28 / 03 / 2024

Kayseri Akkışla'ya 16 milyon TL'lik yatırım!

Kayseri Akkışla'ya 16 milyon TL'lik yatırım!

Akkışla'nın beklentilerini yerinde tespit eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik , gelen taleplerin tamamını değerlendirerek; kısa, orta ve uzun vadeli olarak planlayıp hayata geçireceklerini söyledi.




Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ilçe ziyaretlerini Akkışla ile sürdürdü. Akkışla'nın beklentilerini yerinde tespit eden Başkan Çelik, gelen taleplerin tamamını değerlendirerek; kısa, orta ve uzun vadeli olarak planlayıp hayata geçireceklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Akkışla programına AK Parti İlçe Teşkilatını ziyaret ederek başladı. İlçe Başkan Hayrullah Dündar, Başkan Çelik'e çiçek vererek yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür etti. İlçe Başkanı Dündar ayrıca ilçenin Büyükşehir Belediyesi'nden beklentilerini Başkan Çelik'e yazılı olarak iletti.

Başkan Çelik daha sonra Akkışla Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye Başkanlık makamında yapılan toplantıda yapılan hizmetler nedeniyle teşekkür eden Belediye Başkanı Ali Ergül, "Büyükşehir Belediyesi'ne ne zaman bir talep için gitsek tatlı dil ve güler yüz görüyoruz" dedi. Belediye Başkanı Ergül, Büyükşehir Belediyesi'nden kapalı pazaryeri, mesire alanı, ilçe meydanının düzenlenmesi, merkez ve mahallelerdeki derelerin ıslahı gibi taleplerde bulundu.

"AKKIŞLA'YA 16 MİLYON TL'LİK YATIRIM YAPILDI"

Her hizmeti hakkıyla yapmak için yerinde tespitler gerektiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de "Kaynaklarımızı en verimli şekilde değerlendiriyoruz. Bütünşehir Yasası ile birlikte öncelikle Akkışla'nın altyapısındaki sorunları gidermek için çalıştık. KASKİ altyapı çalışmaları için 13 milyon TL'lik yatırım yaptı. Diğer yatırımlarımızla birlikte Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımları 16 milyon TL'yi geçti. İlçelerimizden gelen taleplerin tamamını ekibimizle değerlendireceğiz. Kısa, orta ve uzun vadeli programlayarak bu talepleri hayata geçireceğiz. İlçemize gerçek ihtiyaçları görmek için geldik" dedi.

Daha sonra toplantıya katılanları dinleyen Başkan Mustafa Çelik, toplantı sonrası Akkışla'ya yapılan ve bitme aşamasına gelen Kadın ve Gençlik Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Kadın ve Gençlik merkezinde yer alan çok amaçlı salon, yüzme havuzu, eğitim salonları gibi birimleri gezen Başkan Mustafa Çelik, ardından İlçe Kaymakamı İbrahim Ethem Kazak'ı ziyaret etti. Başkan Çelik, ilçe ziyaretlerinin önemli bir amacının da ilçelerin kapasitelerini, avantaj ve fırsatlarını görmek olduğunu söyledi.

İlçe Kaymakamı Ethem Kazak da ilçenin kalkınmasına yönelik projeleri hakkında bilgi verdi. İlçedeki hayvancılıktan bahseden ve küçükbaş hayvan sayısının 50 bin civarında olduğunu ifade eden Kazak, koyunların kırkılma işleminin elle yapıldığını ve buna son vermek için kırkma makinaları almak istediklerini söyledi.

Başkan Mustafa Çelik de finans için ORAN Kalkınma Ajansı ile görüşme yapılmasını istedi ve kaynak bulunamadığı takdirde projeyi üstlenebileceklerini kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, kaymakamlık ziyaretinin ardından ilçeden ayrıldı.




Kayseri Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön