24 / 04 / 2024

Katar'da 3 günde 120 milyonluk satış!

Katar'da 3 günde 120 milyonluk satış!

EXPO Turkey By Qatar fuarı cuma günü sona erdi. Toplam bin 600 toplantının gerçekleştirildiği fuardan Türk firmaları 120 milyon TL'nin üstünde ön satış talebiyle döndü.



Bu yıl Katar'da ilk kez düzenlenen EXPO Turkey By Qatar fuarı cuma günü sona erdi. Toplam bin 600 toplantının gerçekleştirildiği fuardan Türk firmaları 120 milyon TL'nin üstünde önsatış talebiyle döndü.


Katar'ın başkenti Doha'da bu yıl ilk kez düzenlenen 'O Turkey By Qatar fuarı cuma günü sona erdi. Türkiye'den farklı sektörlerden 150 firma fuarda yerini alırken, milyarlarca lira değerindeki projeleriyle Katar'a çıkarma yapan gayrimenkul sektörü fuara damgasını vurdu. Toplam bin 600 kayıtlı toplantının gerçekleştirildiği fuarda sektör temsilcileri fuardan 3 günde 120 milyon TL'nin üstünde önsatış talebiyle İstanbul'a döndü. Yatırımcılarla mayıs ayında İstanbul'da görüşmek üzere randevulaşan sektör temsilcileri "Projelerimize ciddi ilgileri var. Taleplerin satışa döneceğine inanıyoruz" dedi. Fuara katılan firmalar aynı zamanda Katar'm 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği için planladığı 170 milyar dolarlık alt ve üstyapı projeleriyle de yakından ilgilendi. 


'DESTEK VERİLECEK' 


Sektör temsilcileri, Katarlı işadamları ve kamu otoriteleriyle Katar'da yaklaşık 20 milyar dolarlık iş geliştirmek için bire bir görüştüler. Türk firmalarını ziyaret eden Katar Belediye ve Çevre Bakanı 

Mohammed bin Abdullah Al Rumaihi her iki devletin fuarda önemli bir altyapıyı oluşturduğunu ve işbirliğini geliştirmek için gerekli tüm desteğin verileceğini söyledi. Fuarı organize eden Medyacity'nin Başkanı Hakan Kurt da önümüzdeki yıl fuarı yüzde 20, fuardaki ticaret hacmini de yüzde 50 büyüteceklerini aktardı. 


100'den fazla konuta talep geldi 


TEKNİK YAPI 


Katar EXPO Fuarı'na 6 proje ile katılan Teknik Yapı, bu yıl içinde satışa çıkacağı üç yeni projesinin önlansmanını Katarlı yatırımcılara yaptı. Fuarda 10 milyon lirayı aşan miktarda önsözleşme gerçekleştirdiklerini söyleyen Teknik Yapı Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, 19 konut için önprotokol imzaladıklarını belirtti. 


SUR YAPI


Fuara 13 projesiyle katılan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, fuarda 3 günde 50 konut için 40 milyon TL'lik önsipariş aldıklarını söyledi. Katarlı yatırımcılarla mayısta İstanbul'da bir araya geleceklerini belirten Elmas, "Yatırımcıların teklifleri ciddi. Mayıs ayında bu taleplerin satışa döneceğine inanıyorum" dedi. 


SİYAHKALEM


Fuara, Emlak Konut ortaklığı ile Zekeriyaköy'de gerçekleştirdiği KÖY projesi ile katılan Siyahkalem CFO'su İbrahim Kahraman, fuardan 8 konut için 15 milyon TL'lik önsatışla döndüklerini söyledi Kahraman, fuarda toplam yatırım değeri 1.5 milyar doları aşan, 2 yeni projeyi de Katarlı yatırımcılara tanıtma fırsatı da bulduklarını söyledi. 


 ARTAŞ İNŞAAT 


Artaş inşaat, Türk ve Katarlı yatırımcılar arasında bir köprü olarak düzenlenen EXPO Turkey By Çatar Fuarı'na 10 projesiyle katıldı. Fuarda Katarlı yatırımcılardan 40 daire için talep aldıklarını söyleyen Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya bu dairelerin toplam değerinin 40 milyon TL'yi bulduğunu sözlerine ekledi. 


ÖZAK GYO


Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat'ın, İstanbul Kazlıçeşme'de Emlak Konut GYO işbirliğiyle hayata geçirdiği Büyükyalı İstanbul projesi fuarda yatırımcıların markajına girdi. Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci, Büyükyalı İstanbul projesinde 15 milyon TL'lik önsatış gerçekleştirdiklerini belirtti.


Habertürk 


Geri Dön