19 / 04 / 2024

Keçiören’de Pakistan Evi açıldı!

Keçiören’de Pakistan Evi açıldı!

Pakistan Evi’nin açılışı, Pakistan-Türkiye Dostluk Vakfı Başkanı ve Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Süheyl Mahmut, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Hilmi Gökçınar’ın katılımıyla gerçek



Keçiören Belediyesi’nin düzenlediği 6’ncı Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nde Pakistan Evi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Pakistan Evi’nin açılışı, Pakistan-Türkiye Dostluk Vakfı Başkanı ve AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Pakistan’ın  Ankara  Büyükelçisi Süheyl Mahmut, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Hilmi Gökçınar’ın katılımıyla gerçekleşti. Açılışta Pakistan Evi’nin önünde yer alan Türkiye-Pakistan dostluğunu simgeleyen modifiye Vosvos büyük ilgi gördü. Törende konuşan Pakistan-Türkiye Dostluk Vakfı Başkanı ve AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Pakistan’ın milli şairi 5 dil bilen Muhammet İkbal’i hatırlatarak, “Değerli şair İkbal ’Benim dünyadaki en önemli dostumun dili Türkçe. Ama ben bu dili bilmiyorum’ demiştir. Türkçe bilmemesine üzülmesinin yanı sıra en önemli dostunun dilini konuşamamaktır onu üzen” dedi.


Pakistan ile Türkiye arasındaki dostluğun köklerinin çok eskilere dayandığını belirten Kayatürk, Türkiye’nin depremde Pakistan’ın yanında yer aldığını, Pakistan’ın da Kurtuluş Savaşı dahil olmak üzere Cumhuriyetin ilk dönemlerinde de desteklerini gösterdiğini ifade etti.


Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, şehirler ve ülkeler arasındaki mesafeleri kaldırmaktan ve her gün bir başka ülke ile şehre konuk olmaktan mutlu olduklarını ifade etti. Başkan Ak, “Ramazan Müslümanlar’ın birbirlerine olan desteklerini ve beraberliklerini gösterdikleri aydır” diye konuştu.


Pakistan Büyükelçisi Süheyl Mahmut da, "190 milyon Pakistanlı’nın selamını getirdim” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:“Eskiye dayanan köklü ilişkimizi daha da ileriye taşıma hedefindeyiz. Eğitim, sanat, kültür alanında da ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Parlamentoda Pakistan-Türk Dostluk Grubu Başkanı da olan Burhan Kayatürk’e de desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a da Pakistan’ın Peşaver kentinde yaşanan hain terör saldırısında hayatını kaybeden 145 Müslüman kardeşimizin anısına 145 fidan diktiği için çok teşekkür ediyoruz.”

Pakistan milli kıyafetini de Başkan Ak’a hediye eden Büyükelçi Mahmut, konuşmasını “Yaşasın Türkiye-Pakistan dostluğu” sözleri ile bitirdi.


Keçiören Belediye Başkanı Ak, Milletvekili Kayatürk’e tablo, Pakistan Büyükelçisi Mahmut’a çini vazo hediye ederken, Büyükelçi Mahmut ise Kayatürk ve Ak’a Pakistan el işçiliğinin bir örneği olan bronz at hediye etti. Eski AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi’nin de izlediği programda Pakistan kültürünün seçkin örnekleri izleyiciyle buluştu. Pakistan’ın 4 eyaletine özgü yöresel kıyafetlerle dans eden gençler büyük beğeni topladı. Açılış töreni fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.


Hürriyet 


Geri Dön