19 / 04 / 2024

Kayseri Kapalı Çocuk Parkı ve Kadın Kültür Merkezi inceledi!

Kayseri Kapalı Çocuk Parkı ve Kadın Kültür Merkezi inceledi!

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve eşi Emel Palancıoğlu, kadınların çocuklarını birkaç saatliğine bırakabileceği kreş tarzındaki özel olarak hazırlanan Kapalı Çocuk Parkı ve Kadın Kültür Merkezi inşaatını gezdi.



Atatürk Bulvarı raylı sistem güzergahındaki kaba inşaatı bitip ince işçiliği devam eden merkeze gelen Başkan Palancıoğlu ve eşi, yetkililerden bilgi aldı. Üç katlı merkezin her noktasını titizlikle inceleyen Başkan Palancıoğlu, üst katın çocukların oyun alanı, girişin toplantı ve eğitim merkezi, alt katın ise spor salonu ve duş bölümünden oluştuğunu söyledi. Merkezin Türkiye’de ilk defa bir belediye tarafından yapılan bina olduğunu belirten Başkan Palancıoğlu, mimari projesinin de ’en iyi kamu mimari ödülü’ aldığını kaydetti.

Kadınların en büyük sorununun çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakabilecekleri güvenli ortamlar olduğuna dikkat çeken Başkan Palancıoğlu, şöyle konuştu: "Özellikle Talas’ta yaşayan ailelerin çoğu Kayseri dışından. Dolayısıyla yakınları burada olmadığından çocuklarını emanet edecekleri kimseleri yok. Hem bu ihtiyaçlarını giderecek hem de bir toplantı, cenaze ve düğün gibi işlerini yaptıklarında çocuklarını buraya güven içinde bırakabilecekleri mekan. Aynı zamanda dışarıdaki işlerinin yanında burada da hizmet alabilecekleri, zaman ve enerjilerinden tasarruf sağlayacakları güvenli bir tesis. Bu anlamda kısa süreli kreş hizmeti verecek belediye tesisi olarak Türkiye’de ilk merkez."

Başkan Palancıoğlu merkezle ilgili, "Kapalı Çocuk Parkı ve Kadın Kültür Merkezi’nin ilk pilot bölgesini burada gerçekleştiriyoruz. Kadınlarımızın sadece eğitim değil, jimnastik, yeme içme ve duş gibi hizmetlerin yanında çocuklarını güven içinde gönül rahatlığıyla belediyemize bırakabilecekleri bir tesis. Kabası bitti, ince tefrişatıyla ilgili çalışmamız sürüyor. Talaslı hemşehrilerimiz için çok güzel bir merkez. İnşallah birkaç ay içinde açılışını gerçekleştireceğiz." diye konuştu.


Hürriyet


Geri Dön