24 / 04 / 2024

Kartepe'de 600 binanın cephe iyileştirme projesi hazırladı!

Kartepe'de 600 binanın cephe iyileştirme projesi hazırladı!

Kartepe Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü, merkez noktalarda binaların görsel bütünlüğünü sağlamak amacıyla 200 binayı içeren bir cephe iyileştirme projesi hazırladı.



Kartepe Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü’nün, ilçeye estetik bir görünüm kazandırmak adına yürüttüğü çalışmalar hız kesmeden sürüyor. Ekipler, merkez noktalarda binaların görsel bütünlüğünü sağlamak amacıyla 200 binayı içeren bir cephe iyileştirme projesi hazırladı.


Kartepe’de kent estetiğine önem verilen çalışmalarda bulunan Kartepe Belediyesi ekipleri ilçenin çehresini değiştirerek daha cazip hale getirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda Kartepe Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü ilçenin eski belde merkezlerindeki binalara yönelik bir cephe iyileştirme projesi hazırladı.

İlçe merkez noktalarındaki binaların bütünlüğünü sağlamak amacıyla eski belde merkezleri olan; Arslanbey, Rahmiye, Maşukiye, Derbent, Köseköy, Sarımeşe, Uzunçiftlik, Uzuntarla ve Acısu’da seçilen 200 adet bina için Kartepe Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü estetik projelerini hazırladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Birimi tarafından da incelenerek onaylanan proje kapsamında binalar boyandıktan sonra ilçe daha estetik ve görsel olarak güzel bir görünüme kavuşacak.


Kartepe’ye değer katan çalışmalar içinde olan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in talimatları doğrultusunda cephe iyileştirme projeleri ile destek olduklarını belirten Plan Proje Müdür Ferda Şahin, “Sahip olduğu değerlerle her geçen gün gelişen ve değişen ilçemizde kent bütünlüğü sağlamak amacıyla yürüttüğümüz çalışmalar aralıksız sürüyor. Cephe iyileştirme projemizde bunlardan birisi. Kartepe’nin değerini artıracak ve çehresini değiştirecek yeni proje çalışmalarımıza da devam ediyoruz” dedi.


Milliyet


Geri Dön