20 / 04 / 2024

Katılım bankalarından 0,64 faizli konut kredisi kampanyasına destek!

Katılım bankalarından 0,64 faizli konut kredisi kampanyasına destek!

Katılım bankaları, kamu bankalarının öncülüğünde başlatılan 0,64 faizli konut kredisi kampanyasına destek geldi. Katılım bankaları da 0,64 faiz oranlı konut kredisini yürürlüğe alınıyor...



Kamu katılım finans kuruluşları tarafından, normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması için vatandaşların finansman ihtiyaçlarını uygun şartlarda sağlayabilmesi amacıyla dört yeni kredi paketi yürürlüğe alınıyor. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; birinci el/sıfır konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıla kadar vade ve aylık yüzde 0,64 faiz oranıyla konut kredisi imkanı sunulacak. İkinci el konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, azami 15 yıl vade ve aylık yüzde 0,74 faiz oranıyla 

Kamu katılım finans kuruluşlarınca, normalleşmeye geçiş sürecinde sosyal hayatın canlanması için vatandaşların finansman ihtiyaçlarını uygun koşullarda sağlayabilmesi amacıyla dört yeni finansman paketi yürürlüğe alınıyor. Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım’dan yapılan ortak açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Konut Finansmanı

Birinci el/sıfır veya ikinci el konut alımlarında düşük finansman oranı ve 12 aya kadar ödemesiz dönemi olan 15 yıla varan vade ile finansman imkânı sunulacak.

Bu tarihi imkandan daha geniş kesimlerin istifade edebilmesi için müşteri başına verilebilecek finansman miktarı sınırlandırılmış olup; üç büyük ilimizde (İstanbul,  Ankara  ve İzmir) finansmana konu olacak konutlar için 750 bin TL, diğer şehirlerimiz için ise en fazla 500 bin TL’ye kadar finansman kullandırılabilecektir. Finansman kullanımında yüzde 10’dan başlayan, düşük özkaynak/peşinat oranı uygulanacak. Bu kapsamda birinci el/sıfır konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıla kadar vade ve aylık yüzde 0,64 finansman oranı ile finansman imkanı sunulacak. İkinci el konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, azami 15 yıl vade ve aylık yüzde 0,74 finansman oranı ile finansman imkanı sunulacak.

EVDE ÖRNEK ÖDEME NASIL OLUR?

SIFIR KONUT

Katılım bankalarından 0,64 faizli konut kredisi kampanyasına destek!

İKİNCİ EL KONUT

Katılım bankalarından 0,64 faizli konut kredisi kampanyasına destek!

Dev konut kredisi kampanyasıyla ilgili tüm merak edilenler!

0,64 faizli konut kredisi başvuruları başladı!


Geri Dön