26 / 04 / 2024

Keçiören metrosunda hedef haziran!

Keçiören metrosunda hedef haziran!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Keçiören Metrosu’na ilişkin altyapı çalışmalarının önemli ölçüde tamamlandığını belirterek, muhtemelen 2015 haziran sonu itibarıyla test çalışmalarına geçileceğini bildirdi.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ankara'yı İstanbul'a doğrudan bağlayacak ve seyahat süresini 80 dakikaya indirecek yüksek hızlı tren hattı hakkında bilgi verdi.


Sincan'dan Köseköy'e kadar olan 280 kilometrelik bölüm için fizibilite çalışmaları yapıldığını belirten Bakan Elvan, bu hattın yapımını yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirmek istediklerini dile getirerek, "Ankara-İstanbul YHT hattına ilgi duyan firmalara bu fizibilite çalışmamızı ve detay bilgileri veriyoruz. 5-6 firma ilgi duyduğunu belirtti. Bu hatta YHT’ler saatte 350 kilometre hız yapacak ve vatandaşlarımız 1 saat 15 dakika, maksimum 1,5 saatte Ankara’dan İstanbul’a ulaşacaklar. Firmalarımız ilgi gösterirse ihalesine 2015 yılında çıkmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.


Keçiören metrosu


Bakan Elvan, Keçiören Metrosu’na ilişkin altyapı çalışmalarının önemli ölçüde tamamlandığını belirterek, muhtemelen 2015 yılı haziran sonu itibarıyla test çalışmalarına geçileceğini bildirdi. Hattın elektrifikasyon işleriyle ilgili bir eksikliğin söz konusu olduğunu anlatan Elvan, “Amacımız 2015 yılı içerisinde Keçiören Metrosu’nu Ankaralıların hizmetine sunmak” diye konuştu.


Hürriyet




Geri Dön