24 / 04 / 2024

Kartepe Acısu Yağmursuyu Hattı için çalışmalar başladı!

Kartepe Acısu Yağmursuyu Hattı için çalışmalar başladı!

İSU Genel Müdürlüğü, bölgenin yüzey suları ile yağmursularını toplayarak uzaklaştırmak için Kartepe Acısu Fatih Mahallesi Yağmursuyu Hattı projesi hazırladı. İhale sürecinin ardından yağmursuyu hattı çalışmalarına bir süre önce başlanıldı.




Geçtiğimiz yılın Ekim ayında yaşanan sağanak yağmurda Acısu bölgesinde birçok ev ve işyeri sular altında kalmıştı. İSU Genel Müdürlüğü, bölgenin yüzey suları ile yağmursularını toplayarak uzaklaştırmak için Kartepe Acısu Fatih Mahallesi Yağmursuyu Hattı projesi hazırladı. İhale sürecinin ardından yağmursuyu hattı çalışmalarına bir süre önce başlanıldı.


YATAY SONDAJ ÇALIŞMASI


Proje kapsamında Acısu’nun üst kısımlarından gelen suları toplamak için Sapanca yolunun altından 1600 mm çapında boru kullanılarak 100 metre uzunluğunda yatay sondaj çalışması yapılacak. Yolun paralelinde 2000 mm çapında beton boru kullanılarak alınacak sular Fatih Mahallesinin fındıklık bölgesinden 1600 mm çapında boru ile Derbent deresine aktarılarak uzaklaştırılacak. Toplam 814 metre uzunluğunda yağmursuyu hattının inşa edileceği projede, yüzey ve yağmursularını uzaklaştırmak için ayrıca yağmursuyu terfi merkezi de inşa edilecek. Derbent deresinde 45 metre ıslah çalışması ile 250 metre kanalizasyon hattı da yapılacak.



ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR


Bölgenin yağmursuyu problemini uzun yıllar çözecek olan projede boru döşeme çalışmaları sürüyor. Ağustos ayı sonunda tamamlanacak olan proje 1 milyon 850 bin TL’ye mal olacak.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön