29 / 03 / 2024

Kavuklar'dan GYODER konut kampanyasına destek!

Kavuklar'dan GYODER konut kampanyasına destek!

İzmir'in en büyük inşaat firmalarından Kavuklar GYO, darbe girişimiyle yavaşlayan gayrimenkul sektörünü harekete geçirmek için karlarından vazgeçti ve çok avantajı bir kampanya başlattı.



15 Temmuz demokrasiye darbe girişimini ardından Emlak Konut GYO'nun inşaat sektörünü harekete geçirmek için hayata geçirdiği yüzde 20 peşin, 0.70 faiz ve 120 ay vadeli konut satış kampanyasına GYODER'de katılmıştı. İzmir'in GYODER üyesi, en önemli inşaat firmalarından olan Kavuklar GYO, "Bu ülke için seve seve" diyerek kampanyaya destek veriyor. 


39 firma destekledi 


Kampanyanın geçerlilik tarihi 1 Ağustos-31 Ağustos olarak belirlendi. Emlak Konut GYO'nun yüklenici firmalarıyla birlikte gayrimenkul sektörünü canlandırmak ve yıpranan ekonomiyi yeniden hareketlendirmek için başlattığı yüzde 20 peşin, 0.70 faiz ve 120 ay vadeli konut kampanyasına geçtiğimiz günlerde Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırını Ortaklığı (GYODER) üyeleri de yer alacaklarını belirtmişti. Ülkenin farklı yerlerinde faaliyet gösteren ve kampanyaya destek veren 39 firma arasında bulunan İzmir'in dev gayrimenkul firması Kavuklar GYO durağanlaşan inşaat ekonomisini yeniden canlandırmak adına elini taşın altına koydu. 


Kampanyada yer alacağını açıkladı. Kavuklar GYO Grup Başkanı Metehan Kavuk, Emlak GYO'nun başlattığı bu kampanyaya katılmması için GYODER'e baskı yaptıklarını belirtti. Kavuklar, "Biz bu kampanyanın karşılığını bulması için yönetim kurulu olarak öncülük ettik. 

Darbe sonrasında yaklaşık 2 haftada konut satışlarımızda yüzde 40'a varan düşüşler yaşadık" dedi. 


600 konut hazır 


Bu durumun geçici olduğunu düşündüklerini söyleyen Metehan Kavuk, "Ülkemiz güçlü bir ekonomiye sahip. Yaşanılan durumun geçici olduğunu düşünüyorduk. Satışlarımız şu an normale döndü. Kampanya ile insanlara destek verip sektörde bir hareketlilik sağlamayı amaçlıyoruz. Kampanyaya yoğun talep bekliyoruz. Kampanya dahilindeki 600 konutumuz sahibini bekliyor" dedi. 


Sancak: Stoklarımız yeterli değil 


İzmir'de bir diğer GYODER üyesi olan Folkart'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, kampanyayı milli birlik ve beraberlik açısından çok değerli ve anlamlı bulduklarını ancak stok yetersizliği sebebiyle kampanyaya katılamayacaklarını açıkladı. Sancak, "Şu anda devam eden projelerimizde yüzde 90'ı bulan satışlarımız mevcut. Gelecek olan talepleri karşılayamıyoruz. Keşke stoklarımız yeterli olsaydı. Bu kampanyayı birlik ve beraberliğimiz ve sektörün hareketliliği için çok değerli buluyoruz. Ekonomimiz güçlü, halkın gelecekten beklentisi büyük" dedi. 


Bankalar destek vermeli


Necip Nasır Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır ise belli projelerde hayata geçmesine karşın kampanyanın desteklenmesi için federasyon üyelerine telkinlerde bulunacaklarını belirtti. Nasır, "Bu tarz kampanyalarla sektörün önü açılacaktır. Bankaların kredi faizi konularında indirimler yapması sektörü daha da rahatlayacak" dedi. 



Milliyet Ege


Geri Dön