARTAL'DA 5 yılda 230 PROJE Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, "insan odaklı hizmet anlayışıyla" başladığı beş yıl içinde Kartal'da büyük bir değişime imza attı. Başkan Öz, sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla çıktığı yolda Kartallılar için 5 yıl boyunca 230 projeyi hayata geçirdi. 


Belediye Başkanı olarak geride bıraktığı beş yılın ardından "Halk için halkla beraber yönetim" anlayışını Kartal'da uygulamaya koyan Başkan Öz, "Doktorluk hizmetinden sonra desteğinizle seçildiğim başkanlık görevimde seçim bildirgesinde söz verdiklerimi yapmış olmanın gönül rahatlığı içindeyim. Kartal'da 230 projeyi uygulamaya koyduk.Sosyal belediyeciliğin gereği olan her hizmeti Kartal'a taşıdık, taşımaya devam ediyoruz. 

"Halk için halkla beraber" yönetim anlayışımız ile "önce insan" dedik ve çevresi, doğası, insanı ile Kartal için dönüşümü başlattık. Belediyeciliği yol, kaldırım, asfalt vb. gibi rutin hizmetlerin dışına taşıdık" dedi. 

Kartal'ı sağlıklı bir kent yaptık Kartal'da 2009 yılından bu yana köklü bir değişime imza atan Başkan Altınok Öz, şöyle dedi: "Yeni hizmetlerimizde Kartal'ı Anadolu Yakası'nın merkezi kılmayı hedefledik. Her alanda dönüşen bir Kartal var. Komşuyu komşudan ayırmadan; dönüşüme, festival etkinliklerinden, Büyükada tesisine önemli birliktelik alanları yarattı k.İbadet yerlerimize, okullarımıza sahip çıktık, sorunu olan yurttaşlarımızın yanında olduk. Sosyal yardımlaşmadan, engelli sorunlarına, yaşlısı- genci, kadını-çocuğu ile her Kârtallı'ya hizmet taşıdık. Yapacaklarımız da var biliyoruz. 22 yıllık doktorluk hizmetimde hedefimiz insanımızı sağlıklı kılmaktır. Şimdi belediye başkanı olarak Kartal'ı sağlıklı bir kent yapmaya çalışıyorum. 

Bu yolda önemli mesafe aldık. 

Desteğinizi boşa çıkarmadık, çıkarmayacağız. Desteğinizle daha güzel günlere yorulmadan koşacağız" diye konuştu. 

Kartal'da düzenlenen sosyol ve kültürel gelişmelerle belediyecilik adına önemli adımlar atıldığını da vurgulayan Başkan Öz, "2009'da akşam evlerine çekilen Kartallı artık alanlarda, meydanlarda özgürce yaşamın keyfine eriyor. Hemşeri dernekleri ile yerel kültürü canlı kılarken "Kartal'ı seviyorum deyişi ile Kartallı olmayı benimseten bir birlikteliği yakaladık. Halkın onay vermediği hiçbir projeyi uygulamadık. Çağdaş ve geleceği planlayan bir yaklaşımla Kartal'ı sahiplendik. Hizmet dolu yılları vatandaşlarımızla birlikte geride bıraktık" dedi. • Yıl boyu her gün ücretsiz sünnet Bugüne kadar Kartal'da yaklaşık 7 bin çocuk hastane koşullarında ve rahat bir ortamda, hijyen kurallarına uygun olarak, beden ve ruh sağlığı açısından psikolojik travma oluşmadan doktorlar tarafından sünnet ettirildi. Kartal Belediyesi Marmara Bölgesi'ndeki 230 belediyenin katıldığı ve Marmara'nın en iyi projelerinin seçildiği, "Örnek Belediyecilik Proje Yarışmasında, "Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Projeler" dalında "Sağlıklı Sünnet Projesi" ile ödüle layık görüldü. Her yıl düzenlenen sünnet şöleninde belediye tarafından verilen sünnet kıyafetleri ile çocuklara gönüllerince eğleneceği bir güh de yaşatılıyor. 

Kartal'da kadınlar her alanda Kartal Belediyesi ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) iş birliği ile 2010 yılında açılan Kadın Ürünleri Pazarı, kadınların el emeğiyle yaptığı her ürünün satıldığı bir merkez konuma geldi. 2012 yılı Aralık ayından itibaren Kartal Belediyesi ve Kartal'ın ilk mahalle odaklı kadın örgütlenmesi olan Kartal Kadın Kooperatifi işbirliği ile devam eden proje kapsamında her hafta Perşembe ve cumartesi günleri Kartal Ekolojik Pazar alanında ve dönemsel olarak Hamam Sokak, kültür merkezleri semt pazarları ve festival alanlarında faaliyet göstermeye devam ediyor. Kadın ürünleri Pazar'ında kurulan 45 tezgahta kadınlar tarafından üretilen aksesuar, giyim, ev tekstili, takı, örgü, gıda, yemek ve oyuncak gibi birçok ürünün satışı yapılarak, bugüne kadar 460 kadına pazarda el emeği ürünlerini satma fırsatı verildi. • Kartal'da çevreye ve doğaya saygılı bir anlayışla ilerliyoruz Kartal'da çevre bilinciyle ilgili sayısız projeye imza atan Kartal Belediyesi, yaptığı çalışmalar ile dikkat çekiyor. Ambalaj atıklarını kaynağında toplayan, ömrünü tamamlamış lastikleri ve e-atıkları geri kazandıran, atık pil toplama kampanyaları düzenleyerek çevreci bir bilinci Kartal'da yerleştirdi. 5 litre bitkisel atık yağ getirene 1 litre atık yağ hediye ederek vatandaşların katılımını teşvik eden, 250 litre yağ toplayan okullara bisiklet hediye ederek geri dönüşümün önemine vurgu yapan projelerle çevreci bir nesil yetişiyor. 

Büyükada Sosyal Tesisleri HER'SEY GELECEGİMIZ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN Sekiz kilometre sahili bulanan ama plajı olmayan Kartal'da yaşayan vatandaşları Büyükada'da yapılan sosyal tesis ile denizle buluşturan Kartal Belediyesi, sosyal belediyeciliğin gereği olarak ilçede de bir ilke imza attı. Olanakları el vermeyen, başka yerlere gidip denize girme imkanı olmayan ve yaşamında denizi, plajı, sosyal tesisi ve ormanı bir arada yaşamak isteyenlere hizmet getirdi. 54 dönüm üzerine kurulu Kartal Belediyesi Büyükada Sosyal Tesisi üç yıldır vatandaşlara hizmet veriyor. Plajı, yüzme havuzu, restoranı ve mesire yeri ile vatandaşlara hizmet veren tesis vatandaşların da yoğun ilgisini görüyor. 

¦m : Her mahalleye bir kreş Göreve geldiğinde bir tane olan kreş sayısını 5 yılda 7'ye çıkaran Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, seçim beyannamesinde yazan "Her mahalleye bir kreş" sözünü yerine getirmenin ayrı- â çalığını yaşıyor. Atalar Merkez, Gümüşpınar, Uğur Mumcu, Atalar Şube, Petrol-İş, Hürriyet, Cumhuriyet, Kordonboyu ve Soğanlık k Çocuk Gelişim Merkezleri çocukların okul öncesi gelişimine destek olmak, eğitim konusunda bilgilendirmek ve anneleri sosyal yaşama katmak amacıyla başlatılan proje vatandaşlar tarafından da büyük takdir topluyor. # 1e yelken, Satranç, Dağcılık, Futbol, Basketbol Kartal Belediyesi geleceğin çocuktan için spora da büyük önem veriyor. Yelken okulu, satranç, briç, dağcılık, güreş, futbol, basketbol gibi konularda birbiri ardına projeleri hizmete koyuyor. Yelken sporu ile çocukları deniz ve rüzgar ile tanıştırıyor, satranç ile gençlere yeni ufuklar açıyor. Dağcılık konusunda Kartal Belediyesi dağcılık eğitimiyle ender belediyelerden biri olma ayrıcalığını da yaşıyor. Ayrıca halk oyunlan ve tiyatro eğitimleriyle gençlerin sosyal yönlerinin ortaya çıkmasına yönelik çalışmalarda yapılıyor. 

Sosyal yardımlarla halkın yanındayız Yardıma ihtiyacı olanlara her daim destek olan Kartal Belediyesi, Kartal'da ikamet eden yardıma muhtaç vatandaşlara elini uzatmaya devam ediyor. Gıda ve nakdi yardımın yanısıra vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için Gönül Çarşısı'nı da kurarak yardımların yerine ulaşmasını da sağlıyor. Gönül Çarşısı Projesi kapsamında hayırsever vatandaşlardan bağış olarak alınan her türlü giyim, ev eşyası ve ev tekstili gibi malzemeler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. 5 yılda hayırsever vatandaşlar tarafından Kartal Belediyesi'ne bağış olarak verilen yaklaşık 150 bin giyim, ev eşyası gibi her türlü malzeme ortalama 3000 ihtiyaç sahibi aileye ulaşıldı.


Kartal'da engel yok 

Kartal Belediyesi, "Kartal'a Engel Yok" anlayışıyla, engellilerin yaşadığı sorunları ortadan kaldırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kartal Belediyesi resmi internet sitesini görme engelliler 

¦için yeniden tasarlayan ve hizmete sokan Kartal Belediyesi, bir ilke daha imza atarak Engelsiz Bilgi Evi projesini hayata geçirdi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün önderliğinde engelli vatandaşların teknolojiden faydalanabilmeleri amacıyla hizmete açılan Engelsiz Bilgi Evi, Hürriyet Mahallesi Yaşam Engelsiz bilgi evi Kalitesini Yükseltme Merkezi'nde faaliyet gösteriyor. Engelsiz Bilgi Evi'nde görme engelli ve omurilik felçli vatandaşlar, özel üretilmiş, son teknolojiyle her türlü bilgiye erişebiliyor. Görme engellilerin, özel yazılımlarla kitap ve doküman okumaları, internette dolaşmaları bilgisayar ortamındaki veriyi kabartma yazıyla kâğıda aktarmaları sağlanıyor. Bedensel engelli omurilik felçlileri ise, akıllı işaretleme cihazı sayesinde baş hareketlerine göre bilgisayar kullanabiliyor. 

Engelsiz üretim atölyesi Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, engellilerin hayata daha çok katılmaları, yetenekleri doğrultusunda yönlendirilerek kendilerini geliştirmeleri, özgüvenlerini kazanmaları ve istiyorlarsa meslek edinmeleri amacıyla Nisan 2012'de "Engelsiz Üretim Atölyesi"ni açtı. Makrome başta olmak üzere el becerisine yönelik birçok alt dalda eğitim verilen atölye, Kartal Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle faaliyet gösteriyor. Çok sayıda engellinin rağbet gösterdiği atölyede engelli öğrenciler, yeteneklerini ve üretkenliklerini sergiliyorlar. Engelli öğrenciler, engelsiz üretim atölyesinde ürettikleri çeşitli eşyaları, ekolojik çadır alanında satışa sunarak hem ekonomik hayata hem de sosyal hayata dahil olma imkanı yakalıyor. 

