26 / 04 / 2024

Kayseri'de kentsel dönüşüm halkın rızasına uygun yapılıyor!

Kayseri'de kentsel dönüşüm halkın rızasına uygun yapılıyor!

Kent genelinde gerçekleştiren kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceleyen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kentsel dönüşüm çalışamalarını vatandaşların rızasına uygun bir şekilde yaptıklarını ifade etti...



Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kent genelinde gerçekleştiren kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi.

Milliyet'te yer alan habere göre, belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre Başkan Çelik, Erkilet ve Yeşil mahallelerinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarını inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Kentsel dönüşüm çalışamalarını vatandaşların rızasına uygun bir şekilde yaptıklarını kaydederek Çelik, şu açıklamalarda bulundu:

"Şehirlerin vitrinleri vardır. Havaalanları, otobüs ve tren garları şehre ilk gelen kişilerin o şehir hakkındaki ilk intibalarının oluştuğu yerlerdir. Şehrin ana giriş yolları, ana arterleri de şehrin vitrini sayılır. Erkilet Bulvarı da şehrimizin kuzey çevre yolundan girişte ilk intibanın oluştuğu yer. Bu bulvarın kenarında uzun yıllardır plansız yapılaşma ile yapılmış metruk vaziyette binalar vardı.

Düzenli yapılaşma ile büyüyen şehrimizde bu uygunsuz görüntülerin kaldırılması gerekiyordu. Hukuki problemler halledildi ve tüm hak sahiplerinin haklarının verilmesiyle buradaki ev ve dükkanlar boşaltıldı. Yıkımın hemen ardından burada imar planında olduğu şekliyle hem yolu genişleteceğiz hem de yeşil alan ve otoparkı yapacağız."

 


Geri Dön