23 / 04 / 2024

Kartepe Hasanpaşa'ya mahalle konağı inşa edilecek!

Kartepe Hasanpaşa'ya mahalle konağı inşa edilecek!

Kartepe Belediyesi, köy ve mahalle konaklarının ikincisini Hasanpaşa mahallesinde yapacak. Hasanpaşa Ticaret Merkezi’ni daha işlevsel hale getirerek mahalle konağına dönüştürmek adına proje çalışması başlatıldı.



İlçe halkını sosyal ve kültürel mekanlarla buluşturma hedefiyle hayata geçirilecek Mahalle Konakları projesinin startını Maşukiye’den veren Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü, ikinci konağı Hasanpaşa mahallesinde projelendirdi.


Hasanpaşa mahallesindeki Kalıcı Konutlar’daki Hasanpaşa Ticaret Merkezi’ni daha işlevsel hale getirerek mahalle konağına dönüştürmek adına proje çalışması başlattıklarını belirten Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Ferda Şahin, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bir kısmi Kartepe Belediyesi’ne tahsis edilen ticaret merkezinin mahalle konağına dönüştürülmesi için gerekli projeler hazırlandı. Kent olgusuna uygun fiziki görüntüsü ve içindeki fonksiyonları ile mahalle sakinlerine Mahalle Konağı olarak hizmet vermesi için projelenen Kalıcı Konutlar Hasanpaşa Ticaret Merkezinde gerekli onarım ve bakımlar yapılacak. Fiziki görüntüsü estetik ve kullanışlı hale getirilecek binanın halkın talepleri doğrultusunda 7’den 77’ye herkesime hitap edecek şekilde fonksiyonel hale dönüştürülecek” dedi.


Şahin, Hasanpaşa mahallesi sakinlerine mahalle konağı ile KARMEK kurs merkezi, Aile Sağlığı Merkezi, Muhtarlık Ofisi, Bilgi Evi, Kadın spor Merkezi ve diğer bölümlerin bulunacağı mekana kavuşturacak projeyi Başkan Üzülmez’in de yakından takip ettiğini belirtti.


Milliyet


Geri Dön