Ayrıca Engelliler Sokakta projesi ile sokaklar, meydanlar, yollar, kaldırımlar, yaya geçitleri ve parklar gibi ortak kullanım alanları encjglJİ vatandaşların erişimine uygun olarak yeniden ilendi. Engelli çocukların sosyal ve sanatsal gelişim projesinde engelli çocuklara yönelik müzik, resim, spor karma etkinlikleri de düzenlenmektedir. 

Kartal Belediyesi sağlık hizmetlerinde öncü Kartal Belediyesi, vatandaşlara Sosyal Belediyecilik anlayışı çerçevesinde öncü ve kaliteli sağlık hizmeti vermeye devam ediyor. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, uzun yıllar cerrahlık ve daha sonrasında başhekimlik yapmış bir Belediye Başkanı olarak 5 yıldır sürdürdüğü görevinde sağlık hizmetlerine büyük önem verdi. Başkan Öz'ün Kartallılar için hayata geçirdiği öncelikli sağlık hizmetleri arasında; tahlil ve muayeneyi içeren ücretsiz poliklinik hizmetleri, ücretsiz ambulans hizmeti, evde hemşirelik hizmeti ve çocuklar için ağız ve diş sağlığı merkezi projesi de yer alıyor. # KAZI ÇALIŞMASI 2010 yılında Kartal Belediyesi ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü arasında başlatılan protokol ile hayata geçen arkelojik kazı çalışmaları ile tarihin Kartal'da bıraktığı izleri de sahipleniyoruz. 1974-1977 yılları arasında, Kartal Orhantepe mevki Dragos sahilinde Tekel Sigara Fabrikasına ait kamp alanında yapılan kazı çalışmalarında, Geç Roma, Erken Bizans Dönemine ait hamam kalıntıları tespit edildi. Hamamın 6. Yüzyılda yapılmış olduğu ve 14. Yüzyıla kadar kullanıldığı ortaya çıkarıldı, ilk olarak 207 no'lu parselde başlayan kazı çalışmalarında bulunan kalıntılar ışığında Anıtlar Bölge Kurulu'na bu parsellerin sit olmasının gerekliliği ve çevre parsellerde de sondaj izninin verilmesi için yazı yazılmış ve sonucunda 3. 

derece doğal sit olan parsel 1. dercede arkeolojik site çevrilmiştir. # IK'aiîtaliGial Hamsi Festivali Kartal Belediyesi, Kartal Doğu Karadeniz Derneği ve Trabzon Akçaabat Işıklar Beldesi Kültür Sanat ve Spor Kulübü Derneği ile birlikte hamsi festivali düzenledi. Binlerce Kartallı hamsi yiyip horon tepti. Kartal Meydanı'nda kurulan 20 metre uzunluğundaki mangallarda pişirilen hamsinin tadına bakmak isteyen binlerce Kartallı uzun kuyruklar oluşturdu. Kartal Belediyesi'nin öncülüğünde gerçekleşen hamsi festivalinde, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz Kartallılara kendi elleriyle hamsi ve hamsi pilavı ikram etti. 

Hamsi festivalinin her sene yapılacağını müjdeleyen Başkan Öz, "Festival Karadeniz kültürünü yaşatmak açısından önemli. Kartal'da ilk kez yapılan hamsi festivalini geleneksel hale getireceğiz. Amaç hamsi dağıtmak değil, bir kültürü, bir olguyu birlik ve beraberlik içinde yaşatmış olmak önemli" diye konuştu, ilk kez düzenlenen Festivali'nde Kartallılara 3 ton hamsi ve 300 tepsi hamsi pilavı ikram edildi. Halkla içiçe olan Başkan Altınok Öz, vatandaşlarla sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi. • hizmet binasında 2013 yılının son muhtarlar toplantısı Kartal Belediyesi'nin yeni hizmet binasında gerçekleşti. 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, 57. 

Muhtarlar toplantısında mahalle muhtarlarına yeni hizmet binası hakkında bilgi verdi. Kartal ilçesinde her ay düzenli muhtarlarla toplantı yaparak sorunlara birlikte çözüm üreten Kartal Belediye Başkanı op. Dr. Altınok Öz şöyle dedi: "Yeni hizmet binamız Kartal'a hizmet verecek. 

Ama daha önemlisi tüm bu ısı-ışık algılama, suyun geri dönüşümü, enerjinin bir kısmının güneşten harcanmasının ötesinde fonksiyonel olarak da hizmet verecek ve tasarruf sağlayacak." • Başkan Altınok Öz'den Hürriyet Mahallesine ziyaret Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. 

Altınok Öz, Hürriyet Mahallesi Cumhuriyet Halk Partisi irtibat Bürosunu ziyaret etti. Başkan Altınok Öz, Hürriyet Mahallesi'nde deprem dönüşümü, yerinde dönüşüm ve Kartal Belediyesi'nin hayata geçirdiği projeler hakkında bilgiler verdi. Yoğun ilgiyle karşılanan Başkan Altınok Öz, vatandaşlarla sohbet etti ve 2009 yılından beri uygulanan projeleri anlattı. Örnek belediyecilik uygulamaları nedeniyle teşekkür aldıklarını belirten Öz, "2009 yılında verdiğiniz oylar, alın terinin karşılığıdır. Örnek belediyecilik uygulamaları nedeniyle teşekkür alıyoruz.Kartal Belediyesi'ni 60 trilyon borçla aldık. Yatırımlar yaptık. Dolayısıyla hem yatırım yapacağız, hem de ödenebilir, yürüyebilir ve sürdürülebilir bir şekilde belediyeyi yöneteceğiz. Kartal Belediyesi, emeğin ve emekçinin yanındadır. Her zaman da bu böyle olmuştur. Emeğin karşısında olan bir belediye olmadık." dedi. 

