23 / 04 / 2024

Keçiören'de istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü!

Keçiören'de istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü!

Keçiören’de, yoğun yağışın ardından yıkılan istinat duvarı, yanında bulunan binanın balkonlarını çökertti, bir evin salonu çamurla doldu. Apartman sakinleri, binanın yıkılma tehlikesine karşın evlerini boşalttı.



Keçiören’de, yoğun yağışın ardından yıkılan istinat duvarı, yanında bulunan binanın balkonlarını çökertti, bir evin salonu çamurla doldu. Olay sonrası tedirgin olan apartman sakinleri, binanın yıkılma tehlikesine karşın evlerini boşalttı.


Keçiören Güçlükaya Mahallesi İçözderesi Sokak'ta meydana gelen olayda,  sağanak yağıştan etkilenen istinat duvarı çöktü. Göçük sonrası kaymaya başlayan toprak da aparmanın 3 dairesine ait balkonları çökertti. Bir evin salonu toprakla doldu. Apatman sakinleri, olay sonrası dairelerini boşalttı. Evinin salonu toprakla dolan Volkan isimli bina sakini şunları söyledi:


"Duvar yağmurdan dolayı çökmüş. Oradan akan toprak, çamur şeklinde eve dolmuş. Sızan su, çamurlu bir şekilde aşağıdaki bodruma indi. En büyük zarar evimin içinde. Mağduriyetimizin kısa süre içinde giderilmesini bekliyoruz. Evimizin içine müdahale edebilmemiz için yetkililerin istinat duvarındaki sorunu çözmesi gerekiyor.


EVE GİREMİYORUZ


Diğer apartman sakinleri de konuyla ilgili  yetkililerden yardım beklediklerini belirtirken,  olayın yaşandığı apartmanın bir üstünde bulunan başka bir binaya ait istinat duvarının çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu görüldü. Vatandaşlar, ikinci bir olay korkusuyla evlerine giremediklerini söyledi.



Hürriyet Ankara





Geri Dön