25 / 04 / 2024

Kayseri 3. Mobilya Fuarı açıldı!

Kayseri 3. Mobilya Fuarı açıldı!

Kayseri Mobilya Fuarı, 65 ilden 150 firmanın katılımıyla açıldı. 65 ilden 150 firmanın katıldığı fuar, ticari bağlantı kurmak için 41 ülkeden gelen iş adamlarını da ağırlıyor



Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Dünya Ticaret Merkezi'ndeki bu sene 3'üncüsü düzenlenen Kayseri Mobilya fuarının açılışında, mobilya sanayinin oluşturduğu katma değerle Türkiye'deki sektörler arasında stratejik bir öneme sahip olduğunu söyledi. 

Mobilya sanayinin 9 milyar dolarlık iç pazar büyüklüğü, üretim potansiyeli ve istihdam olanaklarıyla ülkenin lokomotif sektörlerinden olduğunu belirten Yılmaz, "Kayseri'de mobilya sektörü, kanepe, koltuk ve yatak üretimi ile başlamıştı. Gelişen teknolojiyle ve yeni yatırımlarla bugün mobilya sanayinin her dalında üretim yapılıyor. Kayseri, mobilya sektöründe tüm dünyada tanınan markaları, sektörün öncüsü konumundaki firmalarıyla önemli bir üretim bölgesidir" diye konuştu. 

     

     -95 ülkeye 323 milyon dolarlık ihracat- 

     

Kentin sektörün en büyüklerini içerisinde barındırdığına dikkati çeken Yılmaz, şöyle devam etti: 

"TÜİK ihracat rakamlarına göre, 2012'de dünya genelinde 95 ülkeye 323 milyon dolarlık ihracat değeriyle Türkiye'nin mobilya ihracatının yaklaşık yüzde 20'sini tek başına yaparak ülkenin en önemli mobilya üretim ve ihracat merkezi olduğumuzu gösterdik. Kayıtlara göre bin 300 esnaf ve sanatkarın yanı sıra sanayi siciline kayıtlı 337 sanayi işletmesi mobilya imalat sektöründe faaliyet gösteriyor. Sektörde 20 binden fazla kişi istihdam ediliyor." 

Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak da pek çok kentten ve ülkeden ziyaretçileri Kayseri'de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını kaydetti. 


 Fuara katılan Tunuslu iş adamı Muhammed Ben Hassen ise Türkiye ile Tunus'un arasındaki sıcak ilişkilerden memnuniyet duyduklarını belirterek, fuarda Türk iş adamlarıyla görüşüp iş bağlantıları kurmayı planladıklarını dile getirdi. 


 Konuşmaların ardından katılımcılar, ev, çocuk, mutfak, banyo ve büro mobilyalarının yer aldığı stantları gezerek firma yetkililerden bilgi aldı. 


 Fuara, 65 ilden yaklaşık 150 firmanın yanı sıra Almanya'dan Irak'a, Kenya'dan Tunus'a kadar 41 ülkeden iş adamları da katılıyor. 


 25 bin metrekare kapalı alanda ve 4 ayrı salonda ürünlerin sergilendiği fuar, son günü olan 28 Nisan'da halka da açık olacak. 

     

AA


Geri Dön