19 / 04 / 2024

Keleşoğlu Deniz İstanbul'a 1 milyar dolar yatıracak!

Keleşoğlu Deniz İstanbul'a 1 milyar dolar yatıracak!

Yakuplu sahilinde İstanbul’un en büyük sahil kasabasını oluşturmak için yola çıkan Keleşoğlu, 4 bin 610 konut ile 319 villanın olacağı projeye 1 milyar dolar yatıracak.



Keleşoğlu’nun, “İstanbul’un en büyük sahil kasabası” sloganı ile hayata geçirdiği ‘Deniz İstanbul’ projesi görücüye çıktı. 1 milyon 200 bin metrekarelik arazi üzerinde kurulacak proje için 1 milyar dolar yatırım yapılacak. Projede 4 bin 610 konut, 319 villa ile otel, AVM, Hastane, okul gibi donatı alanları da yer alacak. Yakuplu sahilindeki projede ayrıca rekreasyon alanları, West İstanbul Marina ve 1.5 kilometrelik sahil şeridi tasarlanıyor. Deniz İstanbul’un konut etaplarından Mercan Konakları ve Marina Evleri ile Kalyon Evleri hakkında bilgi veren Keleş-oğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keleş, projede kişi başına 15 metrekare yeşil alan ile evler arasında 25-69 metre aralık bulunmasının daha ferah bir yaşam alanı oluşturacağını söyledi. 


TMSF’den aldı

Projeyi TMSF’den devraldıklarını hatırlatan Mustafa Keleş, proje alanının ilk önce Polonyalı Enelka şirketi tarafından yapılmaya başlandığını hatırlattı. Keleş, “Enelka 64 villayı bitirdi ve çekildi. Sonrasında 2006 yılında Eston burayı devraldı. Eston da parasal sıkıntılardan dolayı Kalyon Mahallesi’nin yarısını yapıp bıraktı. Biz Kalyon Evleri’nden itibaren devraldık. Yani projenin yüzde 15’i yapılmıştı. 47 milyon dolara TMSF’den aldık burayı. Toplamda 75 milyon dolar ödedik” dedi. Projeden yer alanların sözleşmelerinin aynen devam ettiğini belirten Keleş, şu anda ise yüzde 8 satış oranına ulaştıklarını kaydetti. 


Metrekaresi 4.500 lira

İlk üç etapta 1149 konut ile 289 villanın yapılacağı projede geriye kalan 500 dönüm arazi üzerinde yer alan 9 parselde ise 3 bin 601 adet konut inşa edilecek. Projenin ilk üç etabı sırasıyla Ağustos 2016, Mayıs 2017 ve Kasım 2017’de teslim edilirken projenin tamamı 2021 yılında bitirilecek. Projenin 4 bin 500 lira lansman fiyatıyla satılacağını belirten Keleş, bölge ve projenin yüksek prim getireceğini kaydetti. Keleş, “Burası çok prim yapacak. İçinde her ihtiyaç düşünülerek ona göre konumlandı” diye konuştu. Keleş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Keleş ise yatay yapılaşmayla Avrupa standartlarında bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Avrupa yakasında dikey yerleşim hakim, ayrıca benzer projelerde evler birbirine çok yakın. Burada insan ve çevre odaklı az yerleşimli bir konsept sağlayacağız” dedi. 

 

TMSF: Herkes için iyi bir çözüm oldu

Proje alanında oluşan sorunlar, alacaklar ve borçlular için aradıkları çözüm yolunu Keleşoğlu Holding’e yapılan satışla bulduklarını belirten TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, “Biz burada tüm bu sorunları etkin bir şekilde çözmek isterken aynı zamanda kamunun iyiliğini de düşünmek durumundaydık, herkes için olumlu güzel bir adım oldu” dedi.  Toplantıya katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, Beylikdüzü’nde yapılaşma koşullarını insani ölçekte doğru olması gerektiği gibi yapan bir belediyecilik anlayışı içinde olduklarını, yeni projeler yapılırken çevreye faydasını da gözlemleyerek çalışmalar yaptıklarını ifade etti.


