20 / 04 / 2024

Kat mülkiyetinde 550 TL'lik işlem harcı da yok

Kat mülkiyetinde 550 TL'lik işlem harcı da yok

Kat irtifakından kat mülkiyetine geçmeyen vatandaşlara uygulanması planlanan 1000 TL'lik cezadan sonra, işlem harcı olan 550 TL'lik ödeme uygulaması da kaldırılacak



Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, kat irtifakından kat mülkiyetine geçmeyen vatandaşlara uygulanması planlanan 1000 TL'lik cezadan sonra, işlem harcı olan 550 TL'lik ödeme uygulamasını da kaldıracaklarını açıkladı. Demir Yeni Kat Mülkiyeti Kanun Tasarısı'yla, vatandaşın tapu müdürlüklerine toplam üç kez başvurup işlem yaptırmaktan, her seferinde döner sermaye ücreti ödemekten, ömrünün en az bir ayını bu işe vermekten, bürokrasi ve memurlarla uğraşmaktan, aracı ve torpil bulma derdinden kurtulacağını kaydetti.

550 TL'nin  Ankara  için geçerli olduğunu belirten Demir, İstanbul veya başka bir il için bu işlem harcının daha yüksek olabileceğini belirtti. Demir, şunları söyledi:

"Kat Mülkiyeti Kanunu'nda 28 Kasım 2007'de yapılan yasal değişiklikle, 2 yıl içinde kat mülkiyetine geçmeyene 1000 lira idari ceza öngörülmüştü. Bu kalkacak. Ankara'daki bir vatandaş Kat İrtifakı'ndan kat mülkiyetine geçiş için toplam 550 TL döner sermaye harcı ödemek zorundaydı. Defalarca gidip geldiği, ölçüm yapacak memurları kendi aracı ile götürmek zorunda olduğu için de ek masrafları, zaman kayıpları ve sıkıntıları söz konusuydu. Bu da kalkacak"
Milliyet


Geri Dön