19 / 04 / 2024

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm fırsatı!

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm fırsatı!

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 44 ayda hayata geçirdiği hizmetleri anlattı. Bölgedeki dönüşüm projelerinden bahseden Çolakbayrakdar, ''Kentsel dönüşüm kanunu bizim için bir fırsattır'' şeklinde konuştu.



Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, göreve geldiği günden bu yana 44 ayda hayata geçirdiği hizmetleri anlattı. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre,  AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile AK Parti İl Kadın Kollarını Erciyesevler Tesisi'nde konuşan Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi olarak her kesime hizmetler ulaştırdıklarını söyledi. 

Kayseri’ye değer katacak projeler inşa ettiklerini belirten Çolakbayrakdar, “Kocasinan Belediyesi olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın izinden yürüyor ve özellikle hanımlar için yaptığı hizmetleri bizler de uyguluyoruz. Bunlardan biri olan Kocasinan Akademi ile mahallelerimizde her kesime hizmet ulaştırıyoruz. Özellikle Yakut Mahallemizdeki sosyal tesisimiz sadece hanım kardeşlerimize hizmet vermektedir ve birçok projemiz, hanım kardeşlerimize yöneliktir. Kocasinan Belediyesi olarak, eğitimden sağlığa, kültürden sanata hayatın her alanında ilçe sakinlerinin yanında yer alarak, Kocasinan’da yaşamanın ayrıcalık olduğunu gösteriyoruz” açıklamasında bulundu. 

Türkiye’ye örnek olacak projelere imza attıklarını söyleyen Başkan Çolakbayrakdar, “Yeni Kocasinan’da daha fazla park ve yeşil alanlar oluşturarak ilçeyi dünya normlarının üzerine çıkarttık. Bu kapsamda 2015 yılında 40 bin metrekare, 2016 yılında 88 bin metrekare, 2017 yılında 250 bin metrekare, 2018 yılının 10 ay içerisinde ise 425 bin metrekare yeşil alan kazandırdık. 3 buçuk yılda toplam 803 bin metrekare yeşil alanı Kocasinanımızın hizmetine sunduk. Ayrıca 2015 yılında 40 bin fidan, 2016 yılında 70 bin fidan, 2017 yılında 100 bin fidan, 2018 yılının ilk 10 ayında ise 110 bin fidan ve ağacı toprakla buluşturduk. Toplam 3 buçuk yılda 320 bin fidan ve ağaç diktik. 2018 yılı içerisinde park bahçeler şantiyesinde 142 bin ağaç ve 350 bin bitki yetiştirdik. Ayrıca mahallelerimizin arasında irili ufaklı her türlü park alanlarımızı yeniledik. Özellikle çocuklarımız için yeni nesil fonksiyonel teknoloji parklar yapıyoruz. Bütün gayretimiz, çabamız, bölge sakinlerine, daha mutlu olacakları bir ortam hazırlamak, daha çevreci yaklaşımlarla onlara hizmet edebilmek içindir” ifadelerini kullandı.

Kocasinan’a kentsel dönüşüm projeleriyle değer kattıklarını anlatan Başkan Çolakbayrakdar, şu şekilde konuştu: “Bunlardan biri olan Kentsel Dönüşüm Projelerimizi, hızlı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Kentsel dönüşüm kanunu bizim için bir fırsattır. Bu kanunu çıkaran başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetimize teşekkür ediyorum. Dönüşümle birlikte ilçenin çehresini değiştirerek, sosyal mekanlar oluşturacağız. Bölgede nelere ihtiyaç duyuluyorsa kentsel dönüşümle birlikte tamamlanmasını sağlayacağız. Bu bizim esas amaçlarımızın başında geliyor.”


Geri Dön