Milliyet/Duygu Erdoğan 



Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

Keleşoğlu, 4 bin 610 konut ile 319 villanın olacağı İstanbul'un en büyük sahil kasabasını oluşturmak için kolları sıvadı. Toplam yatırım değeri 1 milyar dolar olan Deniz İstanbul'da metrekare fiyatı 4 bin 500 liradan başlıyor

Keleşoğlu'nun Deniz İstanbul projesi görücüye çıktı. 1 milyon 200 bin metrekarelik arazi üzerinde kurulacak proje için 1 milyar dolarlık yatırım yapılacak. Projede 4 bin 610 konut, 319 villa ile otel, AVM ve hastane, okul gibi donatı alanları da yer alacak. Yakuplu sahilindeki projede ayrıca rekreasyon alanları, West İstanbul Marina ve 1.5 kilometrelik sahil şeridi tasarlanıyor. Deniz İstanbul'un konut etaplarından Mercan Konakları ve Marina Evleri ile Kalyon Evleri hakkında bilgi veren Keleşoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keleş, projede kişi başına 15 metre yeşil alan ile evler arasında 25-69 metre aralık bulunmasının daha ferah bir yaşam alanı oluşturacağını söyledi. Keleş, "Artık insanlarımız büyük kentlerin karmaşasından kaçabilecekleri sakin hayatları tercih ediyor. İstanbul'un en büyük sahil kasabası Deniz İstanbul ile bu hayali gerçeğe dönüştürüyoruz" diye konuştu. 


TAMAMI 2021'DE BİTECEK 

İlk üç etapta bin 149 konut ile 289 villanın yapılacağı projede geriye kalan 500 dönüm arazi üzerinde yer alan 9 parselde ise 3 bin 601 adet konut inşa edilecek. Projenin ilk üç etabı sırasıyla Ağustos 2016, Mayıs 2017 ve Kasım 2017'de teslim edilecek. Projenin tamamı ise 2021 yılında bitirilecek. Konutların 4 bin 500 lira lansman fiyatıyla satılacağını belirten Keleş, bölge ve projenin yüksek prim getireceğini kaydetti. Keleş, "Bu fiyatlar çok kısa süre için geçerli. Burası çok prim yapacak. Türkiye'de böyle büyük bir sahil kasabası daha yok. İçinde her ihtiyaç düşünülerek ona göre konumlandı" diye konuştu. Keleş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Keleş ise yatay yapılaşmayla Avrupa standartlarında bir proje hayata geçirdiklerini belirterek, "Avrupa yakasında dikey yerleşim hakim, ayrıca benzer projelerde evler birbirine çok yakın. Burada insan ve çevre odaklı az yerleşimli bir konsept sağlayacağız" dedi. 


47 MİLYON DOLARA TMSF'DEN ALDI

Projeyi TMSF'den devraldıklarını hatırlatan Mustafa Keleş, arazide ilk önce Polonyalı Enelka şirketinin proje yaptığını hatırlatarak, şöyle konuştu: "Enelka 64 villayı bitirdi ve çekildi. 2006 yılında Eston burayı devraldı. Eston da parasal sıkıntılardan dolayı Kalyon Mahallesi'nin yarısını yapıp bıraktı. Biz Kalyon Evleri'nden itibaren devraldık. Yani projenin yüzde 15'i yapılmıştı. 47 milyon dolara TMSF'den aldık burayı. Toplamda 75 milyon dolar ödedik." Projeden yer alanların sözleşmelerinin aynen devam ettiğini belirten Keleş, şu anda ise yüzde 8 satış oranına ulaştıklarını kaydetti. 


HERKES İÇİN OLUMLU ADIM OLDU

Proje alanında oluşan sorunlar, alacaklar ve borçlular için aradıkları çözüm yolunu Keleşoğlu Holding'e yapılan satışla bulduklarını belirten TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, "Biz burada tüm bu sorunları etkin bir şekilde çözmek isterken aynı zamanda kamunun iyiliğini de düşünmek durumundaydık, herkes için olumlu güzel bir adım oldu" dedi. Toplantıya katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, ilçede yapılaşma koşullarının insani ölçekte olması gerektiği gibi yapan bir belediyecilik anlayışı içinde olduklarını, yeni projeler yapılırken çevreye faydasını da gözettiklerini söyledi. 

