18 / 04 / 2024

Keçiören Osmanlı Halk Pazarı için 2.5 milyon TL yardım!

Keçiören Osmanlı Halk Pazarı için 2.5 milyon TL yardım!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci’nin öncülüğünde ATO Yönetim Kurulu’nun Oda Meclisi’ne sunduğu, Keçiören’de yanan Osmanlı Halk Pazarı’nın yeniden inşa edilmesi için 2,5 milyon Lira yardım yapılması önerisi, oybirliğiyle kabul edildi.



Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci’nin öncülüğünde ATO Yönetim Kurulu’nun Oda Meclisi’ne sunduğu, Keçiören’de yanan Osmanlı Halk Pazarı’nın yeniden inşa edilmesi için 2,5 milyon Lira yardım yapılması önerisi, oybirliğiyle kabul edildi.  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ATO meclisine teşekkür ederek, “ATO olarak esnafın temsilcisisiniz ve esnafımızın yanında olduğunuz. Sağ olun!” dedi.

 

ATO’nun 2015 yılı son meclis toplantısı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek konuk olduğu halde oda meclis salonunda yapıldı. Toplantı gündemine Yönetim Kurulu’nun önerisiyle hafta sonu çıkan yangında enkaza dönen Osmanlı Halk Pazarı’nın yeniden inşası için yardım yapılması konusu eklendi. ATO Başkanı Bezci, Osmanlı Halk Pazarı yangınının elim bir vaka olduğunu belirterek,  ATO olarak yardıma hazır olduklarını söyledi. Daha önce Dışkapı’da çarşı yangınıda, Van depreminde, Soma felaketinde ve Somali’de yardımda bulunduklarını hatırlatan Bezci, en son olarak da Suriye’deki  Bayırbucak Türkmenlerine yardım yaptıklarını söyledi. Bezci, “ATO olarak mağdurun yanındayız. Bu çarşının esnafı da Ankaramızın insanı, görmezden gelemeyiz. ATO yönetimi olarak Osmanlı Halk Pazarı esnafına 2,5 milyon Lira yardım kararı almamızı öneriyoruz” dedi. Bezci’nin konuşmasının ardından yardım önerisi gündeme alındı ve ATO Meclisi, Osmanlı Halk Pazarı’nın yeniden inşası için 2,5 milyon Lira yardım yapılmasına oybirliğiyle karar verdi.

 

“-İŞYERLERİNE 3 AYDA KAVUŞACAKLAR” 

Kararın ardından ATO Meclisi’ne hitap eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ATO meclis üyelerine teşekkür etti.  El birliğiyle mağdur olan esnafın yeniden ayağa kaldırılması gerektiğine dikkat çeken Gökçek, “Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız. Maddi yardımların haricinde esnafın vergi ve sigorta borçlarının ertelenmesi de söz konusudur” dedi. Osmanlı Pazarı esnafına işyerlerinin yeniden yapım aşaması için 3 ayrı seçenek sunduklarını ancak esnafın zamanla yarıştığını vurgulayan Gökçek, işyerlerine en fazla 3 ay içerisinde kavuşacaklarının müjdesini verdi. 


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı;


Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ATO üyelerine, Keçiören Osmanlı Halk Pazarı’nın yapımına sağlayacakları parasal destek nedeniyle teşekkür etti.

Başkan Gökçek, Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) aylık olağan Meclis Toplantısı’na katılarak bir de konuşma yaptı. Meclis Başkanı Nuri Gürgür’ün yönettiği yılın son Meclis Toplantısı’nda, Keçiören Osmanlı Halk Pazarı’nda geçtiğimiz hafta sonu tamamen yanarak işyerlerini kaybeden esnaf için Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak yeni çarşının yapımına sağlanacak para desteği belirlendi.

Toplantıda konuşan Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Keçiören’de Osmanlı Halk Pazarı’nın yapımı için Büyükşehir Belediyesi’ne 2,5 milyon TL aktarılmasını Meclis üyelerine önerdi. Bezci’nin önerisi oybirliği ile kabul edildi.

-BAŞKAN GÖKÇEK’TEN ÜYELERE TEŞEKKÜR-

Başkan Melih Gökçek de yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden yapılacak olan Keçiören Osmanlı Halk Pazarı’na 2,5 milyon TL para desteği sağlamaları nedeniyle ATO Meclis üyelerine teşekkür ederken, “Elbirliği ile esnafı yeniden ayağa kaldırmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Keçiören Osmanlı Halk Pazarı’nın durumuyla ilgili de bilgi veren Başkan Gökçek, mülk sahibi ve kiracı konumunda olan esnafa yapılacak yardımlar konusunu da anlattı.

