26 / 04 / 2024

Keleşoğlu İnşaat'tan 2 milyar liralık 3 proje!

Keleşoğlu İnşaat'tan 2 milyar liralık 3 proje!

Keleşoğlu İnşaat yeni projeler için düğmeye bastı. Keleşoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Keleş ve Dursun Keleş, İstanbul'da yatırım değeri 2 milyar lirayı bulan 3 proje planladıklarını belirtti.



Keleşoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Keleş ve Dursun Keleş, Küçükçekmece'deki CennetKoru konut projelerinde inşaatın yüzde 45'ini tamamladıklarını söyledi. 


İstanbul Küçükçekmece'de hayata geçen CennetKoru konut projesinde inşaatın yüzde 45'ini tamamlayan Keleşoğlu İnşaat yeni gayrimenkul projeleri için çalışmalara başladı. Keleşoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Keleş ve Dursun Keleş, yıl içinde yatırım değeri 2 milyar lirayı bulan 3 proje planladıklannı söyledi. İstanbul Küçükçekmece'deki CennetKoru projesinde 408 konut ve 25 mağazaya yer verildiğini belirten Fuat Keleş, "Mayıs 2016'da tamamlanacak projede mağazalar da satışa sunuldu. Proje tamamlanınca 1500 kişiye ev sahipliği yapacak" dedi. 


YABANCIYA SATIŞ ARTACAK 


Kentsel dönüşümün en çok tartışıldığı Kadıköy ilçesine bağlı Fikirtepe bölgesinde kentsel dönüşüm planladıklarım belirten Dursun Keleş, "Fikirtepe de kentsel dönüşüm projesi olarak 2 projeye başlamak üzereyiz. Bunlardan biri de otel olacak. 2015 yılında Keleşoğlu Grubu olarak kentsel dönüşüm projelerinin toplam yatırımlarımız içinde yüzde 30 yer tutacağını şimdiden hedeflerimize koyduk" dedi. 

Mevcut konut projelerinde yabancıya satış oranlarının yüzde 10-15 olduğunu belirten Dursun Keleş, 2015 yılında bu oram yüzde 25'e çıkarmayı planladıklarım dile getirdi. 


LOKOMOTİF SEKTÖR 


İnşaat sektörünün, 2012 yılındaki durgunluğun ardından 2013 yılının ilk çeyreğinde yeniden atağa kalktığım belirten Fuat Keleş, "Sektör 2013 yılının başmdan itibaren hızla toparlanmış ve yılın ikinci ve üçüncü çeyreğinde Türkiye ortalamasının üzerinde büyüdü. 2013 yılı dördüncü çeyreğinde inşaat sektörü yüzde 6.2 oranında büyürken yıllık büyüme oram yüzde 7.1 oldu. 

Sektör birinci çeyrekte yüzde 5.8, ikinci çeyrekte yüzde 7.6, üçüncü çeyrekte yüzde 8.6 oranında büyüdü.2014 yılında da aynı oranda büyüme devam etti. ingiltere'de yapılan bir araştırmanın sonuçlarma göre, ortalama yeni bir evde 150 farklı meslek kolunu ügüendiren 23 bin parça bulunuyor. Hiçbir ekonomik faaliyetin bu kadar çok doğrudan ya da dolaylı etki doğurma gücü olmadığı dikkate alındığında sektörün lokomotif gücünün, gelişmekte olan ülkeler için vazgeçilemez değeri daha açık olarak ortaya çıkıyor" dedi. 2015 yılının ilk yarı döneminde seçimler nedeniyle durgunluk yaşanabüeceğini belirten Dursun Keleş, yılı yüzde 4-6 büyüme ile kapatmayı beklediklerini dile getirdi. Keleş, önümüzdeki dönem markalı ve geçmişi köklü şirketlerin ön plana çıkacağını kaydetti. 


Hürriyet


Geri Dön