Sabah 




Bu haber Star Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Keleşoğlu, Yakuplu sahilinde 4 bin 610 konut ile 319 villanın olacağı projeye 1 milyar dolar yatıracak.


Keleşoğlu’nun ‘İstanbul’un en büyük sahil kasabası’ sloganı ile hayata geçirdiği ‘Deniz İstanbul’ projesi tanıtıldı. 1 milyon 200 bin metrekarelik arazi üzerinde kurulacak proje için 1 milyar dolar yatırım yapılacak. Projede 4 bin 610 konut, 319 villa ile otel, AVM ve hastane, okul gibi donatı alanları yer alacak. Deniz İstanbul’un konut etaplarından Mercan Konakları ve Marina Evleri ile Kalyon Evleri hakkında bilgi veren Keleşoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keleş, projede kişi başına 15 metrekare yeşil alan ile evler arasında 25-69 metre aralık bulunmasının daha ferah bir yaşam alanı oluşturacağını söyledi.


TMSF’den aldı


Projeyi TMSF’den devraldıklarını hatırlatan Mustafa Keleş, proje alanın ilk önce Polonyalı Enelka şirketi tarafından yapılmaya başlandığını hatırlattı. Keleş “Enelka 64 villayı bitirdi ve çekildi. Sonrasında 2016 yılında Eston burayı devraldı. Eston da parasal sıkıntılardan dolayı Kalyon Mahallesi’nin yarısını yapıp bıraktı. Biz Kalyon Evleri’nden itibaren devraldık. Yani projenin yüzde 15’i yapılmıştı. 47 milyon dolara TMSF’den aldık burayı. Toplamda 75 milyon dolar ödedik” dedi.


YÜKSEK PRİM YAPAR


İlk üç etapta 1149 konut ile 289 villanın yapılacağı projede geriye kalan 500 dönüm arazi üzerinde yer alan 9 parselde ise 3 bin 601 adet konut inşa edilecek. Projenin ilk üç etabı sırasıyla Ağustos 2016, Mayıs 2017 ve Kasım 2017’de teslim edilirken projenin tamamı 2021 yılında bitirilecek. Projenin metrekaresi 4 bin 500 lira lansman fiyatıyla satılacağını belirten Keleş, bölge ve projenin yüksek prim getireceğini kaydetti. Keleş “Bu fiyatlar çok kısa süre için geçerli. Türkiye’de böyle büyük bir sahil kasabası daha yok. İçinde her ihtiyaç düşünülerek ona göre konumlandı” diye konuştu.


HERKES İÇİN OLUMLU OLDU


Proje alanında oluşan sorunlar, alacaklar ve borçlular için aradıkları çözüm yolunu Keleşoğlu Holding’e yapılan satışla bulduklarını belirten TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül “Biz burada tüm bu soranları etkin bir şekilde çözmek isterken aynı zamanda kamunun iyiliğini de düşünmek durumundaydık, herkes için olumlu güzel bir adım oldu” dedi. Toplantıya katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Beylikdüzü’nde yapılaşma koşullarını insani ölçekte doğru olması gerektiği söyledi.


Star


Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Beylikdüzü – Yakuplu’da orta ölçekli bir kasaba olarak tasarlanan, yaklaşık 15 bin kişinin yaşayacağı Deniz İstanbul tanıtıldı.


Denizİstanbul projesi ile Yakuplu Sahili’nde deniz ile iç içe yeni bir hayat başlıyor. İstanbul’a değer katan birçok sembol projeye imza atan Keleşoğlu tarafından hayata geçirilen Denizİstanbul, konut alanları, sosyal tesisleri, rekreasyon alanları, okulu, hastanesi, AVM’si, West İstanbul Marina’ sı ve 1.5 kilometrelik sahili ile İstanbullulara hayal ettikleri bir kent hayatını vadediyor.


