28 / 03 / 2024

Kayseri Kocasinan'da tatil köyü inşaatı sürüyor!

Kayseri Kocasinan'da tatil köyü inşaatı sürüyor!

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri Denizi olarak bilinen Yamula Barajı kıyısında Kuşçu Mahallesi’nde yapımı devam eden tatil köyünü meclis üyelerine tanıtarak bilgi verdi.



Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kuşçu sahilde yapımı devam eden tatil köyünü meclis üyelerine tanıttı.


Kocasinan Belediyesi olarak sosyal hayatı; renklendirmek, zenginleştirmek ve bir merkez oluşturmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi meclis üyelerine Kuşçu sahilde yapımı devam eden tatil köyü çalışmalarını yerinde anlattı.


Kayseri Denizi olarak bilinen Yamula Barajı kıyısında Kuşçu Mahallesi’nde yapımı devam eden tatil köyünün sosyal hayatın canlanmasına katkı sağlayacağının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, "Bekir Başkanımız zamanında Kuşçu’da ciddi bir sosyal yaşam merkezi oluşturulmaya çalışılmış ve tesis de yapılmıştı. Biz bu çalışmaları hızlandırdık. Sahile 11 bungalov ev, günübirlik 40 konaklama mekanı, 2 yapay şelale, 1 basketbol sahası, 1 yüzme havuzu, 1 toplantı merkezi ve kafeterya yapıyoruz. Bunların inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. Kısa sürede vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. İnşallah vatandaşlarımız hafta sonlarında bungalov evlerinde konaklamalı olarak stres atmaya gelebilecekler" dedi.


Başkan Çolakbayrakdar açıklamalarını şöyle bitirdi, "Yamula Barajı’nın çevresinde Treaking yapılabilecek mekanlar var. Bunlarla ilgili yürüyüş parkurları oluşturuyoruz. Hemen yanı başımızda ağaçlandırma çalışmasına başladığımız ve park haline getirdiğimiz bölgeler var. İnşallah bu bölgemiz ciddi manada orman haline gelecek. Adanın çevresi yeşil bir alan ve orman içinde bir denizimiz olacak. Bu alanların rağbet ve kabul görmesi, vatandaşlarımızın kullanması için gerekli çalışmalara başladık. Mesela bu bölgede önümüzdeki günlerde bir festivalle hem şehrimiz hem de ülkemiz ölçeğinde tanınır ve bilinir hale getirmek için organizasyon yapıyoruz."


Başkan Yardımcısı Ali Bulu ve teknik ekibi de Başkan Çolakbayrakdar’la birlikte meclis üyelerine Kuşçu Tatil Köyü hakkında detaylı bilgi aktardı.



Hürriyet





Geri Dön