25 / 04 / 2024

Kayseri Hacı Osman Çilsal Aile Sağlığı Merkezi mimarisiyle dikkat çekiyor!

Kayseri Hacı Osman Çilsal Aile Sağlığı Merkezi mimarisiyle dikkat çekiyor!

Kayserili 95 yaşındaki Hacı Osman Çilsal, Milli Eğitim camiasına kazandırdığı okulun ardından bu kez İncesu ilçesine sağlık sektöründe hayır işleyerek Aile Sağlığı ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri binası kazandırdı.



Kayserili 95 yaşındaki Hacı Osman Çilsal, Milli Eğitim camiasına kazandırdığı okulun ardından bu kez İncesu ilçesine sağlık sektöründe hayır işleyerek Aile Sağlığı ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri binası kazandırdı. Hacı Osman Çilsal Aile Sağlığı Merkezi mimarisiyle de dikkat çeken bir sağlık merkezi oldu.

İncesu ilçesinde yapımı tamamlanan ve bünyesinde Aile Sağlığı Merkezi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, İncesu İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi’nin bulunduğu binanın açılış törenine Vali Düzgün’ün yanı sıra Hayırsever Hacı Osman Çilsal, oğulları Yaşar, Salih ve Veli Çilsal, 24. Dönem Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, İncesu Kaymakamı Tarık Bahadır, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç, çok sayıda bürokrat ve vatandaşlar katıldı.

Vali Düzgün, açılış töreninde yaptığı konuşmada 2 yıl önce protokolünü imzaladıkları Sağlık Merkezinin yapımını gerçekleştiren hayırsever Hacı Osman Çilsal ve ailesine teşekkür etti.

Vali Düzgün, Kayseri’de hayırseverlerin açılış ve temel atma törenlerinde bir sonraki hayır işlerinin randevusunu aldıklarını ifade ederek, hayırseverlik konusunda Kayseri’nin Türkiye’ye örnek bir şehir olduğunu ifade etti.

İnsanların geçici olduğunu, kalıcı olmanın hayırlı eserler bırakmak yoluyla olduğunu, Kayseri’de Hunat Hatun Külliyesi, Gevher Nesibe Medresesi gibi hayır eserleri bırakanların hayır defterlerinin yüzlerce yıl kapanmadığını ve isimlerinin yaşadığını ifade eden Vali Düzgün, Çilsal ailesinin de bu sağlık merkezine her hasta girip çıktıkça hayır defterinin kapanmayacağını söyledi.

İncesu’da açılışı gerçekleştirilen binanın da mimari ve estetik olarak da güzel bir bina olduğunu dile getiren Vali Düzgün, yapılacak binaların fonksiyonel olmasının yanında estetik açıdan da güzel olmasının önemine değinerek, şunları söyledi:

“Mimarlarımız ve müteahhitlerimizle buluştuğumuzda yapmış oldukları binaların fonksiyonel olmasının yanında estetik bakımından da güzel olmasını talep ettiğimizi dile getiriyoruz. Hastaneler öyle yerler ki günümüzden 20-30 yıl öncesinde hastanelere gittiğimizde hastalarımızdan şikâyetler alırdık, ‘hastaneye sağlam girdik hasta çıktık’ diye. Bu tür güzel ve ferah mekanların hastaların tıbbî tedavisiyle beraber hem hastalar için hem de çalışanlar için moral ve motivasyon olacağını düşünüyorum. Sadece sağlık hizmetleri bakımından değil güzel mimarisiyle de bu binanın İncesu’ya kazandırılmasında emekleri geçenlere teşekkür ediyorum. Çilsal ailemizin bir başka hayrı da var. İncesu ilçemizde, eski lisemiz Sayın Bekir Yazgan ve Yaşar Çilsal tarafından onarılarak sağlık meslek lisesi olarak dönüştürülmüş ve 5-6 yıl önce hizmete sunulmuştur. İnşallah o lisemizden mezun olan öğrencilerimizde sağlık memuru, hemşire, tekniker ve doktor olarak burada hizmetlerine devam edeceklerdir.”

Vali Düzgün, sağlık hizmetlerinde ulaşılabilir ve hızlı olmanın da son derece önemli olduğunu dile getirerek, Kayseri’de 122 acil hizmetlerinde ortalama 8 dakika içerisinde hastaya ulaşıldığını söyledi.

24. Dönem Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise, Kayseri’nin hayırseverliği ile ön planda olduğunu, sağlıkla ilgili yapılan hayır işlerinin çok daha önemli olduğunu dile getirerek, İncesu’ya sağlık merkezini kazandıran Hacı Osman Çilsal ve çocuklarına teşekkür etti.

Hayırsever Hacı Osman Çilsal adına konuşan oğlu Veli Çilsal da, hayırseverlik konusunda babalarının kendilerine hep örnek olduğunu, kardeşleri ile birlikte ömrünü hayırseverliğe adayan babalarının yollarından yürüyerek hayır işlerine devam edeceklerini anlattı.

Konuşmaların ardından Vali Orhan Düzgün, yaptığı hayır işlerinden dolayı Hacı Osman Çilsal’a teşekkür belgesi ve günün anısına işlemeli vazo hediye etti. Vali Düzgün, açılışı yapılan merkezi gezerek yetkililerden bilgiler aldı.



Hürriyet 


Geri Dön