25 / 04 / 2024

Kayseri Melikgazi'de kentsel dönüşüm hızlandı!

Kayseri Melikgazi'de kentsel dönüşüm hızlandı!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bölgede hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Büyükkılıç, 3 mahallede 4 bin 107 daire inşaatının devam ettiğini belirtti.



Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak kentsel dönüşüm projesi kapsamında şu anda 3 mahalle de 84 blok dan olmak üzere 4 bin 107 daire inşaatının sürdürüldüğünü açıkladı. 


Gültepe, Yıldırımbeyazıt, Keçitepesi, Melikgazi ve Köşk mahallesinde başarı ile uygulayarak bu semtleri birer prestij semtleri haline getirdiklerini söyleyen Büyükkılıç, 2015 yılında başlatılan şehrin batı bölümünde yer alan Küçükali, Kazımkarabekir ve Anbar mahallerinde ise çok büyük inşaat alanı oluşturarak kentsel dönüşüm projesinin hızlandırıldığını belirtti.


Başkan Büyükkılıç konu ile ilgili olarak,“Melikgazi Belediyesi kentsel dönüşüm projesi kapsamında sadece Küçükali, Kazımkarabekir ve Anbar semtlerinde toplam 84 blokta 4107 dairenin inşaatı devam etmektedir. Bu çalışmanın tamamlanması ile sadece fiziki yapı değil bu bölgelerde yaşanan birey ve ailelerinde sosyal, toplumsal ve ekonomik yapılarında da değişecektir. Sonuç itibari ile toplumsal kalkınmaya katkı sağlanmış olunacaktır. Dolayısı ile biz sadece fiziki yapıyı değil toplumsal bir çalışmayı da yerine getirmiş olmaktayız. Ayrıca kentsel dönüşüm ile hem istihdama hem de ekonomiye katkı sağlamaktayız” açıklamalarında bulundu.




Milliyet


Geri Dön