26 / 04 / 2024

Kavak HES projesinin durdurulması kutlandı!

Kavak HES projesinin durdurulması kutlandı!

Artvin’in Arhavi ilçesinde belediyenin imar değişikliğiyle önünü açtığı 14 megavatlık Kavak Hidroelektrik Santral Projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verdiği ‘ÇED olumlu’ raporu Rize İdare Mahkemesi tarafından durduruldu.




Kararın ardından Arhavi ilçe meydanında toplanan ilçe sakinleri, HES karşıtı sloganlar attı, türküler söyleyerek horon tepti. Kalabalık daha sonra Arhavi sokaklarında alkışlarla tempo tutarak yürüyüş gerçekleştirdi. Arhavi Belediyesi önünden geçen grup HES’le ilgili verdiği kararlar nedeniyle belediyeyi yuhaladı.


DİRENİŞİMİZ SÜRECEK

Dev ‘HES’e Hayır’ pankartı önünde konuşan Arhavi Doğa Koruma Platformu Sözcüsü Erdoğan Güler, yargının doğanın geri dönülmez şekilde zarar göreceğini belirterek çalışmaların durdurması yönünde karar aldığını hatırlatarak şunları söyledi:

 “Bu mücadele burada bitmedi. Her an yeni bir saldırı ile karşı karşıya kalabiliriz. Derelerimizi, ormanlarımızı ve vadilerimizi talan hızla devam ediyor. Derelerimizi temiz görmeye hasret kaldık. Bütün bunlara karşı direnişimizi aynı kararlılıkla kesintisiz olarak devam edecektir. Ülkemizi ve yöremizi talan coğrafyası haline getiren bu zihniyete karşı mücadelemiz devam edecektir. Derelerimiz özgür akıncaya kadar nöbetteyiz, direnişteyiz ve dere başlarındayız.”

Hürriyet


Geri Dön