24 / 04 / 2024

Kavuklar inşaat sektöründe liderliğe ilerliyor!

Kavuklar inşaat sektöründe liderliğe ilerliyor!

43 yıllık tecrübeye sahip olan Kavuklar, bu yıl sonunu geçen yıl gerçekleştirdiği 615 milyon lira cironun üstünde kapatacak. Firma, inşaat sektöründe liderliğe adım adım ilerliyor...



43 yıllık tecrübeye sahip olan Kavuklar, bu yıl sonunu geçen yıl gerçekleştirdiği 615 milyon lira cironun üstünde kapatacak. Akaryakıt, otomotiv, gayrimenkul geliştirme, beton, prefabrik, sigortacılık, tarım ve hayvancılık, matbaa mürekkep üretimi sektörlerinde hizmet veren Kavuklar grubu, otomotiv ve inşaat sektöründe İzmir'de liderliği hedeflerken, bünyesinde de bin 500 kişiye istihdam sağlıyor. 


Onursal Kurucu Başkanı Mehmet Kavuk'un, 1960 yılında ticaretle temellerini attığı, 1970 yılında Kavuklar Ticaret unvanıyla otomotiv yedek parça, lastik satışları ile yollarına devam ettiklerini belirten Kavuklar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk, 1970'li yıllarda uluslararası otomotiv markalarının bayiliğini üstlenerek büyümelerini sürdürdüklerini kaydetti. Akaryakıt sektörüne 1977 yılında İzmir'de bir akaryakıt istasyonuyla adım attıklarını dile getiren Kavuk, bugün  İzmir  ve Malatya olmak üzere toplam 10 akaryakıt istasyonu işlettiklerini, İzmir'in perakende akaryakıt pazarının yüzde 10'unu karşıladıklarını söyledi. 


50 bin araca hizmet

Abdullah Kavuk, "Egem Otomotiv'i devralan şirketimiz İzmir'de ve Malatya'da sektöre öncülük eden bir grup haline geldi. 2012 yılında sıfır ve 2. el araç satışı olmak üzere toplam 6 bin araç satışı gerçekleştirdik. 

Yılda 50 binin üzerinde araca servis hizmeti veriyoruz" diye konuştu. 


Milliyet Gazetesi Business eki


Geri Dön