27 / 04 / 2024

Kavuklar İnşaat, yurtdışına açılmayı hedefliyor!

Kavuklar İnşaat, yurtdışına açılmayı hedefliyor!

İzmirli Kavuklar Gayrimenkul'un, uzun vadedeki hedefleri arasında uluslararası bir firma haline gelmek yer alıyor. Kavuklar Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk, İzmir'in sembolü olacak projeleri hayata geçirdiklerini dile getirdi.



Kavuklar Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk, 2016 itibarıyla gelecek sekiz yıllık hedef olarak yeni bir yol haritası belirleyeceklerini vurguladı. Kavuk, gayrimenkul şirketi olarak en büyük hedeflerinin uluslararası pozisyonlarda işler yapmak olduğunu belirterek, bir projeyi  İzmir  merkezli geliştirip yurtdışında belirli metropollerde hayata geçirmek istediklerini söyledi. 


İzmir'in en büyük gayrimenkul geliştirme şirketi olma hedefini bu yıl itibarıyla yakalayacaklarını ifade eden Kavuk, uzun vadede kendilerini yurtdışına proje üreten bir gayrimenkul şirketi olarak gördüklerini anlattı. Kavuk, "Aslen Malatyalı bir aile olarak üç jenerasyondur İzmir'deyiz. Burada doğmuş büyümüş bir firma olarak biz tamamen İzmir'den beslenerek büyüdük. Şu anda diğer kentlerde de işlerimiz var. Dolayısıyla İzmir'e birşeyler armağan etmek istiyoruz. Gayrimenkul şirketi olarak en büyük hedefimiz de uluslararası düzeyde bir firma olmak. Bir projeyi İzmir merkezli geliştirip yurtdışında belirli metropollerde yapmak istiyoruz. Tabii orta vade dediğimiz 5-10 yıl içinde bu hedefimiz yok ama uzun vadedeki ana hedefimiz bu. Bugüne kadar İzmirliler yaptıklarımıza fazlasıyla cevap verdiler, cevap vermeye devam ettikçe güçlenerek yol alacağız" dedi. 


2014 yılında hedeflerini aştı Ege Suits, Bayraklı Tower, Point Bornova gibi projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Kavuk, grup olarak 2013 yılını 650 milyon lira ciro ile kapattıklarını hatırlatan Kavuk, 2014 için konulan 750 milyon lira ciro hedefini de aştıklarını ifade etti. Gayrimenkul satış hedeflerinin ise 120 milyon lira olarak açıklayan Metehan Kavuk, bu hedefi yakaladıklarını ve şu anda 150 müyon hedefine koştuklarım dile getirdi. Kavuk, "Haziran ortasından ekim ayı sonuna kadar bir durgunluk yaşadık. Ancak kasım ayı itibarıyla piyasa hareketlendi. Bu da yeni hedefimizi yakalamamızı sağlayacak boyutta. 2010'da beş yıllık hedef koymuştuk, 2015 sonu itibarıyla İzmir'in en büyük gayrimenkul geliştirme firması olma hedefini yakalamış olacağız. 2016 itibarıyla da sekiz yıllık planımızı hazırlamış, yani 2023 hedefimizi koymuş olacağız" dedi. 


Kavuk, 2015 için en önemli projelerinin Altındağ konut projesi olduğunu belirterek "Bu proje İzmir için yeni bir çağ 2010'da beş yıllık hedef koymuştuk. 2016 itibarıyla da sekiz yıllık planımızı hazırlamış olacağız. Mart ayında projenin lansmanına başlayacağız. Projeyle bölgenin dönüşümüne yön vermiş olacağız. Amerikalı bir mimarın çizdiği projede makul bir fiyatta yepyeni bir yaşam şekli sunacağız. Bölgede yeni bir trend başlatacağız. Yaklaşık bin 200 konuttan oluşacak proje, 150 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirilecek" diye konuştu. Butik rezidans projesi Ege Suits'in daire satışlarında da iyi seviyelere geldiklerini söyleyen Kavuk, teslim kampanyasına başlayacaklarını mayıs ayında satışlarını kapatmayı hedeflediklerini belirtti. Kavuk, bir diğer proje Point Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde satışların ise şubat gibi sona ereceğini sözlerine ekledi.


Dünya Özel Ek


Geri Dön