29 / 03 / 2024

Kayseri trafiğine nefes aldıracak bir yol!

Kayseri trafiğine nefes aldıracak bir yol!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri trafiğine nefes aldıracak 25 metre genişliğinde ve 4 km uzunluğunda yeni bir çalışmasına başladıklarını açıkladı. İşte ayrıntılar...



Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri trafiğine nefes aldıracak 25 metre genişliğinde ve 4 km uzunluğunda yeni bir çalışmasına başladıklarını ve yolun 3 etap halinde yapılarak hizmete sunulacağını söyledi.



Toros Caddesi ile Girne Şehitler Caddesi 1. Etap, Girne şehitler caddesi ile Doğunyurt Caddesi ikinci etap ve Doğanyurt ile Taha Carım Bulvarı arası 3. Etap olmak üzere 4 km’lik yol çalışmasına başlanıldığını belirten Başkan Büyükkılıç, Üç ayrı ekibin aynı anda çalışmayı başladığını ve yolun kısa sürede tamamlanacağını kaydetti.


Yol güzergahında 45 ev mülk sahiplerince yıkıldı


Kazım Karabekir mahallesi ile Belsin Bölgesi arasında yeni yol ile şehir içi alternatif bir yolun Kayseri’ye kazandırılacağını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç , konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:


“Melikgazi için şehrin gelişmesine en büyük etken yolların açılmasıdır. Yol beraberinde imarlı yapılaşma, ticaret, ekonomik kalkınma, sosyal yaşamda canlanma ve sonuçta toplum kalkınmasına vesile olmaktadır. Bu neden ile şehir içi yolların açılmasına büyük önem veriyoruz. Yol açılınca ister istemez modern binalar kendiliğinden yükseliyor. Kazım Karabekir Mahallesinden başlayan ve Bel-Sin Kocatepe mahallesinde son bulan 6 mahalleden geçen 4 km yeni yol ile Kayseri trafiğine yeni bir nefes ve yeni bir güvenli ulaşım ağı kazandırılacaktır. 3 etap halinde planlanan ancak aynı zamanda başlanılan yol 2016 yılı sonunda tamamlanacaktır. Yüksek gerilim direkleri yer altına alındı. Mülk sahiplerince 45 ev yıkımı gerçekleştirildi. Bir yandan yol açarken diğer yandan da kentsel dönüşüme katkı sağlanmaktadır. Toros Caddesi, Girne Şehirler Caddesi, Doğanyurt Caddesi ve Taha Ceren Bulvarı güzergâhında açılan yol adeta bir çevre yol konumunda olacaktır ”


Başkan Büyükkılıç, şehrin güney semtlerinden şehrin Organize Sanayi,  Ankara  ve İstanbul istikametine açılacak bu yol ile diğer yolların yükünün de azalacağını trafiğin akışının daha güvenli ve seri olmasının sağlanacağını sözlerine ekledi.


Hürriyet Yerel


Haber E Haber Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


 Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri trafiğine nefes aldıracak 25 metre genişliğinde ve 4 kın uzunluğunda yeni bir çalışmasına başladıklarım ve yolun 3 etap halinde yapılarak hizmete sunulacağını söyledi. 


Toros Caddesi ile Girne Şehitler Caddesi 1. Etap, Girne şehitler caddesi ile Doğunyurt Caddesi ikinci etap ve Doğanyurt ile Taha Carım Bulvarı arası 3. Etap olmak üzere 4 km'lık yol çalışmasına başlanıldığını belirten Başkan Büyükkılıç, Üç ayrı ekibin aynı aııda çalışmayı başladığını ve yolun kısa sürede tamamlanacağını kaydetti. 

Kazım Karabekır mahallesi ile Belsin Bölgesi arasında yeni yol ile şehir içi alternatif bir yolun Kayseri'ye kazandırılacağını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç , konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: "Melikgazi için şehrin gelişmesine en büyük etken yolların açılmasıdır. Yol beraberinde imarlı yapılaşma, ticaret, ekonomik kalkınma, sosyal yaşamda canlanma ve sonuçta toplum kalkınmasına vesile olmaktadır. Bu neden ile şehir ıçı yolların açılmasına büyük önem veriyoruz. Yol açılınca ister istemez modern binalar kendiliğinden yükseliyor. Kazım Karabekır Mahallesinden başlayan ve Bel-Sin Kocatepe mahallesinde son bulan 6 mahalleden geçen 4 km yeni yol ile Kayseri trafiğine yeni bir nefes ve yeni bir güvenli ulaşım ağı kazandırılacaktır. 3 etap halinde planlanan ancak aynı zamanda başlanılan yol 2016 yılı sonunda tamamlanacaktır. 

Yüksek gerilim direkleri yer altına alındı. Mülk sahiplerince 45 ev yıkımı gerçekleştirildi. Bir yandan yol açarken diğer yandan da kentsel dönüşüme katkı sağlanmaktadır. 


Toros Caddesi, Girne Şehirler Caddesi, Doğanyurt Caddesi ve Taha Ceren Bulvarı güzergâhında açılan yol adeta bir çevre yol konumunda olacaktır." Başkan Büyükkılıç, şehrin güney semtlerinden şehrin Organize Sanayi, Ankara ve İstanbul istikametine açılacak bu yol ile diğer yolların yükünün de azalacağını trafiğin akışının daha güvenli ve seri olmasının sağlanacağını sözlerine ekledi. 


E Haber




Geri Dön