26 / 04 / 2024

Kartal'da kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda?

Kartal'da kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka bugünkü köşe yazısında Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ile kentsel dönüşüm çalışmalarını konuştu. 



Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka "Kartal Türkiye’ye örnek olacak" başlıklı yazısında ilçe genelinde hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı. 

Aka yazısında Yüksel'e "Deprem tehlikesi altındayız. Peki, Kartal Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmaları ne aşamada?" sorusunu yöneltti. Yüksel soruya şu şekilde yanıt verdi: 

Geçtiğimiz 2019 Ekim’inde hepimizi etkileyen 6 şiddetinde bir deprem yaşadık. Depremi yaşadığımız günlerde belediye olarak 7/24 teyakkuz halinde olduk. Komşularımıza teknik ve psikolojik danışmanlık yaptık. Binalarında tehlike olan onlarca aileyi deprem günlerinde otellerde misafir ettik. 20 mahallede güvenlikli yerlerde konuşlandırdığımız Afet konteynerlerinin içerisindeki eksik malzemeleri tamamladık.

Kartal da kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda?

2019’un Ekim ayından bu yana riskli yapı tespit raporu yapılan bina sayısı 784 adet, bunun 130’ünün tarafımızca iş ve işlemleri resen başlatıldı. Süreci içerisinde ise, daha önce riskli yapı tespiti yapılan binalar da dâhil olmak üzere yıkımlarını gerçekleştirme oranımız yüzde 96 seviyelerinde olup, sadece 2019’un Ekim ayından günümüze kadar yıkımı gerçekleşen binalardaki bağımsız bölüm sayısı 5811 adet. Can ve mal güvenliği sağlanmış olan, kurtarılan can sayımız ise hane halkı ortalaması baz alındığında 19467 kişiye karşılık geliyor. İlçemizdeki kreş ve okullarda öğrenci, öğretmen ve personele afet bilinçlendirme eğitimleri verdik. İlçemizdeki 93 adet deprem toplanma alanlarına uygun parklar tespit ettik. Parkların tabela bilgilendirme çalışmaları bitmek üzere. Türkiye Afet Müdahale Planları güncelleme çalışmalarına destek olundu, toplantılara katılım sağlandı. Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesi sonrasında riskli bölge ilan edilen Orhantepe ve Çevresi Bilgilendirme ve Teknik Danışmanlık Bürosu’nu açtık. Burada halen bölgedeki maliklere dönüşüm süreci konusunda ücretsiz teknik danışmanlık veriyoruz. Kartal Batı Merkezi projesi kapsamında Bakanlar Kurulu kararı ile Riskli Alan ilan edilen Etap-1 ve Etap-2 planlama çalışmaları da devam etmektedir.

Kartal Esentepe kentsel dönüşüm projesi için müjde geldi!


Geri Dön