24 / 04 / 2024

Kayseri Kocasinan Kadın Gelişim Merkezi'nin temeli atıldı!

Kayseri Kocasinan Kadın Gelişim Merkezi'nin temeli atıldı!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, hanımların sosyal ihtiyaçlarına cevap verecek kadın gelişim merkezleriyle hanımlara ekonomik yaşantının etkin bir unsuru haline gelebilecekleri fiziki ortam sunacaklarını söyledi..



Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, hanımların sosyal ihtiyaçlarına cevap verecek kadın gelişim merkezleriyle hanımlara; bilgilerini geliştirebilecekleri, ekonomik yaşantının etkin bir unsuru haline gelebilecekleri fiziki ortam sunacaklarını söyledi.

Kocasinan Belediyesi tarafından yaptırılan Yakut Mahallesi’ndeki İlk Kadın Gelişim Merkezi’nin Temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Özhaseki, Milli eğitim Müdürü Bilal Çandıroğlu, Ticaret Müdürü Alaattin Fırat, Bilim ve Teknoloji Müdürü Kamil Akçadırcı, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan, Ak Parti Kocasinan İlçe Başkanı Muammer Kılıç, çok sayıda misafir ve hanım davetli katıldı.

Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Özhaseki’ye Kocasinan’a yaptığı hizmetlerinden dolayı çiçek verdi. Çolakbayrakdar,"Ben, Özhaseki Başkanımın yanında çıraktım, ondan çok şeyler öğrendim. Şimdi o öğrendiklerimi Kocasinan’a uygulayacağım. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" şeklinde duygularını ifade etti. Mehmet Özhaseki de," Ahmet Bey’e nezaketinden dolayı teşekkür ediyorum. Ahmet Bey, bizim kardeşimiz, meclislerimiz de bulundu. Çocukluğundan beri de tanırız, gençliğini, iş aleminde neler yaptığını biliyoruz. Güzel hizmetlere imza attığından tanıyoruz. Dürüstlüğünden eminiz. Kocasinan Belediye Başkanlığı söz konusu olduğunda bütün arkadaşlarımız O’nun isminde ittifak etti. Allah başarılı etsin, önünü açsın, güzel hizmetler edip sizlerin duasını alsın" dileklerinde bulundu.

Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de, "Başkan Ahmet Çolakbayrakdar bayrak yarışı görevine son sürat devam ediyor. Nazar değmesin. Her gittiğimiz yerde O’nun yeni bir eseriyle, bundan sonra Kocasinan’a yapacaklarıyla karşılaşıyoruz. Çok çalışkan bir belediye başkanımız. Emin olun, en ufak bir sıkıntı kalmadan hepsini çözer. Yolun açık olsun değerli başkanım" şeklinde konuştu.

Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, " Toplumun temel direği, bizi büyüten, eğiten ve her türlü fedakârlığı gösteren kadınları asla göz ardı edemeyiz. Onlara ne kadar hizmet ve hürmet etsek haklarını ödeyemeyiz. Belediyeler olarak, yol, kaldırım, park, alt yapı ve üst yapı gibi şehri fiziki anlamda geliştirecek, güzelleştirecek ve kalkındıracak çalışmaları en iyi şekilde yerine getirmeye gayret ediyoruz. Bununla beraber asla ihmal etmediğimiz bir husus daha var: Şehrimizin manevi inşasıdır. İnsanlarımızı mutlu edecek, huzurlu kılacak, her türlü ihtiyacına cevap verebilecek sosyal sorumluluk projelerini belediyecilik hizmetleri kadar önemsiyoruz. Biz iyi ve kötü gününüzde de daima yanınızdayız" dedi.

bugün temeli atılan kadın gelişim merkezlerinin çok büyük önem verdiği ve yakın gelecekte de diğer bölgelerde de yaygınlaştıracakları öncelikli projelerin başında geldiğini vurgulayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, " Bulunduğu bölgenin çehresini ve sosyal hayatını değiştirecek 3 bin 900 metrekare inşaat alanlı tesisimiz, yaklaşık 4 milyon liraya mal olacak ve inşallah gelecek sene, Temmuz ayı içerisinde tam manasıyla hizmete girecek. Tesisimizin önemli bir bölümünü el sanatları merkezi olarak inşa ediyoruz. Hanımlarımız, hem el işi becerilerini geliştirecek, hem de ürettikleri ürünleri pazarlama imkanı bularak, aile ekonomilerine katkı sağlayacaklar. Bu bağlamda hizmet verecek pasta, dikiş-nakış ve yemek atölyesi de önemli bir işlev görecek" şeklinde bilgiler verdi.

Başkan Çolakbayrakdar şöyle devam etti, "Kadın gelişim merkezlerinde tam donanımlı eğitim salonlarımız da bulunmaktadır. Dersliklerde alanında uzman eğitim görevlileri vasıtasıyla günün belli saatlerinde, kişisel gelişim, aile içi iletişim, değerler eğitimi, anne çocuk sağlığı ve çocuk gelişimi gibi kadınlarımız için elzem konularda sürekli eğitim hizmeti sunacağız. Bu dersliklerimizi tamamlayan bir de kütüphanemiz, bilgisayar salonumuz ve yabancı diller laboratuvarımız devamlı olarak hanımlarımızın hizmetinde olacak. Kadın gelişim merkezimizde, diyetisyen, sosyolog ve psikolog görev yapacak, kadınlarımızın bu alanlarla ilgili sorun ve taleplerine anında cevap verecek, onlara danışmanlık yapacak"

Proje kadınların kişisel bakımlarını yapabilecekleri alanları da ihmal etmediklerinin altını çizen Başkan Çolakbayrakdar konuşmasını şöyle bitirdi; "Kuaförlerimiz ve kişisel bakım uzmanlarımız günün belirli saatinde hanımlarımıza kaliteli hizmet verecek. Fitness salonu, yüzme havuzu ve bir de kafeteryamız olacak. Hanımlarımız çalışır ya da dinlenirken, çocuklarını rahatlıkla emanet edebilecekleri tam donanımlı kreşi de inşaa etmeyi unutmadık. Tesisimiz, 7‘den 70’e bütün bayanların gündelik yaşantılarındaki her türlü gereksinimleri düşünülerek tasarlandı. İlkini burada açacağımız kadın gelişim merkezlerimizi, zaman içerisinde diğer bölgelerde de yaygınlaştıracağız. Tesisimizin Kayserili hanımlar, ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor, katkılarından dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

Yapılan duanın ardından misafirler harç butonuna basarak Kocasinan Kadın Gelişim Merkezi’nin temelini attı. Başkan Çolakbayrakdar ve Mehmet Özhaseki eşleriyle birlikte Kocasinan İkram Çeşmesi’nden misafirlere limonata ikram etti.


Milliyet


Geri Dön