29 / 03 / 2024

Kartepe Hükümet Konağı Hızla İlerliyor!

Kartepe Hükümet Konağı Hızla İlerliyor!

Kent Merkezi Proje Alanı içerisinde yeni belediye hizmet binası yanında 6 bin 37 metrekarelik alanda yapımı devam eden Kartepe Hükümet Konağı Projesi hızla devam ediyor.



Kocaeli Valiliği tarafından gerçekleştirilen Kartepe Hükümet Konağı Projesi hızla devam ediyor.


Kartepe Belediyesi’nin Kent Merkezi Proje Alanı içerisinde yeni belediye hizmet binası yanında 6 bin 37 metrekarelik alanda yapımı devam eden Kartepe Hükümet Konağı Kartepe’ye kazandırılıyor. Dört kat olarak projelendirilen kaymakamlık binası bodrum katında arşiv ve 15 araçlık kapalı otopark da yer alıyor. İdari ofisler, depolar servis alanları, 96 kişilik konferans salonu ile toplantı salonları ve 138 kişilik yemekhanesi de bulunan binada çalışmalar hızla ilerliyor.


Gerçekleşen yatırımlarla ilçenin birçok ihtiyacını kendi içerisinde karşılayacak duruma geldiğine dikkat çeken Başkan Üzülmez, “İlçeyi ilçe yapan etkenlerden biri de kent meydanıdır. Kartepe için düşünülen kent meydanı projesi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden geçmişti. Kent meydanı olarak Sarımeşe ve Köseköy sınırları arasında kalan 378 hektar arazi üzerine kurulacak. Bu alanda Kocaeli Valiliği yatırımlarından biri olan Kartepe Hükümet Konağı da belediye hizmet binası yanında başladı. Belediye hizmet binamız ve hükümet konağı gibi kamu binalarının çevreyle bütünleşmesini sağlayarak Kartepe’yi daha iyi bir konuma getireceğiz” dedi.


Hürriyet Yerel




Geri Dön