29 / 03 / 2024

Kaş Gömbe Mahallesi'nde imar planı değişikliği!

Kaş Gömbe Mahallesi'nde imar planı değişikliği!

KAŞ Belediyesi'nin eylül ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.



Kaş Belediyesi eylül ayı meclis toplantısı Başkan Halil Kocaer'in yönettiği oturumda gerçekleştirildi. Gündem öncesi konuşan Başkan Halil Kocaer, "Kaş 10 günlük Kurban Bayramı tatilinde doldu taştı. Tüm oteller, pansiyonlarda yüzde 100 doluluk oranı yaşandı. Yaz boyunca doluluk yüzde 100'lerde oldu. Tarımda çiftçimizin aynı mutluluğu yaşaması en büyük arzumuz. Kaş'ta yeni butik otel yapımını artırmalıyız. Birçok kişi yer bulamadı. Var olan butik otellerin ve pansiyonların daha modern hale getirilmesini, restore edilmesini teşvik etmek zorundayız. Tatil boyunca park sorunu yaşandı. Kaş'ı koruyarak, sorunları çözmek zorundayız" dedi.


Ardından gündeme geçildi. Kaş'a bağlı Gömbe Mahallesi'nde bir hayırsever tarafından yaptırılmakta olan meslek lisesi, öğrenci yurdu ve camiyle ilgili imar değişikliği oyçokluğu ile kabul edildi. Gömbe Mahallesi merkezi, Kaş merkezi ve Çerçiler Mahallesi'ndeki imar değişiklikleri önerileri oybirliğiyle imar komisyonuna havale edildi. Komisyonun bu çalışmalarda mutlaka imar çalışması yapılacak olan bölgelere giderek titiz bir çalışma yapmasına karar verildi. Burada söz alan Başkan Halil Kocaer, "Kaş merkez ve Gömbe Mahallesi'ndeki imar çalışmalarında çok dikkatli çalışmak zorundayız. Yapılacak hatalar, gelecekte sorun olarak karşımıza çıkacak. Bu nedenle yerinde ve uzman arkadaşlarla çalışmak zorundayız" diye konuştu. Gündemde yer alan Kalkan Mahallesi'ndeki iki hissenin satışı ile ilgili yapılan tartışma ve itirazlar sonrası bu maddenin görüşülmesi ekim ayına bırakıldı.


Toplantının sonunda söz alan bağımsız üye Hasan Nusret Baysal, "Üzümlü Mahallesi'nin yaylası olan Arma mevkiinde bir sedir katliamı yaşanıyor. Boksit madeni çıkarma adı altında, dünyada koruma altında olan sedir ormanları yok ediliyor. Burası yaban hayatı koruma alanı. Çıkarılan boksit madeninin depolandığı alandaki bahçelerdeki meyve ağaçlarının yaprakları kırmızıya boyandı. Kaş Belediyesi olarak bu işin neresindeyiz?" dedi.


Baysal'a yanıt veren Başkan Kocaer, "Sedir ormanları içindeki ocağın ruhsatını biz vermiyoruz. Şirketin ruhsatını iptal yetkimiz yok. Bunu ancak mahkeme iptal edebilir. Ancak depolama alanında şu anda bulunan maden taşındığı zaman depolama alanında faaliyet duracak. Buraya maden dökmeyecekler. Bunun sözünü aldık. Sözlerinde durmazlarsa ben kapatacağım" diye konuştu.


Hürriyet 


Geri Dön