27 / 04 / 2024

Keçiborlu'ya özel TOKİ projesi!

Keçiborlu'ya özel TOKİ projesi!

Isparta Keçiborlu'da hayata geçirilecek olan TOKİ projesi için belediye tarafından özel proje hazırlandı.



ISPARTA'nın Keçiborlu İlçesi'nde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılacak konut projesi için belediye tarafından özel proje hazırlandı. Projede, Isparta evi mimarisi ve modern mahalle kültürünün ön plana çıkarılması amaçlanıyor. Keçiborlu Belediyesi'nin TOKİ'den alınan izinle atıl vaziyetteki 78 bin metrekarelik eski kükürt sahaları üzerinde tasarlanan  TOKİ  Konutları Projesi, Isparta evleri mimarisiyle modern mahalle kültürünü yansıtacak. Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, ilçe için geliştirilen toplu konut projesinin basit bir TOKİ uygulaması olarak algılanmaması gerektiğini söyledi. Kentsel Dönüşüm Yasası'nı hatırlatan Başkan Parlak, görev süresi içerisinde Keçiborlu'daki 2 bin yapıyı yıkıp, yeniden yapmayı hedeflediğinin altını çizdi.


Eskiden kükürt sahası olarak kullanılan 78 bin metrekarelik alanda geliştirilen TOKİ Toplu Konut Projesi'nin kentsel dönüşümün 1'inci etabı olduğunu belirten Parlak, "Burada rezerv alanı oluşturuyoruz. Amacımız Keçiborlu'yu yeniden inşa etmek. 2 bin konutu yenileme hedefimiz var. Bu hedef doğrultusunda kentsel dönüşümle TOKİ'yi bütünlüyoruz. TOKİ aracılığıyla eski kükürt sahasında 481 ev yapacağız. Bu projede 80 daire Keçiborlu Belediyesi'nin 401 daire de TOKİ tarafından satışa çıkarılacak. İkinci etapta uygulayacağımız kentsel dönüşüm için bir rezerv alanı oluşturmuş olacağız. Halkımızı mağdur etmeden ilçemizi yenilemiş olacağız" dedi.


Parlak, şöyle dedi:


"TOKİ'yi projeyi kendimiz hazırlama noktasında ikna ettik. Keçiborlu Belediyesi olarak ilçemize özgün bir proje hazırladık. Hazırladığımız projeyle Ankara'ya gittik. TOKİ Başkanı projeyi çok beğendi, masasından kalkıp beni kucakladı. TOKİ şimdi projeyi iş programına aldı. Önümüzdeki günlerde projeyi ihaleye hazır hale getirip, dosyayı TOKİ Başkanlığı'na sunacağız. TOKİ de yapım ihalesine çıkacak. 481 daire yapılacak. Projemizde sosyal donatı alanlarına önem verdik. Modern bir mahalle kültürünü ön plana çıkardık. Isparta evi dolayısıyla Türk evi mimarisini önemsedik. Alışveriş alanları, mahalle meydanı, bisiklet, yaya ve taşıt yolları oluşturduk. Kapalı ve açık otoparklarımız var. Projemiz Türkiye'ye örnek oldu. TOKİ için yeni bir vizyon açıldı. Bu örnek projeyi Keçiborlu'da uygulamak bizim için büyük bir gurur. Destek olanlara teşekkür ederiz. Sayın Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç'e ve TOKİ Başkanımıza minnettarız."


TOKİ'nin ihaleye çıkacağı Keçiborlu Toplu Konut Projesi kapsamında 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler inşa edilecek. 4'er katlı binaların altında kapalı otopark alanları oluşturuldu.


Hürriyet 


Geri Dön