23 / 04 / 2024

Kayseri'nin hayırseverleri Talas'ta eğitim binaları inşa ediyor!

Kayseri'nin hayırseverleri Talas'ta eğitim binaları inşa ediyor!

Kayseri’ye gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı’yı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Kamçı, arsa sorununa rağmen hayırseverlerin Talas'ta eğitim binaları inşa ettiğini söyledi.



Kayseri’ye gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kayseri’nin hayırseverlik kültürü ile Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi. “Kayseri’nin gönlü zengin” diyen Bakan Ziya Selçuk'a Milletvekilleri Mustafa Elitaş, Taner Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu eşlik etti.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre,  Ziyaretlerinden dolayı Bakan Selçuk’a teşekkür eden Vali Süleyman Kamçı, Kayseri’nin yaklaşık 300 bin öğrencisi ile eğitimde iyi durumda bulunduğunu belirtti. 

Talas ilçesinde arsa yokluğu nedeniyle bazı sıkıntılar yaşandığını belirten Kamçı, Kayseri’nin hayırseverlik kültürü ile yeni binaların eğitime kazandırıldığını söyledi. Vali Kamçı, eğitimde daha iyi durumda olmak için belediyelerin de işbirliği ile çalışmaların yapıldığını ifade etti.

Kayseri’ni hayırseverlik geleneğinin Türkiye’ye örnek olduğunu belirten Bakan Ziya Selçuk, “Hayırseverlik kültürü aslında dünyada çok önemli ama bunun kökleri bizim kültürümüze dayanıyor. Kayseri’nin hayırseverlik geleneği Türkiye’nin her yerinde Kayseri’yi örnek vermemize neden oluyor. Bunu söylediğimizde Kayserililer zengin, diyorlar. Ben de diyorum ki onların gönlü zengin. Türkiye 2023 Eğitim Vizyonu ile Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde yeni bir atılıma başlayacak. Bu atılımla beraber dünyayla rekabeti sürdürülebilir kılma noktasında yeni ufuklar açılacaktır diye düşünüyoruz. Bunun için elimizden geleni son derece büyük gayretlerle hep beraber göstereceğiz” açıklamasında bulundu.


Geri Dön