26 / 04 / 2024

Kartal'da son 5 yılda konut fiyatları 3 kat arttı!

Kartal'da son 5 yılda konut fiyatları 3 kat arttı!

Kartal'da geliştirilen kentsel dönüşüm projesi ile bölgeye olan yatırımcı ilgisi artıyor. Bölgede dönüşüm ile fiyatlar 3 kat arttı. 




Milliyet Gazetesi'nden Duygu Erdoğan'ın haberine göre, ‘Dönüşümde Kartal Modeli’ ile Türkiye’nin en kapsamlı dönüşüm projelerinden birine imza atan Kartal Belediyesi, deprem riskiyle karşı karşıya olan alanlar için kentsel dönüşümde uyguladığı modelle pek çok yatırımcıyı da bölgeye çekti. Son yıllarda irili ufaklı 150 projenin hayata geçtiği ya da çalışmalarının devam ettiği Kartal’a 4 yılda 20 milyar dolar civarında yatırım geldiği ifade edildi.

 

Fiyatlar 3 kat arttı
Geçtiğimiz aylarda düzenlenen ‘2. Kartal’a Yatırıjn Geleceğe Yatırım’ zirvesinde paylaşılan bilgilere göre, Kartal’da son 5 yılda emlak fiyatlarının 3 kat arttığı ifade edildi. Yerli ve yabancı firmaların ilgi odağında olan bölgede bugüne kadar yaklaşık 45 bin kişinin yaşadığı binalar yenilenmek amacıyla yıkıldı.
Zirvede düzenlenen ‘Neden Kartal’ paneline katılan sektör temsilcileri, Kartal’ın potansiyelini şöyle anlattı: “Kartal’ı Kartal yapan uzun sahil şeridi, Aydos Ormanları, coğrafi konumu, fi-nans merkezi ve kamu yatırımlarına olan yakınlığı, manzarası ve yerel yönetimin özellikle 2009 sonrası yatırımcı dostu yaklaşımı bölgeyi daha da değerli kılıyor. Bu yaklaşım sadece gayrimenkul yatırımı yaptırmak üzere değil sanatsal ve kültürel bakış açısıyla pek çok konuyu da içine alıyor. Öte yandan kamunun gerçekleştirdiği Os-mangazi Köprüsü, Körfez Geçiş Köprüsü, Çanakkale Köprüsü, 3. köprü gibi yatırımlarla Kartal, kendi içinde bir başkent haline geldi. Kamunun yatırımlarının hayata geçmesi, yerel yönetimin gerçekleştirdiği çalışmalar, Kartal’ın sahip olduğu köklü geçmişi, koruduğu değerler ve coğrafi konumu, yatırımcıların kaliteli ve estetik projeleriyle Kartal önümüzdeki 5 yıl içinde İstanbul’un en önde gelen 3 ilçesinden biri olacak.”


Geri Dön