24 / 04 / 2024

Katarlılar, Maliye 'den Hazine arazisi talep etti!

Katarlılar, Maliye 'den Hazine arazisi talep etti!

Katar 'ın devlet destekli Hasat (Hassad) firması, Türkiye 'de gerçekleştireceği tarımsal yatırımlar için Maliye 'den yüzbinlerce dönümlük Hazine arazisi talep etti



Geçtiğimiz günlerde Doha 'da gerçekleştirilen Türkiye-Katar Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Toplantıları sırasında Katarlı yetkililer Türkiye 'de bitkisel üretim ve hayvancılık yatırımı için Hazine arazisi istediklerini bildirdi.

Tarımsal amaçlı dış yatırımlara Hazine arazilerinin satılmasının mümkün olmadığını belirten bir yetkili, “Ancak irtifak hakkı, yani 49 yıllığına kiralama yöntemiyle bu yapılabilir. Turizm yatırımcılarına bu yolla Hazine arazilerini tahsis ediyoruz ” dedi. Yetkililer, Hasat 'ın talebinin Maliye Bakanlığı 'nca değerlendirileceğini de ifade etti.

Bahçıvan durdu, Ata devrede

KEK toplantıları sırasında Türk özel sektör firmalarıyla Hasat arasında görüşmeler yapıldı. Ata Holding 'in Hasat 'la hayvancılık yatırımı üzerinde durduğu belirtildi. Bir süre önce Hasat ile 500 milyon dolarlık tarımsal işbirliği anlaşması imzalayan Bahçıvan grubunun ise beklemeye geçtiği öğrenildi.
Milliyet


Geri Dön