25 / 04 / 2024

Kayseri Tomarza'da ruhsatsız ev yıkımına oturma eylemi!

Kayseri Tomarza'da ruhsatsız ev yıkımına oturma eylemi!

Tomarza Belediyesi ruhsatsız yapılan bir evi yıkmak istedi. Ev sahibi Mehmet Üstünsoy annesi ile torunları inşaat halindeki evde oturma eylemi yaparak yıkıma engel olmaya çalıştı.



Tomarza'ya bağlı Akdere mahallesinde Mehmet Üstünsoy, kendine ait ahırının üzerine ev yapmak istedi. Üstunsoy'un iddialarına göre, evinin hemen yanında bulunan komşusu Mehmet Bayraktara ait evin onu kapandığı gerekçesiyle Bayraktar, belediyeye şikayette bulundu. Belediye de Üstunsoy'un inşaat halindeki evim yıkmak istedi. Üstünsoy,mahallelerinde onlarca kaçak ev varken sadece kendi evinin yıkılmak istenmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu belirterek, "Mahkeme karan olmadan evimi yıkmaları adil değildir. Mahkemeden karar aldıktan sonra kaba inşaatını tamamlamış olduğum evimin yıkılmasına izin vereceğim Madem ilçe beleyesi ruhsatız evin yapımına izin vermiyor, ilçe merkezinden başlayarak, mahallemize kadar onlarca ruhsatsız ev var, buyursun bunları da yıksın" diye konuştu. 


DEFALARCA UYARDIK 

Belediye yetkilileri ise kendilerine, Mehmet Üstünsoy'un ruhsatız ev yaptığı şeklinde bir ihbar geldiğini, yaptıkları kontrol sonucu evin ruhsatsız yapıldığını belirlediklerini ev sahibi Üstünsoy'u defalarca uyardıklarını ve evi yıkmasını istediklerini bildirdi. Yetkililer, tüm uyarılara rağmen inşaat çalışmalarının devam ettiğini ve bu yüzden de Belediye Encümen kararı alarak kaçak yapıyı yıkmak için jandarma ekiplerinden destek alıp iş makineleriyle evi yıkmak için geldiklerini söyledi. Yetkililer ayrıca, Üstünsoy'un kendi evinden başka, onlarca ruhsatsız ev olduğunu iddia ettiğini, bu konuda belediyeye yapacağı başvuru üzerine, kendilerinin de bu başvuruyu değerlendireceklerini, ruhsatsız ev varsa, onların da yıkılması için çalışma yapacaklarını bildirdi. 

Yetkililer de Mehmet Üstünsoy'a 15 gün izin vererek bu süre içerisinde evi yıkmasını istediler ve yıkım için gelen iş makinelerini geri gönderdi. 


Hürriyet İnşaat Emlak


Geri Dön