19 / 04 / 2024

KC Group yarım inşaatını barterla tamamlayacak

KC Group yarım inşaatını barterla tamamlayacak

Bir süre önce iflas ertelemeye başvurduğu iddia edilen, ancak bu iddiaları yalanlayan KC Group, Sarıgazi'deki konut projesini tamamlayabilmek için Türk Barter'a başvurdu



Gayrimenkul piyasasında yaşanan durgunluk nedeniyle projelerini tamamlamakta zorlanan inşaat şirketleri barter sistemi ile toparlanmaya çalışıyor. Bir süre önce iflas ertelemeye başvurduğu iddia edilen, ancak bu iddiaları yalanlayan KC Group, Sarıgazi'deki konut projesini tamamlayabilmek için Türk Barter'a başvurdu.

KC Group ile 15 milyon TL'ye yakın bir barter anlaşması yaptıklarını açıklayan Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı Sırrı Şimşek, firmanın inşaatında ön satışların önemli bir kısmının yapıldığını dile getirdi. KC Group'un projesinin borç yapılandırmasını üstlendiklerini ve inşaatın tamamlanması ile ilgili proje geliştirdiklerini anlatan Şimşek, "Firmanın taşeron firmalara olan borçlarının ödenmesiyle ilgili düzenlemeyi de barter aracılığıyla üstlendik. Projenin bir kısım dairelerini barter sistemimize sunduk. Böylece oluşan taleplere göre firma borçlarını ödüyor. Alacaklı taşeron firmalar ise KC Group'tan değil bizden alacaklı konumuna geldi. Brokerlarımız ilgili taahhütleri karşılamakla ilgili ekstra çalışmalara devam ediyor" dedi.

Ertelenen ya da yarım kalan projelerine devam eden birçok inşaat şirketine barter desteği sağladıklarını kaydeden Şimşek, inşaat firmalarının stoklarının eritilmesine de önemli ölçüde katkı sağladıklarını ifade etti.
Öte yandan Türk Barter, eğitim sektöründeki krizi de barter yoluyla aşmayı planlıyor. Sırrı Şimşek, okulların kapanması ile kriz yaşayacak olan eğitim sektörüne hem satış, hem de finansman desteği sağlayacaklarını söyledi. Ataşehir Eğitim Kurumları ile stratejik işbirliği yaptıklarını kaydeden Şimşek, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile de proje geliştireceklerini ve Türk eğitim yapısının giderlerini barter ortak pazarından karşılamayı planladıklarını söyledi. Şimşek, barter eğitim ile 10 milyon TL'nin üzerinde bir işlem hacmi hedeflediklerini belirtti.

'Beklenen Proje' Borç Sarmalına Girdi
Yaklaşık 2 yıl önce KC Group tarafından Sarıgazi'de inşa edilmeye başlanan 351 daireli Sarıköy Konutları'nda fiyatlar 189 bin ile 598 bin TL arasında değişiyordu. Projenin tanıtımı için büyük tanıtımlar yapan KC Group, Nisan 2010'da teslim edilmesi planlanan konutlarını "Beklenen Proje" sloganıyla ön plana çıkarmıştı.
Gamze Tüfekçi/ Referans


Geri Dön