20 / 04 / 2024

Kastamonu'daki 730 yıllık ahşap cami restore edildi!

Kastamonu'daki 730 yıllık ahşap cami restore edildi!

Kastamonu Hanönü ilçesinin Yukarı Küreçayı köyünde bulunan 730 yıllık tarihi tamamen ahşap cami restore edilerek yeniden hizmete açıldı.



Küreçayı köyü Muhtarı Yaşar Asar yaptığı açıklamada, caminin yakın zamanda Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne devredildiğini belirterek, Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restoresinin tamamlandığını ve kendilerine teslim edildiğini söyledi. Muhtar Asar, "Köyümüzde bulunan ve 1285 yılında yapıldığı bilinen caminin hiç çivi kullanılmadan tamamen ahşaptan yapılmasının ilgi çekici olduğunu ve en iyi kaliteli çam ağaçlarıyla donatıldığı belli, mis gibi çam kokuyor. Köyümüzdeki tarihi caminin minaresinde 50 merpen bulunuyor, kapısında da eski yazıyla yapılış tarihi olarak 1285 yazıyor, ancak, bunun hicri mi yoksa miladi mi olduğunun kesin olarak bilinmiyor" dedi.

Caminin restoresinin tamamlandığını ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından kendilerine teslim edildiğini söyleyen Asar, "Çevre düzeni de yapılan camimiz hizmete girmiştir. Emeği geçenlere çok teşekkür ederiz. Cemaatimiz her vakit namazlarını bu camide kılmaya başlamıştır" diye konuştu.



Hürriyet


Geri Dön