Yakacık'ta mülk sahiplerine 606 tapu verdiğini hatırlatan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, "Yakacık'ta 606 tane tapu verdik. SiBaşkan Öz: "Kartal Belediyesi emeğin ve emekçinin yanındadır' yasi rakiplerimizin kimyasını önemli ölçüde bozduk. Onların niyetleri tapu vermek değildi. Onların niyetleri buraları size vermek değildi. Kartal'da neler yaptığımızı onlar gördüler. Onların literatürüne ve dillerine 'Yerinde Dönüşüm'ü biz getirdik. Literatürlerine deprem dönüşümünü biz soktuk. 2010 yılının Ağustos ayında Meclis'ten deprem nedeniyle evi boşalacaklara 500 TL kira yardımı kararı, Kartal Belediyesi'nin Meclisinden çıkmıştır. Sayıştay, 'Böyle bir yardım yapamazsanız' diye yardım yönetmeliğini iade etmiştir. Aradan 8-9 ay geçtikten sonra Van Erçiş depremi oldu. 

Bizim söylediklerimiz bu sefer 6306 sayılı yasa oldu. O yasada ne diyor? 

'Evi yıkılacaklara deprem testi yaptırdıktan sonra 650 TL kira vereyim' diyor. Kartal Belediyesi olarak biz bunu onlardan 1 yıl önce yaptık. 'Gecekondular birleşsin, bir araya gelsinler, imar artışıyla da hayatlarını rahat sürecekleri kanuna uygun, depreme uygun, kente uygun bir binada otursunlar" dedik. Bizim onların mallarında mülklerinde gözümüz yok diyerek tapularını verdik. Yakacık'ta evlerini yapıyorlar. Hep direksiyonun başında olduk. Bizi takip etmekten yoruluyorlar" diye konuştu. 

İBaskafflOzlürî! siteleri bilgilendirme toplantıları sürüyor Kartal Belediye Başkanı Op. 

Dr. Altınok Öz, Karlıktepe Mahallesi Saraç Sitesi sakinleriyle bilgilendirme toplantısında bir araya geldi. Kartal'da yapılan deprem dönüşümü ve yerinde dönüşüm hakkında genel bilgiler verdi, vatandaşların sorularını yanıtladı. 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. 

Altınok Öz, "Saraç sitemizin birlik beraberlik içinde birbirini seven, sayan, yardımlaşmanın üst düzeyde oluştuğunu gözlemliyorum. Bu birlik ve beraberlikle müteahhitlere bile gerek duymadan, bu süreçte tanınan olanaklarla sitenizi rahat dönüştürebileceğinizi düşünüyorum. Bizler de yerel yönetim olarak her zaman vatandaşlanmızın işlerini kolaylaştırmanın peşindeyiz. Elimizden gelen yardımı ve kolaylığı yasalar çerçevesinde sizlere de sağlayacağız. 

Kartal'da birçok tesis ve park hizmete açtık. Bu tesisleri halkımız en iyi şekilde kullansın, çocuğumuz, gencimiz, yaşlımız, kadınımız yararlansın diye açıyoruz. 

Sizlere düşen görev, tesislerimizi en iyi şekilde kullanmanız, onlara sahip çıkarak korumanızdır." diye konuştu. # Kartal Belediyesi gençlik kumbaraları SOPRANO ZEHRA YILDIZ KARTAL' Geçirdiği beyin kanaması sonucu 10 Aralık 1997'de hayatını kaybeden dünyaca ünlü opera sanatçısı Soprano Zehra Yıldız, Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen geceyle anıldı. Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma gecesinde dünyaca ünlü opera sanatçıları Zehra Yıldız anısına bir araya geldi. 

Kartal Belediyesi tarafından bu yıl 4.sü gerçekleştirilen anma gecesine; Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, sanatçılar ve vatandaşlar katıldı. 

Yoğun ilgi gören anma programı öncesinde bir konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. 

Aftınok öz, Zehra Yıldız'ın anısını Kartal'da yaşatacaklarının da altını çizerek, "Sanatsız bir milletin ileri bakması, kalkınması ve özgür birey olması mümkün değildir." dedi. • Deprem ve kentsel dönüşüme arkanızı dönmeyin Z!SS& • • t Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün Kartal'ın mahallelerinde ve sitelerinde halkla buluştuğu kentsel - deprem - yerinde dönüşüm toplantıları "Deprem ve Kentsel Dönüşüme Arkanızı Dönmeyin" kitap haline getirildi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün talimatıyla başlatılan proje ile Başkan Öz'ün, göreve geldiği 2009 yılından bu yana Kartal'ın mahalle ve sitelerinde gerçekleştir: diği, halkı bilinçlendirdiği, bilgi verdiği, sorunları dinli»- lediği ve soruları bire bir yanıtladığı kentsel - deprem - yerinde dönüşüm toplantılarında konuşulanlar eksiksiz şekilde yazılarak kitap halinde basıldı. • + mtatürk'ü anma [bnmturnuvasr 'Kanml'da yapıldı Kartal Belediyesi ve Türkiye Briç Federasyonu istanbul il Temsilciliği işbirliğiyle gerçekleştirilen "Atatürk'ü Anma Briç Turnuvası" Kartal'da yapıldı. Kartal Belediyesi Ekolojik Pazar Eğitim Çadırı'nda düzenlenen turnuvaya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Briç Kulübü Başkanı İsmet Polatkan, Milli Takım oyuncuları Nafi Zorlu, Süleyman Kolata, İsmail Kandemir ve İstanbul başta olmak üzere birçok ilden toplam 184 sporcu katıldı. Turnuvaya katılan sporculara başarılar dileyen Başkan Altınok Öz, "Atatürk'e ve briçe gönül verenleri saygıyla selamlıyorum. Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz turnuvanın gelişerek, büyüyerek, gençliği yanına katarak devam etmesini diliyorum" dedi. Kartal Briç Kulübü Başkanı İsmet Polatkan, Kartal'da briç sporuna verdiği destekten dolayı Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'e teşekkür ederek Türkiye Briç Federasyonu Başkanı Op.Dr. Nevzat Aydoğdu adına plaket takdim etti.


