25 / 04 / 2024

KC Group dev alışveriş merkezleri yapacak!

KC Group dev alışveriş merkezleri yapacak!

KC Group, İstanbul'daki 3 konut projesinin finansman sorununu ABD'li bir perakende grubu ile yapacağı ortaklık ile çözüyor



Finansman sorunu nedeniyle İstanbul'da inşaatı devam eden 3 projede sıkıntı yaşayan KC Group, ABD'li bir perakende grubuyla söz kesti. KC Group Eş Başkanı Hızır Demir, bürokratik işlemler nedeniyle son imzaların atılmadığını ama anlaşmanın sağlandığını söyledi. Demir, “Kendilerinin Avusturya ve Macaristan'da market zincirleri var. Türkiye'de de bir perakende grubuyla işbirliği yapıyorlar. Bize hem üç projede sermaye desteği sağlayarak tamamlanmasına yardımcı olacaklar hem de çok daha büyük projelerin taahhüt işlerini KC Group'a yaptıracaklar. Hedeflerinde büyük şehirlerde önemli noktalarda perakende binaları yapmak da var” dedi.

ÇÖPÇATAN ARACI OLDU
Yabancı ortakla, Türkiye'de şirket evliliklerine çöpçatanlık yapan bir aracı şirket sayesinde 5-6 ay önce tanıştıklarını anlatan Hızır Demir, “Yabancı ortaklık kurmak süreç gerektiriyor. Bu sürede kendilerini ikna etmek mümkün oldu” dedi. Ortaklarının 10 gün içinde basın toplantısı düzenleyeceğini de söyleyen Demir, etik nedeniyle nihai imza atılmadığı için adını kendilerinin açıklayamayacaklarını söyledi ama yeni ortağı hakkında şu bilgileri verdi: “Avusturya, Macaristan, Bahama, Filipinler, Sırbıstan'da yatırımları var. Perakende konusunda deneyimli ABD'li bir şirket. Sadece 3 projeye destek için gelmiyorlar. Başka projeleri de olacak, yurtiçi yurtdışı projelerindeki inşaat işlerini bize yaptıracaklar. CEO'ları yani artık bizim de CEO'muz, perde arkasında kalmayacaklarını ifade ettiler.”
Bugün/Selma Şenol


Geri Dön