Keleşoğlu’nun “İstanbul’un en büyük sahil kasabası” sloganı ile hayata geçirdiği Denizİstanbul projesi, Beşiktaş Four Seasons Hotel’de, 1 Aralık Salı günü düzenlenen toplantı ile tanıtıldı. Keleşoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keleş, Yönetim Kurulu Üyeleri Fuat Keleş, Dursun Keleş, Holding İcra Kurulu Başkanı Özgür Tuğrul, Pazarlama ve Satış Koordinatörü Bilge Özdemir ve Kraft Mimarlık’tan Hakan Bağcı’nın katılımı ile gerçekleşen toplantıda, Denizİstanbul’un konut etaplarından Mercan Konakları ve Marina Evleri ile ilgili bilgi paylaşıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Keleşoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keleş, Denizİstanbul projesinin Keleşoğlu markası için bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Keleş, “1976 yılından bu yana Capacity, Koru Florya, Vadistanbul, Pelican Hill, Ataköy Konakları, Arketip, Yalın Evler gibi sektöre ve bölgelere değer katan birçok sembol proje ürettik. Şimdi de tüm bu bilgi ve birikimimiz ile yola çıkarak İstanbul’un en büyük sahil kasabasını, Denizİstanbul’u tasarladık” dedi.

1 milyon 200 bin m2’lik bir alana yayılan Denizİstanbul projesini global trendleri ve müşteri beklentilerini yakından inceleyerek hayata geçirdiklerini belirten Keleş, “Artık insanlarımız büyük kentlerin karmaşasından kaçabilecekleri, sevdiklerine daha fazla vakit ayırabilecekleri yavaş ve sakin hayatları tercih ediyor. Denizi ve İstanbul’u bir araya getiren İstanbul’un en büyük sahil kasabası Denizİstanbul bu hayali gerçeğe dönüştürüyor” diye konuştu.



Denizİstanbul, kent hayatını, deniz ve doğa ile buluşturuyor


Lokasyon olarak Atatürk Havalimanı’na 17 kilometre, Taksim’e 30 kilometre ve Deniz Otobüsü İskelesi’ne 7 kilometre uzaklıkta bulunan Denizİstanbul, sadece bir konut projesi değil.


Denizİstanbul, deniz kenarındaki kafeleri, restoranları, okulu, hastanesi, AVM’si, su sporları merkezi, güvenle ve keyifle dakikalarca yürünebilecek 1.5 kilometrelik kumsalı ve West İstanbul Marina’ sı ile kent hayatıyla doğayı ve denizi buluşturan yeni bir yaşam sunuyor.


Denizİstanbul’un tanıtım toplantısında konuşan Keleşoğlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Keleş, projenin detayları hakkında bilgi verdi. Fuat Keleş, Denizİstanbul’un doğayla denizin buluştuğu, her ayrıntısı özenle düşünülen mimarisi ile yatay yerleşim modelinin çağdaş yorumu olduğunu söyledi. Hayatlarını değiştirmek isteyen herkesi Denizİstanbul’a davet eden Keleş, “Sevdikleriniz ile birlikte ‘mutluluk işte bu’ diyeceğiniz bir hayat çok yakınınızda” dedi.

Denizİstanbul’un son etabı Mercan Konakları, az katlı apartman konseptinin yeniden yorumluyor

Fuat Keleş konuşmasında Denizİstanbul’un Kalyon Evleri ve Marina Evleri’nin ardından temeli atılan Mercan Konakları hakkında bilgi verdi. Keleş, yıllar önce ilk örneklerini Ataköy’de tasarladıkları az katlı apartman dairesi konseptini Mercan Konakları’nda yeniden yorumladıklarını söyledi.



Tüm daireleri deniz manzaralı olan Mercan Konakları’nın her katında 2 daire bulunuyor. Mercan Konakları’nda yer alan 1+1 daireler 82 m2, 4+1 daireler ise 211 m2’lik büyüklükte tasarlandı. Lüksü, konforu ve fonksiyonu bir araya getiren Mercan Konakları, “Teras Bahçe” ve “Balkon Bahçe“ alternatifleri ile konak içinde müstakil bahçe ayrıcalığını sunuyor. Mercan Konakları yere kadar uzayan pencereleri ve Fransız balkonları ile doğa ve ev arasındaki sınırları ortadan kaldırıyor.