Mehmet Ali Büklü kimdir? 

Kartal Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezlerinde Yerli Malları Haftası coşkuyla kutlandı Kartal Belediyesi "Okullar Arası Elektronik Atık Toplama Yarışması" düzenledi Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü tarafından Atalar Merkez, Begüm Yavuz, Kordonboyu, Uğur Mumcu, Cumhuriyet, Gümüşpınar, Atalar kreşlerinde yapılan bir dizi etkinlikle yerli malları haftası coşkuyla kutlandı. 

Öğretmenler, yerli malları haftasının anlam ve önemini öğrencilerle paylaştı. 

Öğrenciler şiirler okudu, oyunlar oynadı, yarışmalar yaparak eğlendiler. 

Yerli Malları haftasıyla ilgili Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Atatürk'ün sözünü hatırlatarak "Atatürk, 'Bu ulus, ekonomik bağımsızlığını oluşturabilirse o kadar kuvvetli bir temel üzerine yerleşmiş olacaktır ki, artık onu yerinden kımıldatmak mümkün olamayacaktır. İşte düşmanlarımızın, gerçek düşmanlarımızın bir türlü razı olamadıkları budur' diyor. Bu sözün önemi büyüktür. Tutumlu olmanın yerli malı kullanma bilinci küçük yaşlarda kazanılır. Biz de bu bilincin çocuklarımıza yerleşmesi için her yıl tüm Çocuk Gelişim Merkezlerimizde Yerli Malları Haftasını kutluyoruz" dedi. • Mehmet Ali Büklü mezarı başında anıldı Kartal'da çevre bilinci ve geri dönüşüm konusundaki tüm çalışmaları destekleyen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal'da çevreye duyarlı bir gençlik yetişmesi için yapılan projelere öncelik tanıyor. 

Kartal Belediyesi, Kartal ilçesindeki okullar arasında 2013-2014 eğitimöğretim yılının ilk yarısı okullarda elektronik atıkların (kullanım ömrünü tamamlamış veya modası geçmiş olan bilgisayar, cep telefonu, televizyon, radyo, beyaz eşya, elektrikli aletler, spor aletleri gibi) toplanmasına yönelik bir yarışma kampanyası başlattı. 2 Ekim 2013-28 Şubat 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışmada Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında Kartal Belediyesi ve yetkilendirilmiş kuruluş Altaş Yapı Sanayi ve Temizlik Hizmetleri Tic. A.Ş. işbirliği ile okullarda en çok elektronik atık toplayan (ağırlıkça-kg) ilk üç okul ödüllendirilecek. 

Birinci olan okula ödül olarak, bilgisayar sınıfı kurulmasına katkı sağlamak üzere 10 adet bilgisayar, ikinci olan okula 2 adet bilgisayar, üçüncü olan okula ise 1 adet bilgisayar verilecek. "Okullar Arası Elektronik Atık Toplama Yarışması"nın ödül töreni ise 21 Mart 2014 tarihinde düzenlenecek. • Kartal'da 1975-1980 ve 1989 -1994 yılları arasında Belediye Başkanlığı görevini yapan Mehmet Ali Büklü, ölümünün 18. yılında Soğanlık mezarlığındaki kabri başında anıldı. 

Kartal'da çağdaş belediyecilik anlayışıyla hizmet veren ve birçok alanda ilki hayata geçiren Mehmet Ali Büklü'nün kabri başındaki anma törenine başta Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz olmak üzere Büklü ailesi, yakınlarının yanısıra CHP İl yöneticileri, CHP Kartal ilçe Başkanı, mahalle muhtarları ve birlikte çalıştığı yöneticiler ile halk katıldı. 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. 

Altınok Öz, anma töreninde yaptığı konuşmada Mehmet Ali Büklü'ye "Ağabeyim" diye hitap etti. Başkan Altınok Öz, her zaman örnek aldığı ve Kartal'a büyük hizmetler vermiş bir Belediye Başkanı olan Büklü'yü rahmetle ve saygıyla andıklarını söyledi. Başkan Altınok Öz, "Kemal Atatürk, 'Mazide muktedirken bütün kuvvetiyle hizmet etmiş olanlara karşı minnet duygusu olmayan milletin ayakta kalma şansı yoktur' diyor. Mehmet Ali Büklü, hakikaten belediyecilik adına çok önemli görevler yapmış ideolojisiyle, düşünceleriyle Kartal'ın önünü açmıştır" dedi. Akşam da Mehmet Ali Büklü'nün anısına Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde bir anma gecesi düzenlendi. • 1934 Erzincan doğumlu olan Mehmet Ali Büklü Sivas Yıldızeli Pamukpınar Köy Enstitüsü'nden 1951 yılında mezun oldu. Daha sonra eğitimine  Ankara  Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde devam eden Büklü, 1975-1980 ve 1989-1994 yılları arasında Kartal Belediye Başkanlığı görevi yaptı. Mehmet Ali Büklü, Belediye Başkanlıkları süresince ilkeli, demokrat ve sosyal belediyecilik anlayışıyla birçok ilke imza atan Mehmet Ali Büklü 16 Aralık 1995 yılında vefat etti. 

