26 / 04 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu 'Dürüstlük Taahhütnamesi' imzaladı!

Kemal Kılıçdaroğlu 'Dürüstlük Taahhütnamesi' imzaladı!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Açık Koalisyon" girişiminin kampanyasına katılarak, 26. dönem milletvekilliği görevi süresince "yolsuzlukla mücadele etme, hesap verilebilirlik, dürüstlük, hukukun üstünlüğü ilkelerinin esas alınmasını destekleme" sözü ver



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Açık Koalisyon" girişiminin "Dürüstlük Taahhütnamesi" kampanyasına katıldı.



Kemal Kılıçdaroğlu mal varlığını açıkladı!

 



CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Uluslararası Şeffaflık Derneği öncülüğünde oluşturulan "Açık Koalisyon" girişiminin "Dürüstlük Taahhütnamesi"ni imzaladığı belirtildi.


Kılıçdaroğlu, bu imzayla, "TBMM'nin 26. dönemindeki görev süresi boyunca yolsuzlukla mücadele etme, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurumlarında, politikalarında ve yasalarında şeffaflık, hesap verebilirlik, dürüstlük ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin esas alınmasını destekleme" sözü verdi.


Taahhütnameyle her yıl mal varlığını kamuoyuna açıklama sözünü de veren Kılıçdaroğlu, ayrıca "ihale, ruhsat, imar planı değişiklikleri, kredi, teşvik gibi her türlü kamusal işlem sürecinde siyasi gücünü kullanmayacağını" taahhüt etti.


Herhangi bir yakınının özel veya kamu kurum ve kuruluşlarında bir göreve getirilmesi, iş bulması gibi konularda siyasi gücünü kötüye kullanmayacağı sözünü veren Kılıçdaroğlu, bu taahhütlere uymaması durumunda ise bunun Açık Koalisyon'un katılımcı kuruluşlarınca kamuoyuna duyurulmasını istedi.


Açık Koalisyon katılımcı kuruluşları arasında Diyarbakır ve Van baroları, Genç Avrupalılar Derneği, Korsan Parti Hareketi, Sosyal Demokrasi Vakfı, Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği, Kadın Adayları Destekleme Derneği, Yuva Derneği,  İzmir  Romanlar Derneği, Uluslararası Şeffaflık Derneği gibi sivil toplum kuruluşları bulunuyor.


Milliyet 



Haber Anadoldu'da Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Açık Koalisyon" girişiminin "Dürüstlük Taahhütnamesi" kampanyasına katıldı CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Uluslararası Şeffaflık Derneği öncülüğünde oluşturulan "Açık Koalisyon" girişiminin "Dürüstlük Taahhütnamesini imzaladığı belirtildi. Kılıçdaroğlu, bu imzayla, "TBMM'nin 26. Dönemindeki görev süresi boyunca yolsuzlukla mücadele etme, Türkiye Cumhuriyetinin kurumlarında, politikalarında ve yasalarında şeffaflık, hesap verebilirlik, dürüstlük ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin esas alınmasını destekleme" sözü verdi. Taahhütnameyle her yıl mal varlığını kamuoyuna açıklama sözünü de veren Kılıçdaroğlu, ayrıca 'ihale, ruhsat, imar planı değişiklikleri, kredi, teşvik gibi her türlü kamusal işlem sürecinde siyasi gücünü kullanmayacağını' taahhüt etti. 

Herhangi bir yakınının özel veya kamu kurum ve kuruluşlarında bir göreve getirilmesi, iş bulması gibi konularda siyasi gücünü kötüye kullanmayacağı sözünü veren Kılıçdaroğlu, bu taahhütlere uymaması durumunda ise bunun Açık Koalisyon'un katılımcı kuruluşlarınca kamuoyuna duyurulmasını istedi. 


Anadolu'da Bugün 


Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uluslararası Şeffaflık Derneği öncülüğünde oluşturulan 'Açık Koalisyon' girişiminin kampanyasına katılarak 'Dürüstlük Taahhütnamesini „ imzaladı. Kılıçdaroğlu, bu ŞJjj imzayla, milletvekilliği süresince 'yolsuzlukla mücadele etme, şeffaflık, hesap verilebilirlik, dürüstlük, hukukun üstünlüğü ilkelerinin esas alınmasını destekleme' sözü verdi. Her yıl mal varlığını kamuoyuna, açıklayacak olan Kılıçdaroğlu, ihale, ruhsat, imar planı değişiklikleri, kredi, teşvik gibi her türlü kamusal işlem sürecinde siyasi gücünü ^ kullanmayacağını da taahhüt etti. Kılıçdaroğlu, bu taahhütlere uymaması durumunda bunu Açık Koalisyon'un katılımcı kuruluşları kamuoyuna duyuracak. 


Posta



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Uluslararası Şeffaflık Derneği öncülüğünde oluşturulan "Açık Koalisyon" girişiminin "Dürüstlük Taahhütnamesi"ni imzaladığı belirtildi. Kılıçdaroğlu, bu imzayla, "Görev süresi boyunca yolsuzlukla mücadele etme, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurumlarında, politikalarında ve yasalarında şeffaflık, hesap verebilirlik, dürüstlük ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin esas alınmasını destekleme" sözü verdi. Kılıçdaroğlu, ayrıca "ihale, ruhsat, imar planı değişiklikleri, kredi, teşvik gibi her türlü kamusal işlem sürecinde siyasi gücünü kullanmayacağını" taahhüt etti. 


Vatan 


Geri Dön