25 / 04 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu: Esnafa kira desteği verilmeli!

Kemal Kılıçdaroğlu: Esnafa kira desteği verilmeli!

Partisinin Kovid-19 Danışma Kurulu toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Esnafa kira desteği verilmeli. İşsiz kalan yurttaşlarımıza hak ettikleri gibi İşsizlik Sigorta Fonu’ndan gelir desteği verilmeli'' dedi.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Kovid-19 Danışma Kurulu toplantısında konuştu. Milliyet'te yer alan habere göre; Toplantıda, Sağlık Bakanlığı’nın mart ayından 10 Aralık tarihine kadar Kovid-19 nedeniyle 15 bin 751 kişinin vefat ettiğini raporlamış olmasına rağmen, aynı dönemde 11 büyükşehir ve 9 il belediyesinde Kovid-19 ve bulaşıcı hastalık sebebiyle 29 bin 669 vatandaşın vefatının kaydedilmiş olmasının şeffaflıktan uzak olunduğunun bir ispatı olarak değerlendirildiğinden bahsetti. Kurul, “en az 14 günlük, ideal olarak da 28 günlük tam kapanma uygulanmalı” çağrısında bulundu.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Devlet vatandaşına yalan söylemez, hele de söz konusu olan halkın sağlığı olunca” ifadesini kullandı. Süreç içerisinde işini kaybeden, iş yerini kapatmak zorunda kalanlara doğrudan gelir desteği verilmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu: “Esnafa kira desteği verilmeli. İşsiz kalan yurttaşlarımıza hak ettikleri gibi İşsizlik Sigorta Fonu’ndan gelir desteği verilmeli. Ücretsiz izin uygulamasına son verilerek pandemide iş yeri kapatılan tüm çalışanlara ücretli izin imkanını devlet doğrudan gelir desteği ile sağlamalı. Ödeme zorluğu yaşayan tüm yurttaşlarımıza en az bir ay için ücretsiz su, elektrik ve doğal gaz sağlanmalı. Borçla değil, IBAN numarası göndererek değil; doğrudan gelir desteği vererek halka ulaşmalı. Kaldı ki ülkeyi yönetenler, İl Hıfzıssıha Kanunu’na göre, izolasyona tabi olan yurttaşların iaşe ve temel harcamalarını karşılamak zorundadır. Biz bugün iktidar olsaydık, bunların hepsini yapardık.”                      

‘Bütün demokratlar birleşsin’

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin, video konferans ile düzenlenen 10’uncu Ulusal Kongresi’ne katıldı. Kılıçdaroğlu, toplantıda şu açıklamalarda bulundu: “Bulgaristan vatandaşlarının tamamının hak ve özgürlükleri için yılmadan sürdürdüğünüz demokratik mücadelenizi yakından takip ediyorum” dedi. Kılıçdaroğlu, 8 Kasım 2017’de Strazburg’ta Avrupa Konseyi’ndeki demokrasi forumunda yaptığı konuşmayı hatırlatarak şu ifadeleri kullandı: “Orada demiştim ki, ‘Sosyalist enternasyonalin üyesi bir partinin genel başkanı olarak açıkça söylüyorum ki demokratik enternasyonale ihtiyacımız var. Dünyanın bütün demokratları birleşsin.’ Bu günler, bu sözün anlamının daha da iyi anlaşılmasına vesile oldu. Evet; tüm demokratlar birleşmeli. İnsan odaklı bakış açısı tüm dünyaya hâkim olmalı."

Kemal Kılıçdaroğlu kentsel dönüşüm çalışmalarını masaya yatırdı!


Geri Dön