Halkçı, çağdaş belediyecilik anlayışını hizmet verdiği birçok alanda hayata geçiren Büklü, Kartansaş, Karyapsan, Kartursaş'ın kuruluşunu gerçekleştirip, ilk ilçe içinde ve ilçeler arası toplu taşımaya imza atmış, kültür sanat atölyelerinden, sabit halk pazarlarına, uluslararası festivallerden, kreşlere, kütüphanelere dek Kartal'da hümanist, demokrat, çağdaş belediyecilik uygulamaların öncüsü olmuştu. # Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, halkın dertlerini, sıkıntılarını dinlemeye ve ortak olmaya devam ediyor. Kartal halkının arasında olan Başkan Altınok Öz, Kartal Merkez'de esnafı dolaştı. Vatandaşların talep ve şikayetlerini dinleyen Başkan Öz, çarşı esnafıyla da sohbet etti. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, esnafın sıkıntılarının kısa sürede giderilmesi için ilgili müdürlüklere talimat verdi. Vatandaşların sıkıntılarını yerinde gidip gördüğünü ve sorunlarını anladığını belirterek, "Her sabah erken kalkarım. Kartal'ı dolaşır, insanlar için yapılan çalışmaları sahada yerinde incelerim. Bu tür ziyaretler her bakımdan yapmış olduğumuz hizmetlerin halk ve esnaf tarafından nasıl değerlendirildiği konusunda bize yol gösterici oluyor. Ben halkın arasından geldim, halkımın arasındayım" dedi.


Kentler 

meydanlarıyla yaşar Kartal'da beş yıl boyunca kent meydanlarının önemine değinen ve "Kentler meydanları ile yaşar" ilkesi ile alanları halkın yaşama alanları olarak nitelendiren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, meydan projelerinin yapımına da ayrı bir önem ve hassasiyet gösterdi. Başkan Altınok Öz, meydanların insanların sosyalleştiği, buluştuğu ve kültürel etkinlikleri paylaşma fırsatı bulduğu en önemli alanlar olduğuna dikkat çekti. 

2 meydan projesi daha hazır Kartal'da 2 projenin oluşumu için çalışmalarda devam ediyor. 

Bunlardan biri Cevizli Meydanı Sosyal ve Kültürel Aktivite Merkezi, diğeri de Uğur Mumcu Meydanı... 

Cevizli Meydanı Sosyal ve Kültürel Aktivite Merkezi'nde çocuk ve yetişkin yüzme havuzu, çocuk eğlence evi, kadın koordinasyon merkezi, hobi meydanı ve sergi salonu, fuayeler, çok maksatlı salonlar, pazar alanı, konserve tiyatro alanı, kütüphane, muhtarlık birimleri, zabıta birimleri ve 150 araçlık otopark bulanacak. • Kartal Belediyesi'nin bu kapsamda hayata geçirdiği projelerden biri de Kartallı Kazım Meydanı, Yakacık Meydanı ve Neyzen Tevfik Meydanı oldu. Cevizli Meydanı Sosyal ve Kültürel Aktivite Merkezi ve Uğur Mumcu Meydanı'nın oluşumu için de çalışmalar başlattı. 

2011 yılında projelendirilen ve yapımı tamamlanarak 2012 Ocak'ta hizmete açılan Kartallı Kazım Meydanı, Kartal halkının sosyal etkinliklerde buluştuğu, bayramların kutlandığı, konserlerin düzenlendiği yeni bir alan olarak şekillendi. 

Yaklaşık 8 bin metrekaralik alan park ve meydan olarak düzenlendi. Petrol İş Mahallesi'nde bulunan eski Afet Merkezi'nin yerine yapılan meydanda, çevredeki trafik sirkülasyonunu sağlayacak fiziki düzenlemeler de sağlandı. Kuvayi Milliye Kahramanı Kartallı Kazım'ın anısını yaşatmak için meydanda sanatçı Hüseyin Yüce tarafından yapılan Kartallı Kazım'ın heykeli de yer alıyor. Kurtuluş Savaşı yıllarında Anadolu yakasındaki Kuvayi Milliye örgütlenmesinde, Yahya Kaptan'a bağlı olarak görev yapan ve Şair Nazım Hikmet'in "Kuvayi Milliyeci Kartallı Kazım" olarak adlandırdığı İbrahim Göleber, geçtiğimiz günlerde 52. ölüm yıldönümünde Kartal Belediyesi tarafından mezarı başında düzenlenen bir törenle de anılmıştı. 

2011 yılında vatandaşların hizmete sokulan 2 bin metrekarelik alanı kapsayan Yakacık Kent Meydanı'nda da peyzaj, sulama ve aydınlatma sistemleri, yağmur suyu yönlendirmesi, pergola, yaya sirkülasyonu düzenlemeleri yapıldı. 

Vatandaşların kullanımı için oturma birimleri ve piknik masaları da konuldu. • Kartallı Kazım Meydanı Başkan Altınok Öz: "Önce insan demiştik" "5 yıldır Kartallı insanımız için çalışıyoruz" Kartal genelinde 2009 yılına kadar mevcut yeşil alanları, görev yaptığı 5 yıl boyunca ikiye katlayan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yeni park alanları yaratmak için çalışmalarına devam ediyor. "Belediyecilik, bina inşa etmekle değil halka yeşil alan yaratmakla, park yapmakla olur" anlayışıyla yola devam eden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. 

