29 / 03 / 2024

Kayseri'deki Tarihi Meryem Ana Kilisesi kütüphane oluyor!

Kayseri'deki Tarihi Meryem Ana Kilisesi kütüphane oluyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir kütüphanesi’ne çevirilen Tarihi Meryem Ana Kilisesi yarın açılacak.



Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından  şehir kütüphanesine dönüştürülecek Kiçikapı'daki Tarihi Meryem Ana Klisesi bugün hizmete açılıyor.

Milliyet gazetesi haberine göre; Tarihi Kiçikapı Mahallesinde 1835-1838 yıllarında yapılan ve 1. Dünya Savaşı'na kadar faaliyette olan kilise, daha sonraki süreçte depo, sergi salonu, zabıta karakolu ve spor salonu olarak değerlendirildi. Kentin dış kalesi içerisinde bulunan ve geçmişteki orijinalliğini kaybedecek birçok müdahale yapılan kilise, uzun süre atıl olarak kaldı. 2012'de yapılan protokolle 25 yıllığına Kayseri Büyükşehir Belediyesine tahsis edilen kilisenin tarihi yapısının korunması için restorasyon çalışması başlatıldı. Bu kapsamda tarihi kilisenin kütüphane olması için yapılan çalışmalar bitti. Kütüphane yarından düzenlenecek törenle hizmete açık hale getirilecek.

50 BİN KİTAP YER ALIYOR


Tarihi binada açılan Şehir Kütüphanesi’nde 25 bin basılı, 22 bin elektronik, 3 bin sesli olmak üzere 50 bin kitap bulunuyor. 200 kişilik olan kütüphanede tanıtım ve tarama kiosklarıyla kaynaklara kolay ulaşım imkanı sunuluyor. Tarihi bina kütüphaneye dönüştürülürken her yönüyle engellilere uygun olarak tasarlandı. Kütüphanede sesli kitapların yanı sıra görsel ve işitsel materyaller de yer alıyor. Şehir Kütüphanesi’nde elektronik kitapları okumak ve araştırma yapmak isteyenler için bilgisayar odası da mevcut.

'KÜTÜPHANE YATIRIMLARIMIZ SÜRECEK'


Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kültür şehri Kayseri’ye uygun bir yatırımı hizmete açtıklarını belirterek Şehir Kütüphanesi’nin Kayseri'ye hayırlı olmasını diledi. 

Kütüphane yatırımlarının devam ettiğini de ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi yanındaki konservatuvarın eski binasının da kütüphaneye dönüştürülerek Merkez Kütüphane’nin kapasitesinin yüzde 50 oranında artırılacağını dile getirdi. Başkan Büyükkılıç, Beyazşehir’deki Sosyal Yaşam Merkezi’nin son katının da büyük bir kütüphaneye dönüştürülmesi için çalışmaların devam ettiğini açıkladı.


Geri Dön