17 / 04 / 2024

Kayseri Talas’ta ikinci etap imar çalışmaları başladı!

Kayseri Talas’ta ikinci etap imar çalışmaları başladı!

Kayseri Talas Belediyesi tarafından ilk etap imar planı revizyonunun tamamlanmasının ardından, ikinci etap imar revizyonu çalışmaları başladı.



Kayseri Talas Belediyesi tarafından hazırlanan birinci etap imar çalışmaları tamamlandı. Belediye, kentsel dönüşümü ve yukarı mahalleleri kapsayan ikinci etap çalışmaları başladı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Talas’ta 40 yıllık imar planı sorunları yenilenerek hız kesmeden devam edecek. Sorunların yer aldığı merkezdeki imar planı kapsamında çalışmalar devam edecek.

Talas Beledi Meclisi'nde düzenlenen toplantoda konuşan Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Geçen yıl merkezdeki mahallelerin imar revizyonu bitti. Bu kapsamda özellikle en büyük talep kentsel dönüşüm ile ilgili eski binaların yıkılıp yenilenmesiydi” ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşümün önü açıldı

Bölgede büyük bir sorunu çözdüklerini dile getiren Başkan Palancıoğlu, şu açıklamalarda bulundu: “İmar revize edildi, emsaller ve yükseklikler değişti. Dolayısıyla artık eski binaların yıkılıp tekrar müteahhitler vasıtasıyla yapılmasının önü açılmış oldu. Burada herhangi bir sorun yok. Özellikle 2 ve 3 katlı binalarda oturan vatandaşlarımızı bilgilendirmek istiyorum. İmarla ilgili yapılması gereken her şey yapılmış durumda. Kentsel dönüşümün önü açıldı. Sadece iki noktada belediyemiz Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm alanı ilan etti. Buralar belediye eliyle dönüşecek. Bunların dışındakiler müteahhitlerle dönüşecek.”

Vatandaşlara uyarılar

Konu hakkında vatandaşlara uyarılarda bulunan Palancıoğlu, “Dövizdeki dalgalanmadan dolayı inşaat sektörü biraz yavaşladı. İmar revizyonunu bitirdik, ama vatandaşlarımızın kentsel dönüşüme girecek yapılarının zamanlamasını iyi ayarlayıp, anlaşabilecekleri müteahhitlere vermeleri menfaatlerine olacaktır” ifadelerini kullandı. 
 


Geri Dön