Esnafa; Başbakanlık Afet Fonu’dan 20 bin, Ankara Valiliği’nden 10 bin, Ankara Esnaf Odaları Birliği’nden de 5 bin TL olmak üzere toplam 35 bin TL nakit para yardımı taahhüdü yapılacağını kaydeden Başkan Gökçek, “Ayrıca vergi ve sigorta borçlarının ertelenmesi gündemde” diye konuştu.

ATO üyelerinin, alanın daha iyi değerlendirilmesi açısından otopark ve pazar seçeneklerinin de değerlendirilmesi yönündeki önerilerini de dinleyen Başkan Gökçek, Keçiören Osmanlı Pazarı’nın bulunduğu alanın altına veya üstüne otopark yapmanın iyi bir seçenek olduğuna destek verdi. Başkan Gökçek, “Ancak esnaf zamanla yarıştığı için, ‘Bize bir an önce yerlerimizi verin’ dedi. Bu iş maksimum 3 ay içinde bitebilecek, gidip dükkanlarına oturabilecekler. Otopark yapmaya kalktığımız zaman fiyat iki kat artıyor süre de 6-8 aya çıkıyor. Esnafın da acelesi dolayısıyla bire bir aynısını yapıp oradan çıkacağız inşallah” dedi.

ATO ÜYELERİNE OTEL ÖNERİSİ

“Ankara’da Turizmin, özellikle ANKAPARK dolayısıyla ciddi anlamda artacağını düşünüyorum” diyerek üyelere Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini de anlatan Başkan Gökçek, “ANKAPARK’ın bitmesi için var gücümüzle çalışıyoruz, önümüzdeki yılın Ağustos ayına yetiştirmeyi hedefliyoruz. ANKAPARK’la minimum 10 bin ziyaretçi bekliyoruz” diye konuştu.

Etlik eski kasalar mevkiinde yapılacak 3 bin 500 kişilik şehir hastanesinin bulunduğu alana yakın bir yerde bulunan Karayolları’nın arazisine otel yapılabileceğini kaydeden Başkan Gökçek, “Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından otel yeri olarak yapılacak satışta, ATO olarak bu otele talip olmanızı öneriyorum. Rahatlıkla Ankara’nın en full çalışacak oteli olur, Ankara esnafının müşterek bir yeri olur” diyerek bu alanı ATO üyelerinin alması önerisinde bulundu.

Bu bölgedeki hastanelere ulaşım için teleferiğin olmasını düşündüklerini kaydeden Başkan Gökçek, teleferiğin Sıhhiye’deki Adliye’nin yanına kadar inebileceğini anlattı.

TOPTANCI HALİ’NE YENİ YER

Başkan Gökçek Toptancı hal için Gölbaşı’nı düşündüklerini ancak, yeni bir seçenek olarak Elvankent üzerinde yeni bir çalışma yaptıklarını ifade etti. En geç 2-3 ay içinde ihalesini yapıp alanın tesviyesini yapacaklarını kaydeden Başkan Gökçek, Adliye’nin de Toptancı Hal’in bulunduğu alana yapılacağını kaydetti.

TERMAL TURİZME DESTEĞE DEVAM

Termal turizmi desteklemeye devam edeceklerini belirterek, ATO üyelerini yatırım yapmaya çağıran Başkan Gökçek, şöyle devam etti:

“Termal turizmde, altyapı konusunda her türlü desteği sağlayacağız. Yeter ki termal turizmi hareketlendirelim. Ankara’nın 14 ilçesinde termal kaynak var, hatta Eryaman’da bile sıcak su bulundu. Ben hep davet ediyorum. ATO’da sermayeler birleşsin, birkaç tane termal tesis kurulsun. Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü kolaylığı vereceğiz. Termal seralara da destek veririz, istiyorsanız Belediye ile de ortak yaparız, sonrasında birisine satarız. Çünkü belediye en kötü işletmecidir her zaman, ancak hazırlığını yapabiliriz. ATO hangi konuda işbirliği istiyorsa biz hazırız.”

“BELTEK’LERDE ARA ELEMAN YETİŞTİRELİM”

Gazi Üniversitesi ile düzenledikleri BELTEK kurslarından şimdiye kadar130 bin kişinin mezun olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, ATO üyelerine, “Özellikle ara eleman bulamıyorsunuz, hangi konuda ara eleman istiyorsanız BELTEK’lerde yetiştirelim. 5 kuruş istemiyoruz. İstihdam garantili eğitim imkanını Gazi Üniversitesi ile işbirliği halinde verebiliriz” dedi.

ATO ile yaptıkları Alışveriş Festivali’nden dedikodular yüzünden çekildiklerini aktaran Başkan Gökçek, ATO yönetimi festivale devam ederse de manen desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.



Hürriyet 


Geri Dön