Denizİstanbul, kentsel yaşam standardını ve beklentileri değiştiriyor


Denizİstanbul, 20 farklı parselde, 12 farklı fonksiyonun bir bütün olarak tasarlanması ile doğdu. Yerleşimde, yapılar birbirlerinin görüşünü kesmeyecek şekilde, yükseklikleri denize doğru alçalarak konumlanıyor. Blokların manzara hakimiyetinin, kaydırmalı yerleşim anlayışı ile sağlandığı Denizİstanbul’da, blok aralarında minimum 20m mesafe aralılarla farklı büyüklükte bahçe alanları yer alıyor. Bu alanlara ek olarak peyzaj tasarımında kurgulanan kesintisiz su öğeleri, yürüyüş ve bisiklet parkurları parseller arası sürekliliği sağlıyor. Deniz kıyısında mevcut marinaya ek olarak tasarlanan restoran, cadde dükkanları, otel ve sosyal tesis alanları ise Denizİstanbul sakinlerine sosyal hayatin canlılığını sunuyor.

Denizİstanbul’u tasarlayan Kraft Mimarlık’ın ortaklarından Hakan Bağcı ise toplantıda yaptığı konuşmasında İstanbul gibi yoğun ve çarpık bir dokuya sahip bir kentte çevre ile uyumlu yapılar tasarlamanın zorlu bir sınav olduğunu söyledi ve Denizİstanbul’u İstanbul alternatif bir yerleşme olarak planladıklarını belirtti. Bağcı, Denizİstanbul’u bir kentin sahip olduğu tüm yaşam birimlerini makro ölçekte tasarlama imkanı veren yeni bir yaşam projesi olarak tanımladı ve “Denizİstanbul ile kent hayatına yeni bir anlayış getirerek, İstanbulluların yaşam standartlarını ve beklentilerini değiştieceğiz” dedi.


Tamamının 2021 yılında bitmesi planlanan Denizİstanbul’da yer alan Kalyon Evleri 2016′nın Ağustos ayında, Marina Evleri 2017 yılının Mayıs ayında, Mercan Konakları ise 2017 yılının Kasım ayında sakinleri ile buluşacak.


Sözcü




Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


İstanbul'da Bakırköy Capacity, Ataköy Konakları, Koru Florya, Pelican Hill gibi projeler gerçekleştiren Keleşoğlu Holding, Yakuplu sahilinde Denizİstanbul konut projesini başlattı.


Keleşoğlu'nun İstanbul'un en büyük sahil kasabası sloganı ile sunduğu projenin tanıtımında konuşan Keleşoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keleş, “Bu proje markamız için bir dönüm noktası. 1976'dan beri İstanbul'da birçok sembol proje ürettik. Şimdi de tüm bilgi ve birikimimizle İstanbul'un en büyük sahil kasabasını, Denizİstanbul'u tasarladık.” dedi. 1 milyon 200 bin m²'lik bir alana yayılan proje, Atatürk Havalimanı'na 17, Taksim'e 30, deniz otobüsü iskelesine ise 7 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Küresel eğilim ve müşteri beklentilerini inceleyerek bu projeye başladıklarını aktaran Keleşoğlu, “Denizİstanbul ile insanların sahil kasabası hayalini gerçeğe dönüştürüyoruz.” diye konuştu. Keleşoğlu Holding Yönetim Kurulu üyesi Fuat Keleş, yatay bir yerleşim modeline sahip projenin hayatını değiştirmek isteyen herkesi hedeflediğini aktararak, Kalyon Evleri ve Marina Evleri'nin ardından temeli atılan Mercan Konakları hakkında bilgi verdi. Tüm daireleri deniz manzaralı olan Mercan Konakları'nın her katında 2 daire bulunuyor. Mercan Konakları'nda yer alan 1+1 daireler 82 m², 4+1 daireler ise 211 m²'lik büyüklükte tasarlandı.


Ali DEMİRHİSAR/Zaman



Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Keleşoğlu Holding tarafından Büyükçekme’de projelendirilen Denizİstanbul’da Mercan Konakları etabı satışa çıktı. Metrekaresi ortalama 5 bin TL.