Altınok Öz, 2009'dan bu yana Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile birlikte 45 yeni park projesini hayata geçirdi, 100 park yeniden düzenlendi. 2013 Mart'ta Mehmet Ali Büklü Parkı'nın açılmasıyla Kartal, en büyük parkına kavuşmuş oldu. 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal'da park sayısını 5 yılda 144'e çıkardı. 240 bin 800 m2 yeşil alana ulaşılan Kartal'da 31 Aralık 2013'e dek yapılacak çalışmalarla hedef, toplamda 275 bin 46 m2 yeşil alana ulaşmak. 5 yılda Kartal'da mevcut parkları yenileyen Başkan Altınok Öz, 45 yeni park yaptırdı. Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 7 yeni parkın yapımına devam ediyor. Yıl sonuna dek halkın hizmetine sunulması planlanan 7 yeni parkın bitirilmesi ile Kartal'da Başkan Altınok Öz'ün hizmete açtığı yeni park sayısı 52 olacak. 

Yeşil Alanlar 5 yılda Yüzde 64 Arttı Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün göreve geldiği 2009 yılından Kartal'da yeşil alanlarda da ciddi bir artış kaydedildi. Kartal'a 2009 yılından 2013 yılına kadar 94 bin 217 m2 yeni yeşil alan kazandırılırken % 64'lük bir artış kaydedildi. 

Yapımı devam eden parkların bitirilmesi ile Kartal'ın toplam yeşil alan metrajının 275 bin 46 m2 olması hedefleniyor. 

Parklar Engelli Vatandaşlar için Ulaşılmaz Olmaktan Çıktı 2010 yılında Başkan Altınok Öz'ün başlattığı proje ile Kartal'da park girişlerine engelli rampaları yapılmaya başlandı. Ayrıca park girişlerinde görme engelli vatandaşlar için uyarıcı nitelikte hissedilebilir yüzeyler yerleştirildi. Devam eden çalışmalar sonucunda 2013 yılı sonuna kadar 5 parkta uyarıcı hissedilebilir yüzeylerin ve 1 parkta da yönlendirici hissedilebilir yüzeyin kullanıma açılması planlanıyor. 

Başkan Altınok Öz: "Yeşil Alanları Daha da Arttırmamız Lazım" Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, "Kartal Belediyesi, daha sağlıklı ve temiz bir Kartal için, kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırmak amacıyla yeni parklar yapmaya devam edecek. 

Göreve geldiğimiz günden beri yaptığımız çalışmalar sonucunda kişi başına düşen yeşil alan miktarını 3.78 m2'ye yükselttik. 

Gelişmiş ülkelerde kişi başına 10 metrekare yeşil alan düşüyor. Bu hedefi yakalamamız gerekiyor. Ayrıca unutulmamalıdır ki özellikle bir deprem anında yeşil alanlar çok büyük bir ihtiyaç haline gelecek. Dolayısıyla yeşil alanı korumamız, genişletmemiz lazım" dedi. 

Başkan Altınok Öz, insanların nefes alabilecekleri yerlere ihtiyaçları olduğunu belirterek "Yaşanabilir, modern görünümlü ve yeşil alanları bol bir kent oluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Göreve geldiğimizde 'Önce insan' demiştik. 5 yıldır Kartallı insanımız için çalışıyoruz. 

Büyüyen ve gelişen Kartal'ı her yönden örnek gösterilecek bir yer yapabilmek için çalışmalarımız devam edecek" dedi. • Parklarda Güneş Enerjili Aydınlatma Başkan Altınok Öz'ün hayata geçirdiği projeyle Kartal'daki 14 parkta güneş enerjisiyle aydınlatma sistemine geçildi. 

Yaklaşık 2 sene içinde alım ve kurulum maliyetini karşılayacak olan sistemle, daha sonra parklar sıfır maliyetle aydınlatılacak. 

560 bin TL iken, 5 yılda parklar metrekare olarak artmasına rağmen 2013 yılında 384 bin 900 TL'ye düşürüldü. Böylece daha az masrafla daha çok yeşil alan sulanabiliyor. 

Kartal'da Spor Alanları Arttı Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, özellikle gençlerin spora yönelmeleri Yapımı devam eden parklarda da güneş enerjili aydınlatma sistemi bulunacak. 

Böylece 2013 yılının sonuna dek Kartal'da toplam 18 parkta güneş enerjili aydınlatma sistemi kullanılıyor olacak. 

Diğer yandan Kartal'ın parklarında 2009 yılında 300, 2010 yılında 340, 2011 yılında 180, 2012 yılında 250 ve 2013 yılında 270 tasarruflu ampul kullanılarak enerji tasarrufu sağlandı. 

2009 yılında parkların sulama maliyeti amacıyla, 5 yıldan bu yana birçok projeyi hayata geçirdi. Kartal'da 2009'dan bu yana yapılan çalışmalar sayesinde 22 basketbol sahası ve 3 çim futbol sahası hizmete açıldı. 

3 futbol sahası, 3 basketbol sahası ve 1 tenis kortunun da yapımına devam ediliyor. 

Sporu özendirmek ve yaygınlaştırmak amacı ile başlatılan projeler kapsamında, Kartal'da 8 parkta 1500 metre koşu parkuru yapıldı, 500 metrelik 3 koşu parkurunun yapımı ise sürüyor. 

Kartal Belediyesi Zabıta Ormanı'na ilk fidan Başkan Altınok Öz'den Kartal Belediyesi Zabıta Ormanı'nın açılışı Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. 

Altınok Öz'ün fidan dikimiyle yapıldı. 

Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından Aydos mevkiinde 7 dönümlük arazi ağaçlandırma çalışması yapılmak üzere düzenlendi. Kartal Belediyesi Zabıta Ormanı için ilk fidan dikimi Kartal Belediye Başkanı Op. 

Dr. Altınok Öz ve Balıkesir Gökçeyazı Belediye Başkanı Yakup Yılmaz'dan tarafından yapıldı. Çevre ve doğal yaşamın önemini her fırsatta dile getiren Başkan Altınok Öz, "insanın bu dünyada dikili bir ağacı olmalı. 

Doğal yaşamın azaldığı ve katledildiği bir ortamda herkes en az bir ağaç dikmelidir" dedi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün yaptığı açıklamanın ardından konuşan Gökçeyazı Belediye Başkanı Yakup Yılmaz, "Halkımızda çevre duyarlılığı çok gelişti. Yapılan çalışmadan dolayı Kartal Belediyesi çalışanlarını ve Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ü tebrik ediyorum" diye konuştu. 

Kartal Belediyesi Zabıta Ormanı'nın açılışına Kartal Belediye Başkanı Op. 

Dr. Altınok Öz'ün yanı sıra Balıkesir Gökçeyazı Belediye Başkanı Yakup Yılmaz, Başkan Yardımcıları, başkan danışmanları, bölüm müdürleri, şirket yöneticileri, ve çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı. Kartal Belediyesi Zabıta Ormanı'na 400 fıstık çamı fidanı dikildi. • Kartal Belediyesi __ ¦ Temizlik İşleri 7 gün 24 saat görev başında Kartal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, daha temiz bir Kartal için 7 gün 24 saat çalışıyor. Kartal Belediyesi, caddeler, sokaklar, mahalle araları, parklar, semt pazarları ve kamu kuruluşlarına temizlik konusunda destek vermeye devam ediyor. 

Kartal genelinde sabah saatlerinde cadde ve sokakların süpürülmesi ile başlayan temizlik çalışmaları daha sonra yolların yıkanması ile devam ediyor. Rutin çöp toplama işleminin yapılmasından sonra model yıkama ve dezenfekte aracı, konteynerleri yıkayarak halk sağlığını tehdit edici unsurları ortadan kaldırıyor. Mahallelerde, halk pazarlarının kurulduğu sokak ve caddelerin temizliğine büyük önem veren Kartal Belediyesi Temizlik işleri Müdürlüğü, akşam saatlerinde pazarın toplanmasıyla başlayan temizliğe, gece geç saatlere kadar yıkama işlemiyle devam ediyor. 

Kartal Belediyesi Çocukların Sağlığını Düşünüyor Kartal Belediyesi'nin çöpleri toplama ve çöp arıtma tesisine nakil işleminde son model araçlar çalışıyor. Gece boyu süren çalışmalardan sonra su tankerleriyle yıkanan caddeler temizleniyor. 

Çocukların sağlığına her zaman öncelik tanıyan Temizlik işleri Müdürlüğü, mahallelerde bulunan parkların da genel temizliğini yapıyor. Çocukların gün boyunca oyun oynadıkları parkların hijyenine önem veren Kartal Belediyesi, bu konudaki duyarlılığını, yaptığı çalışmalarla kanıtlıyor. 

"Temiz Bir Kartal için Çalışıyoruz" Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal'ın temiz bir ilçe olması için birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirterek "Çöp konteynerlerinin içinde oluşan sinekler ve diğer zararlı böceklerin çevreye ve insan sağlığına zarar vermemesi ve çevre kirliliğinin önlenmesi için dezenfekte çalışması yapıyoruz. Vatandaşlarımız tarafından çöp konteynerlerine atılan evsel atıklar, çevreye pis koku yaymakta ve bu kokular vatandaşlarımızı rahatsız etmekte, ayrıca haşereler de barındırmaktadır. Haftada 1 kere tüm konteynerlerde uyguladığımız bu dezenfekte ile hem pis kokuları gidermiş, hem de haşerelerle mücadele etmiş oluyoruz. Temizlik, atığı toplamakla sona ermiyor. Her atığın doğadan yok olacağı süreye kadar zararlı duruma gelmemesi için de ayrı bir çalışma gerekiyor. Bu yönde de çabamız devam ediyor" dedi. • Soğanlık YKYM açılışa hazır Kartal Belediyesi yeni bir kültür merkezini daha tamamlayarak hizmete açıyor. Ocak 2014'de açılması planlanan yeni kültür merkezi ile Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel, Yakacık, Hürriyet, Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nden sonra bir yeni merkezi daha halka hizmete açacak. 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, sanat ve sanatçıların ürettiklerinin halk ile buluşmasında belediyelere önemli sorumluluk düştüğünü belirtirken sosyal belediyeciliğin kültür ve sanatın olmazsa olmazı olduğuna değindi. Yeni açılacak Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi'nde bir de çocuk gelişim merkezi bulunacağını söyledi. 

Kartal Belediyesi'nin yaptırmış olduğu Soğanlık Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi'nin Ocak 2014'te açılışı gerçekleştirilmesi ile Kartallılara hizmet verecek. 7996 metrekare alana kurulan Soğanlık YKYM, 5 kattan oluşuyor. Soğanlık Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi'nde sağlık Ocağı, vezneler, çocuk kreşi, çok amaçlı salon, çok amaçlı sahne, sahne arkası odalar, vvc'ler, el sanatları atölyeleri, sergi salonu, kafeterya, idari ofis binası, fuaye alanı, spor kondisyon salonu, bay-bayan soyunma odaları, duşlar ve otopark bulunuyor. 


Cumhuriyet Gazetesi 


Geri Dön