Bugüne kadar toplam 2 milyon 510 bin metrekare inşaat alanı üreten Keleşoğlu Holding, 1 milyon 200 bin metrekarelik alana yayılan Denizİstanbul projesinde yeni etapları satışa çıkardı.Az katlı apartman konseptiyle yükselecek Mercan Konakları’nda ortalama metrekare fiyatları 5 bin lira olarak veriliyor.


Projede 82 metrekare 1+1’den 211 metrekare 4+1’e farklı büyüklükte konut tiplerine yer veriliyor. Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keleş, “Satışa çıkardığımız bölümde şu an için 1+1 bulunmuyor. 120 metrekare 2+1’lerden başlıyor satıştaki etaplar. 1+1’leri daha sonra alıcıya sunacağız” dedi.


Proje hakkında bilgi veren Pazarlama ve Satış Koordinatörü Bilge Özdemir ise şöyle konuştu: “Projemizin Mercan Konakları’nda farklı bir mimari yaklaşım sergilendi.Teras bahçe ve balkon bahçe alternatifleri ile konak içinde müstakil bahçe ayrıcalığını sunan bu yaklaşım konut alıcısı tarafından da beğenildi. Yine doğa ve ev arasındaki sınırları ortadan kaldırmak için yere kadar uzayan pençeler ve Fransız balkonlar yapıldı."


Bugün



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


ESTON’UN Beylikdüzü Yakuplu’da yarım kalan projesini devralan Keleşoğlu, Deniz İstanbul adıyla projeyi geliştirip, satışa çıkardı. 1 milyon 200 bin metrekarelik arazi üzerinde kurulacak Deniz İstanbul için 1 milyar dolar yatırım yapılacak.


Projede 4 bin 610 konut, 319 villa ile otel, alışveriş merkezi, hastane ve okul gibi alanlar da yer alacak. Projeyi TMSF’den devraldıklarını hatırlatan Mustafa Keleş, “Projeye 1996’da Polonyalı Enelka şirketi başladı. Enelka


64 villayı bitirdi ve çekildi. Sonrasında 2006 yılında Eston burayı devraldı. Eston da parasal sıkıntılardan dolayı 210 villa ve Kalyon Mahallesi’nin yarısını yapıp bıraktı. Biz Kalyon Evleri’nden itibaren devraldık. Yani projenin yüzde 15’i yapılıp satılmıştı. TMSF’ye 47 milyon dolar verdik, şirketin borçlarıyla toplam 75 milyon dolar ödedik” diye konuştu.


2021’de tamamlanacak


Proje alanında oluşan sorunlar, alacaklar ve borçlular için aradıkları çözüm yolunu Keleşoğlu Holding’e yapılan satışla bulduklarını belirten TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül de“Biz burada tüm sorunları etkin bir şekilde çözmek isterken aynı zamanda kamunun iyiliğini de düşünmek durumundaydık, herkes için olumlu güzel bir adım oldu” dedi.


İlk üç etapta 1.149 konut ile 289 villanın yapılacağı projede geriye kalan 500 dönüm arazi üzerinde 3 bin 601 konut inşa edilecek. Projenin ilk üç etabı sırasıyla Ağustos 2016, Mayıs 2017 ve Kasım 2017’de teslim edilirken projenin tamamı 2021 yılında bitirilecek. Projenin 4 bin 500 lira lansman fiyatıyla satılacağını belirten Keleş, projenin yüksek prim getireceğini kaydetti.


Vatan


Haber Yeni Akit Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


İstanbul Beylikdüzü'nde hayata geçirilen ve 1 milyar dolara mal olacak Denizistanbul, konııt alanları, sosyal tesisleri, hastanesi, AVM'si, West İstanbul Marina' sı ve 1.5 kilometrelik sahili ile dikkat çekiyor. Projenin tamamı 2021 yılında teslim edilecek K! ELEŞOĞLU Holdingin İstanbul Beylikdüzü'ndeki Denizİstanbul projesi tanıtıldı. 1 milyar dolara mal olacak Denizİstanbul'un konut etaplarından Mercan Konakları ve Marina Evleri ile ilgili de bilgi paylaşıldı. 


1.5 KİLOMETRELİK SAHİL 

Lokasyon olarak Atatürk Havalimanı na 17 kilometre, Taksime 30 kilometre ve Deniz Otobüsü İskelesi'ne 7 kilometre uzaklıkta bulunan Denizistanbul, sadece bir konut projesi olarak yapılmıyor. Denizistanbul, deniz kenarındaki kaleleri, restoranları, okulu, hastanesi, AVM'si, su sporları merkezi, güvenle ve keyifle dakikalarca yürünebilecek 1.5 kilometrelik kumsalı ve West İstanbul Marina sı ile kent hayatıyla doğan ve denizi buluşturan yeni bir konsept sunuyor. 


Denizistanbul, 20 farklı parselde, 12 farklı fonksiyonun bir bütün olarak tasarlanması ile doğdu. Yerleşimde, yapılar birbirlerinin görüşünü kesmeyecek şekilde, yükseklikleri denize doğru alçalarak konumlanıyor. 


GENİŞ BAHÇE ALANLARI 

Blokların manzara hakimiyetinin, kaydırmalı yerleşim anlayışı ile sağlandığı Denizİstanbul'da, blok aralarında minimum 20m mesafe aralıklarla farklı büyüklükte bahçe alanları yer alıyor. 


Proje içinde yer alan ve tüm daireleri deniz manzaralı olan Mercan Konaklarının her katında 2 daire bulunuyor. Mercan Konaklarında yer alan 1+1 daireler 82 m2,4+1 daireler ise 211 m2'lik büyüklükte tasarlandı. Lüksü, konforu ve fonksiyonu bir araya getiren Mercan Konaklan, "Teras Bahçe" ve "Balkon Bahçe" alternatifleri ile konak içinde müstakil bahçeler bulunuyor.

 

Toplantıda konuşan Keleşoğlu Holding Yönetim Kumlu Başkanı Mustafa Keleş, Denizistanbul projesinin Keleşoğlu markası için bir dönüm noktası olduğunu belirtti. 


ATAKÖY'E YENİ YORUM 


Keleş," 1976 yılından bu yana Capacity, Koru Florya, Vadistanbul, Pelican Hill, Ataköy Konakları, Arketip, Yalın Evler gibi sektöre ve bölgelere değer katan birçok sembol proje ürettik. Şimdi de tüm bu bilgi ve birikimimiz ile yola çıkarak İstanbul'un en büyük sahil kasabasını, Denizİstanbu'u tasarladık" dedi. Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Keleş ise ilk örneklerini Ataköy'de tamamladıkları Mercan Konaklarını yeniden yorumladıklarını kaydetti. 


Yeni Akit




Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer adlı...


Yalnızca bir konut projesi olmayan Deniz İstanbul'da okul, marina, hastane, otel, home ofisler ve AVM de yer alıyor. Projenin ilk etabı olan Mercan Konakları 1009 konuttan meydana geliyor. Mercan Konakları'nda 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konut seçenekleri yer alıyor. Kalyon Evleri ise 202 villa ve 140 normal daire olmak üzere toplam 342 konuttan oluşuyor. Marina Evleri projesinde de 87 villa yer alıyor. Konutların metrekare fiyatları ise 4 bin 500 liradan başlıyor. 


Tamamı 2021'de bitecek 

Deniz İstanbul'da teslimler etap etap yapılacak. Kalyon Evleri Ağustos 2016'da, Marina Evleri Mayıs 2017'de ve Mercan Konakları Kasım 2017'de teslim edilecek. Projenin tamamının 2021'de tamamlanması planlanıyor. 


'Prim yapacak' 

Deniz İstanbul projesinin dünya birincisi olabilecek niteliktedir proje olduğuna dikkat çeken Keleşoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keleş, "Deniz 'İstanbul'da metrekaresi 4 bin 500 liradan satışlara başladık. Bu fiyatlar çok kısa süre için geçerli. Burası çok prim yapacak. 'Çünkü Deniz İstanbul dünya birincisi olabilecek bir proje. Türkiye'de böyle bir sahil kasabası daha yok" diye konuştu. 



Posta



Geri Dön